$type=grid$la=hide$h=400$cm=hide$a=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

ΗΠΑ: Ήρεμοι οι τόνοι στο ντιμπέιτ των υποψήφιων αντιπροέδρων

Η ασθένεια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, αναβάθμισε αναπόφευκτα τη σημασία του ντιμπέιτ μεταξύ των  αντίπαλων υποψηφίων για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.

Οι Μάικ Πενς και Κάμαλα Χάρις ήρθαν αντιμέτωποι σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση που κινήθηκε σε πολύ πιο ήπιους τόνους, με πιο καθαρά επιχειρήματα και αρκετά πιο πειθαρχημένα μέρη συγκριτικά με το ντιμπέιτ του χάους μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν.

Πρόκειται για τη μία και μοναδική αναμέτρηση Πενς- Χάρις. η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σολτ Λέικ Σίτι. 

Παρά τον πιο ήρεμο τόνο που επικράτησε, δεν  έλειψαν οι εντάσεις.

Η συζήτησε ξεκίνησε με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε καλύπτοντας  ένα ευρύ φάσμα θεμάτων πολιτικού ενδιαφέροντος, όπως η κλιματική αλλαγή, το εμπόριο, οι θέσεις εργασίας και η στάση της Αμερικής απέναντι σ την Κίνα.

Κεντρικό θέμα η πανδημία 

Αν και απόντες Τραμπ και Μπάιντεν, στην αναμέτρηση των υποψήφιων αντιπροέδρων πετάγονταν συχνά καρφιά για τους ίδιους. «Οι Αμερικανοί έγιναν μάρτυρες αυτής που είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης οποιουδήποτε προέδρου στην ιστορία της χώρας μας» σημείωσε η Δημοκρατική γερουσιαστής Κάμαλα Χάρις, χαρακτηρίζοντας τον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την πανδημία του κορωνοϊού, τη «μεγαλύτερη αποτυχία στην αμερικανική ιστορία». «Την 28η Ιανουαρίου, ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος ενημερώθηκαν για τη φύση αυτής της πανδημίας», έμαθαν ότι ο κορονοϊός «είναι θανατηφόρος, ότι μεταδίδεται μέσω του αέρα, ότι πλήττει τους νέους»· ήξεραν τα πάντα, «αλλά δεν σας είπαν τίποτα», κατήγγειλε.

Η Χάρις στη συνέχεια προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αντικρουόμενες δηλώσεις Τραμπ για την πανδημία λέγοντας πως «αν οι επαγγελματίες της δημόσιας υγείας και ο Δρ. Φάουτσι μας πουν ότι πρέπει να πάρουμε» το μελλοντικό εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού, «θα είμαι η πρώτη που θα μπω στην ουρά για να το πάρω. Αλλά εάν μου πει πως πρέπει να το πάρω ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα εμβολιαστώ».

Ο Πενς απάντησε λέγοντας πως ο πρόεδρος Τραμπ «από την πρώτη ημέρα» έβαλε «πρώτα την υγεία της Αμερικής», κι έκανε αυτό που θα «τολμούσε» να πράξει οποιοσδήποτε άλλος: έκλεισε τα σύνορα της χώρας στους ταξιδιώτες από την Κίνα, προσθέτοντας μάλιστα ότι η καλλιεργείται αρνητικό κλίμα για το εμβόλιο. «Το γεγονός ότι συνεχίζετε να υπονομεύετε την εμπιστοσύνη του κόσμου στο εμβόλιο, εάν αυτό έρθει ενόσω βρίσκεται στην εξουσία η κυβέρνηση Τραμπ, είναι σκανδαλώδες», είπε από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Πενς αντέτεινε σε αυτό πως η Χάρις «υπονομεύει την εμπιστοσύνη» των Αμερικανών στο πιθανό εμβόλιο, αν «αυτό έρθει επί των ημερών της κυβέρνησης Τραμπ», πράγμα που χαρακτήρισε «ασυγχώρητο» και «μικροπολιτικό παιγνίδι με τις ζωές του κόσμου».

Στο μέτωπο της οικονομίας

Με την μετακίνηση της συζήτησης στα οικονομικά θέματα, ο Πενς εμφανίστηκε πιο έντονος ασκώντας κριτική για την πολιτική του Μπάιντεν. Όταν η Χάρις αναφέρθηκε σ τον εμπορικό πόλεμο της κυβέρνησης Τραμπ με την Κίνα, ο αντιπρόεδρος απάντησε: «Ο Τζο Μπάιντεν δεν πολέμησε ποτέ».

Ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος θύμισε τις μειώσεις φόρων που προώθησε η κυβέρνηση Τραμπ και υποστήριξε πως ο Μπάιντεν θα «αυξήσει τους φόρους σας από την πρώτη ημέρα», με τη γερουσιάστρια να τον διαψεύδει: «ο Τζο Μπάιντεν έχει μιλήσει με σαφήνεια: δεν θα αυξήσουμε τους φόρους για κανέναν φορολογούμενο με εισοδήματα κάτω από 400.000 δολάρια τον χρόνο».

Κλιματική αλλαγή

Ο Πενς αργότερα άφησε να γίνει σαφές πως δεν συμφωνεί με την επιστημονική συναίνεση για την κλιματική αλλαγή. «Το κλίμα αλλάζει. Αλλά το θέμα είναι, ποια είναι η αιτία; Και τι να κάνουμε; Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσουμε να ακούμε τους επιστήμονες», είπε. Πάντως, «δεν χρειαζόμαστε μια νέα πράσινη συμφωνία 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων», πρόσθεσε αναφερόμενος σε μια προγραμματική εξαγγελία του Τζο Μπάιντεν, καθώς θα δημιουργούσε σωρεία προβλημάτων, κατ’ αυτόν, στις «αμερικανικές εταιρείες» και «στις οικογένειες των Αμερικανών».

Η Χάρις αντέδρασε στηλιτεύοντας πως η σημερινή κυβέρνηση γενικά «δεν πιστεύει στην επιστήμη».

Εν μέσω του ντιμπέιτ των υποψηφίων για την αντιπροεδρία, ο Τραμπ παρενέβη μέσω Twitter για να σχολιάσει πως ο Πενς τα πήγαινε «σπουδαία», ενώ η Χάρις — στην οποία δεν αναφέρθηκε ονομαστικά, προτιμώντας να γράψει «αυτή» — είναι «μηχάνημα που παράγει γκάφες».

Ο Πενς, 6ο ετών, και η Χάρις, 55 ετών, απέφυγαν επιμελώς να δώσουν σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας τόσο του Τραμπ όσο και του Μπάιντεν, 74 και 77 ετών αντίστοιχα.

Στην περίπτωση που ο πρόεδρος αδυνατεί να ασκήσει τα καθήκοντά του λόγω προβλημάτων υγείας, ως εκ του αμερικανικού Συντάγματος το αξίωμα αναλαμβάνει το πρόσωπο που ασκεί την αντιπροεδρία.

Ο τόνος στο ντιμπέιτ των Πενς και Χάρις ανέβηκε ιδίως όταν τέθηκε το θέμα των φυλετικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Πενς τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ των υπηρεσιών επιβολής της τάξης, αρνούμενος πως υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στις ΗΠΑ, απηχώντας εν πολλοίς τον Τραμπ· προκάλεσε έτσι την έκρηξη της αντιπάλου του.

«Δεν θα καθίσω να ακούω να μου κάνει διάλεξη ο αντιπρόεδρος για το τι σημαίνει εφαρμογή του νόμου σε ετούτη τη χώρα», πέταξε η πρώην εισαγγελέας, καταφερόμενη αμέσως μετά εναντίον του Τραμπ διότι αρνήθηκε «να καταδικάσει» απερίφραστα τους οπαδούς της θεωρίας περί ανωτερότητας της λευκής φυλής στο ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν.

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1755,ΑΝΔΡΑΣ,305,ΑΡΘΡΑ,773,ΑΣΤΕΙΑ,52,ΑΧΑΪΑ,389,ΓΥΝΑΙΚΑ,948,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,117,ΔΙΑΦΟΡΑ,410,ΔΙΕΘΝΗ,4509,ΕΘΝΙΚΑ,388,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,47,ΕΛΛΑΔΑ,8207,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,483,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,835,ΕΡΓΑΣΙΑ,106,ΖΩΔΙΑ,644,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,623,ΚΡΗΤΗ,593,ΚΥΠΡΟΣ,817,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,87,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,851,ΠΑΙΔΙ,292,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,345,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,364,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,498,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2233,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,448,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,177,ΣΙΝΕΜΑ,87,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,984,ΣΧΕΣΕΙΣ,381,ΤΑΞΙΔΙΑ,366,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1066,ΥΓΕΙΑ,1041,ΧΡΗΣΙΜΑ,359,AUTOMOTO,550,LIFESTYLE,415,MEDIA,841,PEOPLE,94,VIRAL,295,
ltr
item
istioforos news: ΗΠΑ: Ήρεμοι οι τόνοι στο ντιμπέιτ των υποψήφιων αντιπροέδρων
ΗΠΑ: Ήρεμοι οι τόνοι στο ντιμπέιτ των υποψήφιων αντιπροέδρων
https://1.bp.blogspot.com/-hAeNHBZyclU/X364tlYNNYI/AAAAAAADN38/Qm_uF8jW3ZYLCIgJA4X08u488U8TTAOFgCLcBGAsYHQ/s320/1.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-hAeNHBZyclU/X364tlYNNYI/AAAAAAADN38/Qm_uF8jW3ZYLCIgJA4X08u488U8TTAOFgCLcBGAsYHQ/s72-c/1.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2020/10/blog-post_381.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2020/10/blog-post_381.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy