Γιγαντώνεται το αντι-lockdown κίνημα στην Ευρώπη – Διαδηλώσεις σε 6 χώρες


Οι διαδηλώσεις σε ολόκληρη την ήπειρο έχουν αυξηθεί, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς
Καθώς το «δεύτερο κύμα» της «πανδημίας» του κορωνοϊού σαρώνει όλη την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές κυβερνήσεις έχουν υποχρεωθεί να λάβουν αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και λειτουργίας των καταστημάτων.
Ωστόσο, αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι είναι λιγότερο συνεργάσιμοι.
Οι διαδηλώσεις σε ολόκληρη την ήπειρο έχουν αυξηθεί, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς που δεν υποστηρίζονται ούτε από την επιστήμη ούτε από την κοινή λογική, όπως αναφέρουν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο τις τελευταίες ημέρες, διαμαρτυρόμενοι για την κυβέρνηση της Merkel για την έγκριση νέου νόμου περί Lockdown.
Η αστυνομία έστρεψε κανόνια νερού στα πλήθη και συνελήφθησαν σχεδόν 200 άτομα.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Αφού ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα τέλη Οκτωβρίου, υπήρξαν μέρες διαμαρτυριών σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Βαρκελώνη, η οποία είναι ήδη αντίθετη στην κυβέρνηση λόγω της βάναυσης καταστολής του δημοψηφίσματος της Καταλανικής Ανεξαρτησίας, είχε βίαιες αντιπαραθέσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών

ΓΑΛΛΙΑ

Ο νέος «περιεκτικός νόμος για την ασφάλεια» του Emmanuel Macron, γνωστός από τους διαδηλωτές ως «νόμος περί φιγούρας», θα στρατιωτικοποιήσει περαιτέρω τη γαλλική αστυνομία ενώ καθιστά έγκλημα την απείθεια κατά αστυνομικού.
Ήδη οι διαδηλώσεις επεκτείνονται σε ολόκληρη τη χώρα.
Η κυβέρνηση του Macron έχει ιστορία καταστολής των πολιτικών ελευθεριών και σε απάντηση στις «μεταρρυθμίσεις» του, η χώρα έχει δει μεγάλες διαδηλώσεις από τα Gilets Jaunes για πάνω από ένα χρόνο.
Riot police form a line in front of student protesters in Paris.

ΙΤΑΛΙΑ

Οι διαμαρτυρίες κατά του lockdown στην Ιταλία κλιμακώθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου και ήταν πιθανώς οι πιο εκτεταμένες στην ήπειρο.
Πραγματοποιήθηκαν πορείες σε δεκάδες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων της Ρώμης, της Νάπολης, της Γένοβας και της Μπολόνια.
Η Politico κατηγόρησε για τις διαμαρτυρίες και τη Μαφία.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Η Μπρατισλάβα φιλοξένησε μια τεράστια πορεία διαδηλωτών στις 17 Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας την εθνική εορτή που είναι γνωστή ως Ημέρα του Αγώνα για την Ελευθερία.
Αυτές οι πορείες ήταν παράνομες δυνάμει του νόμου περί έκτακτης ανάγκης της Σλοβακίας, θεωρητικά σχεδιασμένου για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Image

ΔΑΝΙΑ

Επί εννέα ημέρες πολιορκούσαν το δανικό κοινοβούλιο οι διαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι για τον προτεινόμενο «νόμο περί εμβολιασμού», ο οποίος θα επέτρεπε στην αστυνομία να «εξαναγκάσει φυσικά τον εμβολιασμό μέσω της κράτησης».
Μετά από εννέα ημέρες διαμαρτυριών, αναφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι Δανοί δεν είχαν παραιτηθεί από το νόμο.
Στην πραγματικότητα, τα μέσα ενημέρωσης μόλις κάλυψαν τον προτεινόμενο νόμο, και κυριολεκτικά δεν ανέφεραν τις διαμαρτυρίες στην Κοπεγχάγη.

www.bankingnews.gr


Νεότερη Παλαιότερη