$type=grid$la=hide$h=400$cm=hide$a=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

Κορωνοϊός: Εικόνες σοκ από το γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα - Ηλικιωμένοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία - Νέο Ασβεστοχώρι φοβάται ο Τσιόδρας (Βίντεο)

Ο κορωνοϊός θερίζει στα γηροκομεία. Αυτό που φοβούνταν όλοι, λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση, να μην επεκταθεί, δηλαδή, ο ιός στους οίκους ευγηρίας, εκεί που ζουν ηλικιωμένοι, δυστυχώς, έχει γίνει πραγματικότητα. Πλέον, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 32 θετικά κρούσματα σε τροφίμους, δηλαδή σε ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα, σε σύνολο 70 τεστ.
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης άρχισαν να καταφθάνουν στον εν λόγω οίκο ευγηρίας ασθενοφόρα, προκειμένου να μεταφέρουν όλους τους νοσούντες σε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Παράλληλα, ειδικά συνεργεία άρχισαν να απολυμαίνουν τον χώρο.

Ήδη έχουν διακομισθεί δέκα ηλικιωμένοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων 8 ηλικιωμένων.
Δείτε βίντεο:Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο σοβαρό «καμπανάκι» χτύπησε στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, στα μέσα Αυγούστου όταν και καταγράφηκε μια εξαιρετικά σημαντική εστία διασποράς. Αποτέλεσμα; Από τους 40 τρόφιμους, κατέληξε η πλειοψηφία (σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία» 20 άτομα), με την τελευταία ασθενή να φεύγει από τη ζωή την Τρίτη…
Έκτοτε ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού σε αυτούς τους εξαιρετικά ευαίσθητους χώρους, με κυριότερο αυτό της απαγόρευσης των επισκεπτηρίων.
Και μπορεί να μετράμε ακόμη θύματα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, μπορεί τα κρούσματα του κορωνοϊού πλέον να βρίσκονται πάνω από τα 300 κάθε ημέρα, μπορεί να πέφτουν στο τραπέζι διαρκώς νέα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο ορισμένοι δεν έμαθαν το μάθημά τους.

Έξαλλος ο Τσιόδρας για τα κρούσματα στο γηροκομείο

Το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα αποκλείστηκε άμεσα και έσπευσαν εκεί, τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Μάλιστα, ο λοιμωξιολόγος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά την αυτοψία οργισμένος από αυτά που συνάντησε, ενώ εκτίμησε πως  -δεδομένου και του απαγορευτικού στα επισκεπτήρια- πως η διασπορά του ιού προήλθε από προσωπικό. Επίσης έστειλε μήνυμα για την πορεία του κορωνοϊού στην Αττική.
«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο, συνήθως γίνεται από το προσωπικό. Σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80% είναι κατακεκλιμένοι, καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι πρόκειται για μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε, αλλά συνεχίζουμε να τη βλέπουμε», είπε ο λοιμωξιολόγος. Μάλιστα, έστειλε μήνυμα για την ευρύτερη πορεία της διασποράς του κορωνοϊού: «Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήραμε. Η Αθήνα δεν πάει καλά, η Θεσσαλονίκη πάει καλά»
Μόλις την Τρίτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε ανακοινώσει ότι από τις 31 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 101 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κατά την διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν 20 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 24 πρόστιμα για μη τήρηση των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στα γηροκομεία

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από τον κορωνοϊό, είναι η σύνταξη ενός λεπτομερούς οδηγού ασφαλούς συμπεριφοράς των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τις προνοιακές δομές από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Σύμφωνα με τον οδηγό του ΕΟΔΥ, οι εργαζόμενοι, συμμετέχοντας καθοριστικά στην πρόληψη για τον περιορισμό της πανδημίας, καλούνται στη σχολαστική τήρηση και εφαρμογή των οδηγιών των αρμόδιων φορέων όχι μόνο κατά τη διάρκεια του εργάσιμου χρόνου, αλλά και στο σύνολο της ιδιωτικής και κοινωνικής ζωής τους.
Ειδικότερα:
- Για την προστασία τόσο των ίδιων, όσο και των ευπαθών ατόμων, που εξυπηρετούν, συνιστάται αποφυγή κοινωνικών δραστηριοτήτων, ήτοι πραγματοποίηση επισκέψεων ή υποδοχή επισκεπτών κατ' οίκον και μετάθεση στο μέλλον όλων των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων που συνεπάγονται συναθροίσεις ατόμων (σεμινάρια, ημερίδες, συμπόσια, κλπ).
- Αναβολή μη αναγκαίων αδειών του προσωπικού με μέριμνα για την αποτροπή επαγγελματικής εξουθένωσης (Burn Out), με ορθό καταμερισμό της εργασίας.
- Σε περίπτωση απουσίας με άδεια, πραγματοποίηση υποχρεωτικού προληπτικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό με τη μέθοδο PCR τουλάχιστον 48 ώρες, πριν από την επάνοδό τους στην εργασία και παράδοση του αποτελέσματος στον υπεύθυνο της δομής κατά την ημέρα επιστροφής του εργαζομένου.
- Σε περίπτωση που δεν μπορεί να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός με άτομα που έρχονται από το εξωτερικό, να έχει διασφαλιστεί ότι τα άτομα αυτά έχουν υποβληθεί σε εξέταση για τον κορωνοϊό και τα αποτελέσματα της εξέτασης είναι αρνητικά.
- Να αποφεύγονται ταξίδια στο εξωτερικό, ειδικά σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες χώρες και να εξετάζεται η δυνατότητα χρονικής μετάθεσης των ήδη προγραμματισμένων ταξιδιών στο εξωτερικό.
- Περιορισμός πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους συνάθροισης, όπως αποδυτήρια, λουτρά, χώροι εστίασης, κλπ, με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού ατόμων στον ίδιο χώρο και την τήρηση του κριτηρίου της ασφαλούς απόστασης.
- Αποφυγή κοντινών επαφών ειδικά με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα, όπως πυρετό, βήχα, πονόλαιμο και καταρροή.
- Αποφυγή ετεροαπασχόλησης των εργαζομένων εκτός των δομών. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, στον έτερο χώρο εργασίας θα πρέπει να τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα/οδηγίες ασφάλειας, όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ, κατά τη διάρκεια της απασχόλησης.
- Αποφυγή χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, αν υπάρχει δυνατότητα οχημάτων ΙΧ.

Τι συμβαίνει, αν ο εργαζόμενος έρθει σε επαφή με κρούσμα

Εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με ύποπτο, υπό διερεύνηση ή επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό (π.χ. μέλη οικογένειας, φίλοι, συνάδελφοι, επαγγελματίες υγείας), είναι απολύτως αναγκαίο να τηρούν τις κάτωθι οδηγίες:
- Παρακολούθηση της υγείας τους (με θερμομέτρηση δύο φορές την ημέρα) από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα και για 14 ημέρες. Σκόπιμη είναι η τακτική (καθημερινή) επικοινωνία με επαγγελματία υγείας για όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης.
- Διαμονή σε διαφορετικό καλά αεριζόμενο δωμάτιο που χρησιμοποιείται μόνο από το άτομο αυτό και τήρηση απόστασης τουλάχιστον δύο μέτρων από το άτομο αυτό.
- Περιορισμός των μετακινήσεων του ατόμου αυτού στο σπίτι, όσο είναι δυνατόν.
- Καλός αερισμός των κοινόχρηστων χώρων.
- Καλό πλύσιμο των χεριών πριν και μετά από τυχαία επαφή με το άτομο ή το περιβάλλον του (δωμάτιο, αντικείμενα), πριν και μετά την προετοιμασία φαγητού, πριν το φαγητό και μετά τη χρήση της τουαλέτας (πλύσιμο με νερό και σαπούνι ή χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού).
- Αποφυγή επαφής με δυνητικά μολυσμένα αντικείμενα του ατόμου, όπως πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες και σεντόνια, τα οποία, μετά από σχολαστικό πλύσιμο, επαναχρησιμοποιούνται.
- Καθαρισμός και απολύμανση επιφανειών και αντικειμένων στο δωμάτιο του ατόμου καθημερινά με κοινό απορρυπαντικό ή σαπούνι, ξέπλυμα και, στη συνέχεια, απολύμανση με διάλυμα οικιακής χλωρίνης σε αναλογία 1:10.
- Άμεση ενημέρωση του υπεύθυνου της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, στην οποία εργάζεται.
newpost.gr

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1753,ΑΝΔΡΑΣ,305,ΑΡΘΡΑ,773,ΑΣΤΕΙΑ,52,ΑΧΑΪΑ,388,ΓΥΝΑΙΚΑ,948,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,117,ΔΙΑΦΟΡΑ,410,ΔΙΕΘΝΗ,4498,ΕΘΝΙΚΑ,388,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,47,ΕΛΛΑΔΑ,8189,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,484,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,833,ΕΡΓΑΣΙΑ,105,ΖΩΔΙΑ,644,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,621,ΚΡΗΤΗ,589,ΚΥΠΡΟΣ,817,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,87,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,849,ΠΑΙΔΙ,292,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,345,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,364,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,498,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2231,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,448,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,177,ΣΙΝΕΜΑ,87,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,984,ΣΧΕΣΕΙΣ,381,ΤΑΞΙΔΙΑ,366,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1064,ΥΓΕΙΑ,1041,ΧΡΗΣΙΜΑ,358,AUTOMOTO,550,LIFESTYLE,415,MEDIA,841,PEOPLE,94,VIRAL,295,
ltr
item
istioforos news: Κορωνοϊός: Εικόνες σοκ από το γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα - Ηλικιωμένοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία - Νέο Ασβεστοχώρι φοβάται ο Τσιόδρας (Βίντεο)
Κορωνοϊός: Εικόνες σοκ από το γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα - Ηλικιωμένοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία - Νέο Ασβεστοχώρι φοβάται ο Τσιόδρας (Βίντεο)
https://1.bp.blogspot.com/-sYnh5iW_qJU/X3VwrPQ5k5I/AAAAAAADM04/05ynztg_HB4ewt_qWWcivQrHbAoZYChAgCLcBGAsYHQ/s1600/1.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-sYnh5iW_qJU/X3VwrPQ5k5I/AAAAAAADM04/05ynztg_HB4ewt_qWWcivQrHbAoZYChAgCLcBGAsYHQ/s72-c/1.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2020/10/blog-post_85.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2020/10/blog-post_85.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy