$type=grid$la=hide$h=420$a=hide$cm=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

Τι αλλάζει σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από αύριο - Πως θα παίρνουν οι γονείς τα παιδά από το σχολείο


Εποχές Μαρτίου θα ζήσουν από την Τρίτη το πρωί και για τις επόμενες 14 ημέρες οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, καθώς σε εφαρμογή τίθεται το τοπικό lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στις περιοχές που μπαίνουν σε καραντίνα θα ισχύουν τα περιοτιστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στην πρώτη φάση της πανδημίας ,εκτός του μέτρου για τα σχολεία, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά. Οι μετακινήσεις γίνονται μέσω sms για τους 6 λόγους που ίσχυαν και το Μάρτιο ενώ λόγω του γεγονότος ότι παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, ενδεχομένως να υπάρξει μια προσθήκη στα sms για τις μετακινήσεις για τους γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά του από και προς το σχολείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα παίρνουν οι γονείς τα παιδιά από το σχολείο.

"Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς της είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία. Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας", τόνισε ο κ. Πέτσας.

"Ο πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας ο οποίος επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 για τις επόμενες 14 ημέρες", επισήμανε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τι σημαίνει τοπικό lockdown - Sms για μετακίνηση, τι θα γίνει με γονείς μαθητών που τους πάνε σχολείο

Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, αντίθετα με το lockdown του περασμένου Μαρτίου, τα σχολεία τώρα θα παραμείνουν ανοικτά ενώ όλα τα υπόλοιπα μέτρα είναι αντίστοιχα με αυτά της που πάρθηκαν στην πρώτη φάση της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα καταστήματα λιανικής θα είναι κλειστά, ενώ οι μετακινήσεις περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες.

"Η μόνη διαφορά που έχει αυτό το τοπικό lockdown σε σχέση με αυτό της περασμένης άνοιξης είναι ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτά φυσικά με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Η έξοδος από το σπίτι θα γίνεται μόνο με χρήση SMS ενώ οι μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας. Τα μέτρα ξεκινούν από αύριο στις 6 το πρωί και θα έχουν ισχύ 14 ημερών. Λόγω του ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, αναμένεται προσθήκη κατηγορίας για μετακίνηση γονέων που μεταφέρουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο.

Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στις περιοχές που έχει επιβληθεί το μέτρο του lockdown, δηλαδή η Π.Ε. Θεσσαλονίκης και η Π.Ε. Σερρών επανέρχεται το μέτρο του SMS για τις μετακινήσεις και τους έξι λόγους που το Μάρτιο στην πρώτη φάση της πανδημίας όπου είχε μπει σε καραντίνα όλη η χώρα.

Ειδικότερα υπενθυμίζουμε ότι οι 6 λόγοι που επιτρεπόταν η μετακίνηση τον Μάρτιο και για τους οποίους ια επιτρέπεται τώρα στις περιοχές με lockdown είναι οι εξής:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Τι ισχύει με τη μετακίνηση εκτός νομού

Ερωτηματικό παραμένει ακόμα το τι θα ισχύει με τις μετακινήσεις εκτός νομού. Υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας απαγορεύονταν ρητά οι μετακινήσεις εκτός Περιφερειακής Ενότητας. Ελάχιστες εξαιρέσεις υπήρξαν σε ειδικές περιπτώσεις, όπως τελετών κυρίως κηδειών στις οποίες έπρεπε να παρευρεθούν οι συγγενείς.

Αν και στο γενικό lockdown υπήρχε σαφής απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, ίδια πρόβλεψη δεν υπήρξε για εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις. Η εφαρμογή της νομοθεσίας στην πρώτη φάση, επαφιόταν στη διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών που επέβλεπαν την τήρηση των μέτρων. Αναμένεται τις επόμενες ώρες να διευκρινιστεί και αυτή η παράμετρος.

Τέλος στα αεροπορικά ταξίδια αναψυχής στη Θεσσαλονίκη

Απαγορεύονται από την Τρίτη οι πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς τη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι από αύριο το πρωί και για έναν μήνα τίθεται σε ισχύ το νέο γενικό σχέδιο για την ανάσχεση του νέου κύματος του ιού.

"Στο πλαίσιο αυτό απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης", τόνισε για το θέμα ο κ. Πέτσας επαναλαμβάνοντας ότι "οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Ιδίως για τις περιοχές που δεν είναι στο κόκκινο. Ας τηρούμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα".

 Κλειστό λιανεμπόριο και εκκλησίες σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
Μετά την ανακοίνωση ότι μπαίνει lockdown για 14 ημέρες, κλειστό θα είναι το λιανεμπόριο και οι εκκλησίες τόσο σε Θεσσαλονίκη όσο και σε Σέρρες, όπως έγινε γνωστό. Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σχολεία στους δύο νομούς μετά το lockdown.

 madata.gr

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1941,ΑΝΔΡΑΣ,305,ΑΡΘΡΑ,790,ΑΣΤΕΙΑ,52,ΑΧΑΪΑ,429,ΓΥΝΑΙΚΑ,949,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,124,ΔΙΑΦΟΡΑ,422,ΔΙΕΘΝΗ,5079,ΕΘΝΙΚΑ,410,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,61,ΕΛΛΑΔΑ,9139,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,476,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,943,ΕΡΓΑΣΙΑ,111,ΖΩΔΙΑ,669,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,711,ΚΡΗΤΗ,643,ΚΥΠΡΟΣ,845,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,90,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,947,ΠΑΙΔΙ,296,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,353,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,383,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,507,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2409,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,457,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,177,ΣΙΝΕΜΑ,89,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,984,ΣΧΕΣΕΙΣ,381,ΤΑΞΙΔΙΑ,368,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1110,ΥΓΕΙΑ,1077,ΧΡΗΣΙΜΑ,372,AUTOMOTO,592,LIFESTYLE,434,MEDIA,923,PEOPLE,99,VIRAL,310,
ltr
item
istioforos news : Τι αλλάζει σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από αύριο - Πως θα παίρνουν οι γονείς τα παιδά από το σχολείο
Τι αλλάζει σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από αύριο - Πως θα παίρνουν οι γονείς τα παιδά από το σχολείο
https://1.bp.blogspot.com/-HQNGE7RMl8k/X6AXzEjM8aI/AAAAAAADRQ8/xGfVAxhHmyIRWNVLrQq_TNIGjARM8rWNQCLcBGAsYHQ/s320/1.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-HQNGE7RMl8k/X6AXzEjM8aI/AAAAAAADRQ8/xGfVAxhHmyIRWNVLrQq_TNIGjARM8rWNQCLcBGAsYHQ/s72-c/1.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2020/11/blog-post_28.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2020/11/blog-post_28.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All PostsNot found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣυνέχεια..Reply Cancel replyDeleteby HomePAGESPOSTS View AllΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑARCHIVESEARCH ALL POSTSNot found any post match with your request Back Home THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKEDSTEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All CodeSelect All CodeAll codes were copied to your clipboardCan not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy