Τουρκία: Παραιτήθηκε ο γαμπρός του Ερντογάν από υπουργός Οικονομικών


Μέσω ανάρτησής του στο instagram ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την παραίτησή του...

Την ανακοίνωση την έκανε ο ίδιος ο Μπεράτ Αλμπαϋράκ στο λογαριασμό του στο Instagram. «Αποφάσισα πως δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω στην θέση μου την οποία και κατέχω για περισσότερα από πέντε χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας. Την επόμενη περίοδο θα περάσω τον χρόνο μου με τη μητέρα, τον πατέρα, τη σύζυγο και τα παιδιά μου τα οποία έχω παραμελήσει τα τελευταία χρόνια», έγραψε.

Και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, παραιτήθηκε από τη θέση του. Στην έκτακτη είδηση που μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα γίνεται αναφορά στη μεγάλη υποτίμηση που έχει υποστεί η τουρκική λίρα το τελευταίο διάστημα και ειδικά την Παρασκευή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό της χώρας η οικονομική και κοινωνική κρίση γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, με το καθεστώς του Ερντογάν να καταρρέει μέρα με την ημέρα, όπως μαρτυρούν και οι τελευταίες εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως αναφέρουν τουρκικά ενημερωτικά δίκτυα, δεν έχει γίνει ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο και από την κυβέρνηση, ωστόσο είναι δεδομένο πως η παραίτηση Αλμπαϊράκ θα προκαλέσει προβλήματα στην Άγκυρα.


 


Νεότερη Παλαιότερη