$type=grid$la=hide$h=420$a=hide$cm=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

Ο δήμαρχος Μυκόνου αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο των τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ευρώπης

Στη θέση του αντιπροέδρου στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης εξελέγη ο δημαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς. H εκλογή του δημάρχου του νησιού των ανέμων στο προεδρείο έγινε από την Ολομέλεια των εκπροσώπων από 47 χώρες μέλη της Ευρώπης, στις 17 και 18 Νοεμβρίου.


Ο Κωνσταντίνος Κουκάς, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ είναι επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Ιανουάριο του 2020, είχε δηλώσει συμμετοχή ως μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αποτελεί ένα από τα νεότερα σε ηλικία μέλη του προεδρείου στην ιστορία του θεσμού.

Η επιλογή του κ. Κουκά αναδεικνύει το ρόλο της Ελλάδας στην προώθηση ενός μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης που συμβαδίζει με τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων και αξιών, φέρνοντας παράλληλα τα ελληνικά νησιά στην «καρδιά» της Ευρώπης.

Το κογκρέσο τοπικών και περιφερειακών αρχων της Ευρωπης

Η Συνδιάσκεψη των Τοπικών Αρχών της Ευρώπηςγεννήθηκε μέσα στους κόλπους του Συμβουλίου της Ευρώπης το 1957, και λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το 1994, τη Συνδιάσκεψη διαδέχθηκε το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης, που εδρεύει στο Στρασβούργο.

Το Κογκρέσο αποτελείται από 648 αιρετούς αξιωματούχους που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 150.000 Δήμους και Περιφέρειες των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης και των 850 εκατομμυρίων κατοίκων τους. Εργάζεται έχοντας σαν νομοθετική βάση την εφαρμογή των αρχών και των διατάξεων του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που υιοθετήθηκε από τα κράτη μέλη το 1985. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από επτά τακτικά και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη.

Βασικός ρόλος του Κογκρέσου σε συνέργεια με την Επιτροπή των Υπουργών και το Κοινοβούλιο του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η προώθηση αποτελεσματικών δομών τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης σε όλα τα κράτη μέλη, η εξέταση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας στα μέλη, ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, η ανάπτυξη κινήτρων για την αποτελεσματική συμμετοχή των πολιτών στην τοπική και περιφερειακή δημοκρατία. Εκπροσωπεί τα συμφέροντα της τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής. Είναι επίσης υπεύθυνο όργανο για την επιτήρηση των τοπικών και περιφερειακών εκλογών.

Τι λέει ο δημαρχος Μυκόνου

«Αποτελεί μεγάλη τιμή, πρόκληση αλλά και ευθύνη η εκλογή μου στη θέση του Αντιπροέδρου στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης, και την εκλαμβάνω ως:

- Εκλογή που αντανακλά το κύρος της ΚΕΔΕ και τη διεθνή αναγνώριση της ελληνικής αυτοδιοίκησης για τη συνεισφορά της στην προώθηση της αποτελεσματικής διακυβέρνησης, πάντα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

- Πρόκληση για δημιουργική συνεργασία, αλλά και περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου του Κογκρέσου και της αυτονομίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

- Ευθύνη για την προώθηση πολιτικών, που θα ενισχύσουν την οικονομική και κοινωνική συνοχή, θα προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες ενισχύοντας την ταυτότητά τους.

- Ευκαιρία να υποστηρίξω τις πάγιες θέσεις μου για την ανάδειξη της πολιτικής κινητικότητας και δικτύωσης των νέων της Ευρώπης, για τη συνειδητοποίηση της ιδιότητας του ευρωπαίου πολίτη, για τη διαπολιτισμική ανταλλαγή και την προαγωγή της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

- Δυνατότητα να εργαστώ για την παρακαταθήκη της επιτυχημένης εξάμηνης ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου που σήμερα ολοκληρώνεται, και την προώθηση της Διακήρυξης των Αθηνών της 4ης Νοεμβρίου 2020 σχετικά με την προάσπιση της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε καιρό πανδημίας.

Με βάση τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης και τις προτεραιότητες του Κογκρέσου δεσμεύομαι να μεταφέρω τη “φωνή” της Ελλάδας και ιδιαίτερα της νησιωτικής, στην καρδιά της Ευρώπης. Ευχαριστώ ειλικρινά τους συναδέλφους από όλη την Ευρώπη και ειδικά τους Έλληνες αυτοδιοικητικούς και την ΚΕΔΕ, που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία αυτής της συλλογικής προσπάθειας » δηλωσε ο κ. Κουκάς.

Απο την πλευρά μου ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ανεφερε πως σχετικά: «Θέλω να συγχαρώ και να ευχηθώ καλή επιτυχία στονΔήμαρχο Μυκόνου Κ. Κουκά για την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κάτι που επιβεβαιώνει τη δυναμική, αλλά και τον αναβαθμισμένο ρόλο της ελληνικής αυτοδιοίκησης, που πλέον διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο .Όπως επίσης και να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Αγγελόπουλο για την επιτυχημένη του θητεία και τη συνεισφορά του στην εκπροσώπηση της ΚΕΔΕ στο σημαντικό αυτό ευρωπαϊκό θεσμό.

Σε μία κρίσιμη περίοδος όπως η σημερινή, η ουσιαστική και ειλικρινής συνεργασία των δημοτικών αρχών της Ευρώπης, η αξιοποίηση των καλύτερων πρακτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η προώθηση πολιτικών που ευνοούν τη συμμετοχή των πολιτών και προάγουν την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν σημαντικές προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να εκπροσωπεί τις τοπικές κοινωνίες σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο και να συμβάλει στην εφαρμογή πολιτικών που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή».

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1884,ΑΝΔΡΑΣ,305,ΑΡΘΡΑ,786,ΑΣΤΕΙΑ,52,ΑΧΑΪΑ,417,ΓΥΝΑΙΚΑ,949,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,121,ΔΙΑΦΟΡΑ,418,ΔΙΕΘΝΗ,4922,ΕΘΝΙΚΑ,402,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,59,ΕΛΛΑΔΑ,8914,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,478,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,912,ΕΡΓΑΣΙΑ,111,ΖΩΔΙΑ,661,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,684,ΚΡΗΤΗ,628,ΚΥΠΡΟΣ,840,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,90,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,915,ΠΑΙΔΙ,296,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,352,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,378,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,506,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2370,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,453,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,177,ΣΙΝΕΜΑ,89,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,984,ΣΧΕΣΕΙΣ,381,ΤΑΞΙΔΙΑ,368,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1097,ΥΓΕΙΑ,1067,ΧΡΗΣΙΜΑ,370,AUTOMOTO,581,LIFESTYLE,431,MEDIA,903,PEOPLE,98,VIRAL,309,
ltr
item
istioforos news : Ο δήμαρχος Μυκόνου αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο των τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ευρώπης
Ο δήμαρχος Μυκόνου αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο των τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ευρώπης
https://1.bp.blogspot.com/-pG6jYaNt9NI/X7Y7X8HtfJI/AAAAAAADTpE/sCIp00ZZA3IWS6IIWe_WK57vLoOr-MN6QCLcBGAsYHQ/s16000/1.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-pG6jYaNt9NI/X7Y7X8HtfJI/AAAAAAADTpE/sCIp00ZZA3IWS6IIWe_WK57vLoOr-MN6QCLcBGAsYHQ/s72-c/1.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2020/11/blog-post_832.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2020/11/blog-post_832.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All PostsNot found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣυνέχεια..Reply Cancel replyDeleteby HomePAGESPOSTS View AllΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑARCHIVESEARCH ALL POSTSNot found any post match with your request Back Home THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKEDSTEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All CodeSelect All CodeAll codes were copied to your clipboardCan not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy