Κορονοϊός: Ανατροπή στα δεδομένα - Από τα παιδιά μεταδίδεται κυρίως ο ιός


Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πανδημία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη. Εντύπωση προκάλεσαν οι διαπιστώσεις των λοιμωξιολόγων. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, γιατροί και νοσηλευτές, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, στην πλειονότητά τους μολύνθηκαν από τα παιδιά τους και όχι από ασθενείς.

Οι μισοί υγειονομικοί κόλλησαν κορωνοϊό από τα παιδιά τους, υπογράμμισε ο υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς στο ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Τρίτης. Ο κ. Μεταλλίδης χαρακτήρισε ορθό αν και δύσκολο στην εφαρμογή του το μέτρο του κλεισίματος των σχολείων.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, είχε τονίσει ότι με βάση ενημέρωση από την Σλοβενία και το Ισραήλ, το lockdown στις χώρες αυτές απέδωσε μόνο όταν έκλεισαν τελικά τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες υποστηριζόταν ότι ο ιός παρουσιάζει χαμηλή μεταδοτικότητα από τα παιδιά στους μεγάλους.

 

ert.gr


Νεότερη Παλαιότερη