Τουρισμός: Εντυπωσιακή υποδοχή της πρώτης πτήσης που έφτασε στο Ηράκλειο (Βίντεο)

Οι πύλες εισόδου ολόκληρης της Ελλάδα άνοιξαν από το πρωί, με τη χώρα να περιμένει τους τουρίστες, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία από τον κορωνοϊό.
Η πρώτη πτήση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου της Κρήτης έφτασε στις 07:30 το πρωί της Τετάρτης, από την Τσεχία, με 167 επισκέπτες να αποβιβάζονται από το αεροπλάνο, απολαμβάνοντας... πανηγυρική υποδοχή.
Οι τουρίστες από τη πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας στο αεροδρόμιο, με μια λίρα να τους περιμένει μόλις βγήκαν από το αεροσκάφος.
Όσον αφορά στα διαδικαστικά, οι 167 τουρίστες θα περάσουν από τον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο αεροδρόμιο, εκεί όπου ανάλογα με το barcode που έχουν στο εισιτήριό τους, θα περάσουν από τον σχετικό έλεγχο για τον κορωνοϊό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν τις διακοπές τους, εφόσον βγουν αρνητικοί.
Λίγα αργότερα, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου προσγειώθηκε ακόμα ένα αεροπλάνο, αυτή τη φορά με 172 Γερμανούς τουρίστες από το Αμβούργο, ενώ συνολικά σήμερα στο «Νίκος Καζαντζάκης» αναμένονται 35 πτήσεις από Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία και Ολλανδία.
Την ίδια στιγμή, πτήση από το Βερολίνο κάνει ποδαρικό στο… αεροδρόμιο Χανίων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσεων του εξωτερικού στα Χανιά αναμένονται σήμερα να έξι πτήσεις από Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία.

Από ποιες χώρες θα δέχεται η Ελλάδα τουρίστες

λίστα με τις χώρες από τις οποίες θα δέχεται η Ελλάδα τουρίστες από το εξωτερικό έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως στα σύνορα με την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία επιτρέπονται μόνο οι διελεύσεις για ουσιώδεις λόγους. Με άλλα λόγια, το τελωνείο των Καστανιών και των Κήπων είναι ανοιχτά μόνο για διελεύσεις εμπορευμάτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:
Συνεχίζεται κανονικά η δυνατότητα εισόδου στην Ελλάδα για όλους τους μονίμους κατοίκους της «ΕΕ+» (Η «περιοχή Ε.Ε.+» περιλαμβάνει τις χώρες Schengen (συμπεριλαμβανομένων της Βουλγαρίας, Κροατίας, Κύπρου και Ρουμανίας), τις συνδεδεμένες στο Schengen χώρες (Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Λιχτενστάιν), καθώς και την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο).
Εξακολουθεί, επίσης, να ισχύει η δυνατότητα εισόδου για όσους πολίτες τρίτων χωρών έχουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα, καθώς και οι λοιπές εξαιρέσεις για πολίτες τρίτων χωρών (μέλη οικογενειών Ευρωπαίων πολιτών, εργαζόμενοι και ερευνητές στον χώρο της υγείας, πρόσωπα που φροντίζουν ηλικιωμένους, εργαζόμενοι στα σύνορα, εποχικά εργαζόμενοι στον τομέα της γεωργίας, προσωπικό απασχολούμενο στον τομέα των μεταφορών – συμπεριλαμβανομένων των ναυτικών, διπλωματικό προσωπικό, προσωπικό διεθνών οργανισμών, στρατιωτικό προσωπικό, εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Επιβάτες σε διαμετακόμιση, επιβάτες που ταξιδεύουν για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους, σπουδαστές, εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης αν η απασχόλησή τους είναι επωφελής για την εθνική οικονομία και η εργασία τους δεν μπορεί να αναβληθεί ή να εκτελεστεί εξ αποστάσεως). Εξυπακούεται ότι οι Έλληνες ομογενείς που διαθέτουν ελληνικό διαβατήριο ή Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενών (ΕΔΤΟ) είναι πάντα καλοδεχούμενοι από όπου και εάν προέρχονται.
Η Ελλάδα, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή σύσταση, επεκτείνει τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα και για τους μονίμους κατοίκους των εξής τρίτων χωρών ( η λίστα θα ανανεώνεται ανά δεκαπενθήμερο):
 • Αλγερία
 • Αυστραλία
 • Γεωργία
 • Ιαπωνία
 • Καναδάς
 • Μαρόκο
 • Μαυροβούνιο
 • Νέα Ζηλανδία
 • Νότιος Κορέα
 • Ρουάντα
 • Σερβία
 • Ουρουγουάη
 • Ταϊλάνδη
 • Τυνησία
 • Κίνα (ειδικά η περίπτωση της Κίνας θα εξεταστεί επί τη βάσει της αμοιβαιότητας).
Προκειμένου να αποδείξουν τον τόπο κατοικίας τους οι πολίτες τρίτων χωρών δύνανται να προσκομίζουν την άδεια παραμονής τους, την άδεια εργασίας τους, την ταυτότητά τους, εφόσον αναγράφει τον τόπο διαμονής και/ή την άδεια οδήγησης ή άλλα έγγραφα.
Πτήσεις:
Από σήμερα 1η Ιουλίου είναι δυνατή η πραγματοποίηση διεθνών πτήσεων προς όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας. Δεν επιτρέπονται (μέχρι τις 15/7) απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία. Όλες οι άλλες απευθείας πτήσεις επιτρέπονται.
Χερσαία σημεία εισόδου:
Στα σύνορα με τη Βουλγαρία, η είσοδος στους επισκέπτες επιτρέπεται μόνο από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Από τα υπόλοιπα σημεία εισόδου επιτρέπονται μόνο οι διελεύσεις για ουσιώδεις λόγους.
Στα σύνορα με την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία επιτρέπονται μόνο οι διελεύσεις για ουσιώδεις λόγους (βλ. σημείο 1).
4. Θαλάσσιες πύλες εισόδου:
Είναι ανοικτές οι θαλάσσιες πύλες εισόδου στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα.newpost.gr

Νεότερη Παλαιότερη