ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ για NVIDIA RTX 3080 Ti με 20GB


Η NVIDIA ετοιμάζει ενδεχομένως μια ακόμα κάρτα γραφικών για την high end αγορά και η φήμη έρχεται από έγκυρες πηγές. Αν και αρκετοί δεν έχουν λάβει στα χέρια τους τις RTX 3080 που έχουν προμηθευτεί τις περασμένες εβδομάδες η NVIDIA είναι πολύ πιθανό να μας δείξει ακόμη μια υλοποίηση πριν το τέλος του έτους, ιδίως για να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος των επερχόμενων Radeon GPUs της AMD. 

Για την ώρα το μόνο που έκανε γνωστό ο leaker, είναι το γεγονός ότι η GPU θα ενσωματώνει τον ίδιο αριθμό πυρήνων με την RTX 3090, δηλαδή 10496 CUDA cores, ενώ θα διαφοροποιείται στο κομμάτι της μνήμης, με 20GB GDDR6X και μικρότερο εύρος διαύλου στα 320-bit, όπως η απλή RTX 3080. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι θα δούμε και νέο GPU code name και έτσι το GA102-250 θα αναγράφεται επάνω στους πυρήνες, ξεχωρίζοντας την υλοποίηση από την 'κανονική' RTX 3090 . 

Οι χρονισμοί και το θερμικό όριο της GPU είναι στοιχεία άγνωστα για την ώρα, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα δύο θα βρίσκονται πολύ κοντά με αυτό της RTX 3080. Τα specs και οι θεωρητικές επιδόσεις που μπορούμε να εξάγουμε από αυτές τις πληροφορίες, τοποθετούν την RTX 3080 Ti στρατηγικά πίσω από την RTX 3090, ενώ με τη μνήμη να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τις επερχόμενες κάρτες γραφικών της AMD, θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πως στέκεται και από άποψης επιδόσεων, μόλις οι GPUs και των δύο βρεθούν στα καταστήματα. Freegr network blog- News about pc, technology. freegr


Νεότερη Παλαιότερη