$type=grid$la=hide$h=400$cm=hide$a=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

Ντόρα Μπακογιάννη: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός μοχλός της Θράκης

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κώστα Χατζημιχαήλ και Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, αντίστοιχα, είχε το πρωί της Παρασκευής (25/09) η Ντόρα Μπακογιάννη. «Είναι βέβαιο ότι το λιμάνι είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός μοχλός της Θράκης και η στήριξη του λιμανιού είναι το πρώτο μέλημά μας και βεβαίως οι περαιτέρω υποδομές οι οποίες χρειάζονται και πρέπει να ολοκληρωθούν», τόνισε.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης που είχε το μεσημέρι, με τον πρόεδρο και μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου, η πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμες τις συναντήσεις με τους επικεφαλείς του Επιμελητηρίου και του ΟΛΑ.

Αναφορικά με τη συζήτηση στο Επιμελητήριο Έβρου, μίλησε «για μία σε βάθος ενημέρωση», η οποία έγινε στα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής «για τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται στην αναπτυξιακή προσπάθεια για τη Θράκη, τα θέματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως ν' αντιμετωπιστούν ως προτάσεις της Διακομματικής Επιτροπής και γενικότερα τα θέματα τα οποία αφορούν ευρύτερες οικονομικές πολιτικές που πρέπει ν' ασκηθούν».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της Διακομματικής Επιτροπής, ολοκλήρωσης του αναπτυξιακού σχεδιασμού για τη Θράκη και έναρξης υλοποίησής του, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «… ο πρωθυπουργός μας έχει δώσει έξι μήνες» και συνέχισε: «Για να έχετε μία σύγκριση, η προηγούμενη Επιτροπή για τη Θράκη έκανε δύο χρόνια. Εμείς λοιπόν έχουμε ένα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Ο λόγος είναι προφανής. Είναι ότι ο πρωθυπουργός θέλει από τη Διακομματική, ει δυνατόν, ένα πόρισμα το οποίο να υποστηρίζεται απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις, το οποίο να έχει την ιεράρχηση των στόχων στο οικονομικό και στο θεσμικό επίπεδο. Αυτή θα είναι η προσπάθειά μας, να ολοκληρώσουμε μέσα σε έξι μήνες».

Ειδικότερα ως προς την λειτουργία της Επιτροπής εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή λειτουργεί μία πλατφόρμα, η οποία άνοιξε για προτάσεις και στόχος είναι, επειδή ακριβώς έχουμε το πρόβλημα του κορονοϊού, να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται».

«Υποχρεωτικά θα είμαστε διαδικτυακά, με φορείς οι οποίοι θέλουνε να καταθέσουνε προτάσεις, οι οποίες είναι στη διάθεση όλων των μελών, όλων των βουλευτών της Επιτροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν δύο ομάδες εργασίας, μία ομάδα για τα οικονομικά και μία για τα θεσμικά, η οποία συνεργάζεται με τα υπουργεία συγκεντρώνοντας στοιχεία τα οποία και προτεραιοποιεί. «Βεβαίως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του εξαμήνου, κάποια θέματα που φτάνουν στην επιτροπή και μπορούμε να τα λύσουμε δεν θα περιμένουμε το πόρισμα, θα τα λύνουμε όποτε και όπως μπορούμε», επισήμανε η κ. Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, δήλωσε: «Πιστεύουμε στη Διακομματική Επιτροπή, ότι πραγματικά μετά τη δεκαετή παρατεταμένη κρίση και της πανδημίας, ότι με στόχευση την ανάπτυξη και τον άνθρωπο, όπως κι εμείς ως Επιμελητήριο Έβρου έχουμε προτάξει…, θα βγει ένα ενιαίο πλαίσιο για τη Θράκη, γενικότερα για την Περιφέρειά μας, το οποίο πραγματικά θ' ανατάξει τις επιχειρήσεις και θα έχουμε ένα καλύτερο, ένα θετικό αποτέλεσμα στα επόμενα χρόνια. Είμαστε αισιόδοξοι και συγχαίρουμε τον πρωθυπουργό και τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετέχουν στη Διακομματική Επιτροπή και μόνο θετικά έχει να περιμένει η περιοχή μας…».

