ΣΥΡΙΖΑ για Σύνοδο: Απόλυτη αποτυχία – Δίνεται μήνυμα ανοχής των τουρκικών προκλήσεων μέχρι το Δεκέμβριο

Κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αφορμή τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταλογίζοντας του «απόλυτη αποτυχία».

«Τα σημερινά Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επιβεβαιώνουν την απόλυτη αποτυχία του κ Μητσοτάκη να θέσει την ΕΕ προ των ευθυνών της, απέναντι στις πιο επιθετικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Τουρκία εις βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων την τελευταία 20ετία», σχολιάζουν με αιχμηρό τρόπο από την Κουμουνδούρου.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Παρά τη νέα Navtex στα 6,5 νμ από το Καστελλόριζο, όχι μόνο δεν υπάρχει αναφορά σε «κυρώσεις ή μέτρα» αλλά δίνεται ουσιαστικά το μήνυμα στη Τουρκία ότι μέχρι τον Δεκέμβριο η ΕΕ δεν θα χρησιμοποιήσει καν «μέσα ή επιλογές» εις βάρος της, ανεξαρτήτως των προκλήσεων στις οποίες θα προβεί».

Η έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης αποδεικνύεται πιο επικίνδυνη από ποτέ για τη χώρα εκτιμούν από την Κουμουνδούρου και καταλήγουν: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να επιστρέψει σε μια εθνική στρατηγική προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και επανεκκίνησης των διερευνητικών, με αρχή, μέση και τέλος και σαφείς κόκκινες γραμμές. Είναι αδιανόητο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό οι διπλωματικές κόκκινες γραμμές της Ελλάδας να είναι στα 6 νμ».


Νεότερη Παλαιότερη