Λόγω της πανδημίας την κ. Μπακογιάννη, η οποία πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στη Θράκη, συνόδευαν μόνο τα τοπικά μέλη της Διακομματικής Επιτροπής, ήτοι οι βουλευτές Έβρου της Ν.Δ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης και η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.
«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον Έβρο με όλες τις δυνάμεις»

Νωρίτερα, προσερχόμενη στο Επιμελητήριο Έβρου, και επ' αφορμή της παρουσίας στην είσοδο του Επιμελητηρίου, του δημάρχου Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκου και δημοτών, οι οποίοι της εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο μετακίνησης της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμμάτικα», στον οικισμό του Προβατώνα, η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Εσείς ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση και το έχει αποδείξει, τον Έβρο τον στηρίζει με όλες τις δυνάμεις. Το απέδειξε και αυτή τη στιγμή θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη ένταση».

Διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας, «τα στρατόπεδα μένουν, ενισχύονται με κόσμο, περισσότερο κόσμο....Η βασική αλλαγή στη δομή, είναι διοικητικής φύσεως... Εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις εισηγήσεις τους..», σημείωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προαναγγέλλοντας την επίσκεψη στον Έβρο, εντός του επόμενου 15νθημερου του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, από τους οποίους θα έχει η δημοτική Αρχή τη δυνατότητα ενημέρωσης και επιβεβαίωσης, ότι ο σχεδιασμός αφορά την περαιτέρω ενίσχυση και όχι την αποδυνάμωση του Έβρου.

Μάλιστα, η κ. Μπακογιάννη μάλιστα κάλεσε τον δήμαρχο Σουφλίου με ολιγομελή αντιπροσωπεία, να συζητήσουν το θέμα, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης της Επιτροπής με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Χριστόδουλο Τοψίδη.

Σημειώνεται πως σήμερα και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο κλεισίματος του στρατοπέδου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, να μην λειτουργήσει το δημοτικό κατάστημα Τυχερού και η αποχή των μαθητών από τις σχολικές μονάδες.

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1758,ΑΝΔΡΑΣ,305,ΑΡΘΡΑ,773,ΑΣΤΕΙΑ,52,ΑΧΑΪΑ,389,ΓΥΝΑΙΚΑ,948,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,117,ΔΙΑΦΟΡΑ,411,ΔΙΕΘΝΗ,4520,ΕΘΝΙΚΑ,388,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,48,ΕΛΛΑΔΑ,8221,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,483,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,837,ΕΡΓΑΣΙΑ,106,ΖΩΔΙΑ,645,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,623,ΚΡΗΤΗ,594,ΚΥΠΡΟΣ,818,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,87,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,853,ΠΑΙΔΙ,292,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,345,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,366,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,498,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2235,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,448,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,177,ΣΙΝΕΜΑ,87,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,985,ΣΧΕΣΕΙΣ,381,ΤΑΞΙΔΙΑ,367,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1066,ΥΓΕΙΑ,1041,ΧΡΗΣΙΜΑ,359,AUTOMOTO,551,LIFESTYLE,417,MEDIA,843,PEOPLE,94,VIRAL,296,
ltr
item
istioforos news: Ντόρα Μπακογιάννη: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός μοχλός της Θράκης
Ντόρα Μπακογιάννη: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός μοχλός της Θράκης
https://1.bp.blogspot.com/-EXCTA4UeG5o/X24F5ziI-HI/AAAAAAADL8Y/LEmnPLEd04o_QICH86-SaO1cpyRLh2Y1wCLcBGAsYHQ/s1600/1.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-EXCTA4UeG5o/X24F5ziI-HI/AAAAAAADL8Y/LEmnPLEd04o_QICH86-SaO1cpyRLh2Y1wCLcBGAsYHQ/s72-c/1.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2020/09/blog-post_895.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2020/09/blog-post_895.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy