$type=grid$mt=show$mt=hide$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Αρνητικά όλα τα δείγματα στα παιδιά που ελέγχθηκαν στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Αρνητικά είναι, σύμφωνα με τοπικά Μέσα της Θεσσαλονίκης όλα τα δείγματα των παιδιών που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση Σκούρας στη Χαλκιδική. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προέβη σε λήψη δείγματος όλων των παιδιών και σήμερα Παρασκευή διαπιστώθηκε ότι δεν προσεβλήθη κανένα άλλο παιδί η εργαζόμενος από covid19.
Ο συνολικός αριθμός δειγμάτων είναι 800 και πλέον η επιχείρηση θα προβεί στις ενέργειες που ήδη ανακοίνωσε. Συγκεκριμένα με απόφαση των υπευθύνων, όπου εντοπίστηκαν αρχικά τα δύο κρούσματα κορωνοϊού, θα κλείσει για τέσσερις ημέρες ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κατασκήνωση στην ανακοίνωσή της στο Facebook, «θα γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους».
Υπενθυμίζεται ότι νόσησε μια 15χρονη και αμέσως σήμανε συναγερμός και εφαρμόστηκαν όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατασκηνωτών. Στη συνέχεια 11χρονο κοριτσάκι που βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο με το πρώτο κρούσμα βρέθηκε επίσης θετική στο τεστ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της κατασκήνωσης:
«Τα τελευταία 24ωρα συνεχίζουμε και εντείνουμε τη δική μας μάχη, ενισχύοντας -πέρα από το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ- όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της κατασκήνωσης -και κυρίως, την υγεία παιδιών και προσωπικού
Παρ’ ότι πραγματοποιήθηκαν ήδη 800 τεστ -αρνητικά στο σύνολό τους- παραμένουμε σε επαγρύπνηση. Στο πλαίσιο αυτό η κατασκήνωση θα μείνει κλειστή το διάστημα 19 – 22/07, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί από ειδικό συνεργείο εκ νέου, καθολική απολύμανση όλων των χώρων.
Επιπλέον, όλο το προσωπικό μας θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ ένα 24ωρο πριν την έλευση των νέων κατασκηνωτών μας, στις 22/07, όταν και θ’ ανοίξει ξανά η κατασκήνωση, ενώ θα γίνεται και θερμομέτρηση εκ νέου όλων των ανθρώπων της κατασκήνωσης (προσωπικό και κατασκηνωτές) 2 φορές κάθε ημέρα.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε γονείς και προσωπικό ότι δεν θα επαναπαυτούμε λεπτό και θα υπερβούμε εαυτούς έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία όλων.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των παιδιών και του προσωπικού.
Μέτρα που τηρούνται και ενισχύονται
Καθημερινή θερμομέτρηση όλων των ανθρώπων της κατασκήνωσης (προσωπικό και κατασκηνωτές) 2 φορές κάθε ημέρα.
Όλο το προσωπικό της κατασκήνωσης έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ, τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν από την έλευση των νέων κατασκηνωτών.
Η κατασκήνωση θα μείνει κλειστεί 4 ημέρες έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί καθολική απολύμανση όλων των χώρων από ειδικό συνεργείο.
Το προσωπικό μας έχει εκπαιδευτεί πάνω στα μέτρα του Covid-19 και στην ασφαλή τήρηση των μέτρων.
Παιδί με δέκατα 37,2 ή οποιοδήποτε σύμπτωμα ήπιου κρυολογήματος μεταφέρεται στο ιατρείο, απομονώνεται και καλούμε τους γονείς του να έρθουν να το παραλάβουν, προτρέποντάς τους να προβούν στο σχετικό τεστ, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τον οικογενειακό γιατρό.
Κάθε παιδί με υποψία ύποπτου συμπτώματος εξετάζεται σε ξεχωριστό, ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.
Τοποθετήθηκαν επιπλέον συσκευές σαπουνοθήκης και αντισηπτικών διαλυμάτων.
Το εσωτερικό μπάνιο και τουαλέτα που διαθέτει το κάθε δωμάτιο καθαρίζονται και απολυμαίνονται καθημερινά από το προσωπικό μας.
Σε κάθε σπιτάκι έχουν τοιχοκολληθεί αφίσες που υπενθυμίζουν τους κανόνες υγιεινής και λειτουργίας του φετινού καλοκαιριού.
Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους έχουν αναρτηθεί σαφείς οδηγίες για την τήρηση των μέτρων.
Αναδιομορφώσαμε το χώρο του εστιατορίου, έτσι ώστε να κάθονται 4 κατασκηνωτές ανά 1 τραπέζι κι επιπλέον, αφήνουμε ένα κενό τραπέζι ανά κάθε τετράδα παιδιών. Το προσωπικό που επιμελείται και σερβίρει το φαγητό τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής, φορά υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα και γάντια.
Κουζίνα, κυλικείο και αποθήκη έχουν πιστοποιηθεί με το ISO22000 (πρότυπο ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων).
Στα σπιτάκια φιλοξενούμε πολύ μικρό αριθμό κατασκηνωτών και τα παιδιά κοιμούνται σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τις συστάσεις του ΕΟΔΥ (απόσταση 1,5 μέτρου ανάμεσα στα πόδια του ενός κατασκηνωτή και το κεφάλι του άλλου).
Στις αθλητικές δραστηριότητες τα παιδιά ακολουθούν αυστηρά κυκλικό πρόγραμμα.
Σε κάθε περίπτωση οι κατασκηνωτές κινούνται σε σταθερές, μικρές ομάδες, ώστε να μην υπάρχει αλληλεπίδραση με παιδιά από άλλες ομάδες.
Στο τέλος κάθε ημέρας το αθλητικό υλικό μας απολυμαίνεται.
Χωρίσαμε τα παιδιά μας σε ηλικιακές ομάδες, ώστε να αποφευχθεί η αλληλεπίδραση μεταξύ παιδιών διαφορετικών ομάδων.
Στις βραδιές μας τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις και τα παιδιά κινούνται κατά μικρές σταθερές ομάδες.
Όλες οι βραδιές στο θεατράκι της κατασκήνωσης διαμορφώθηκαν εκ νέου και προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα (αυστηρή τήρηση αποστάσεων, αναδιαμόρφωση παιχνιδιών)
Δεν συναντήθηκαν σε καμία περίπτωση κατασκηνωτές στο θεατράκι διαφορετικής ηλικιακής ομάδας.
Νέες δραστηριότητες και δοκιμασίες στο θεατράκι στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης, ώστε το παιδί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα μέσω του παιχνιδιού.
Σε χώρους όπως η τράπεζα, το κυλικείο, το τηλεφωνείο κ.ο.κ., τοποθετούμε ενδείξεις τήρησης αποστάσεων.
Δεν επετράπη η είσοδος γονέων και επισκεπτών στον κατασκηνωτικό χώρο».

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1990,ΑΝΔΡΑΣ,306,ΑΡΘΡΑ,759,ΑΣΤΕΙΑ,51,ΑΧΑΪΑ,392,ΓΥΝΑΙΚΑ,940,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,384,ΔΙΑΦΟΡΑ,522,ΔΙΕΘΝΗ,5543,ΕΘΝΙΚΑ,286,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,19,ΕΛΛΑΔΑ,8362,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,909,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,1144,ΕΡΓΑΣΙΑ,384,ΖΩΔΙΑ,585,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,633,ΚΡΗΤΗ,631,ΚΥΠΡΟΣ,752,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,85,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,994,ΠΑΙΔΙ,290,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,328,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,322,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,483,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,1890,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,438,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,175,ΣΙΝΕΜΑ,85,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,978,ΣΧΕΣΕΙΣ,377,ΤΑΞΙΔΙΑ,359,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,973,ΥΓΕΙΑ,1324,ΧΡΗΣΙΜΑ,324,AUTOMOTO,1005,LIFESTYLE,703,MEDIA,1001,PEOPLE,84,VIRAL,276,
ltr
item
istioforos news : Αρνητικά όλα τα δείγματα στα παιδιά που ελέγχθηκαν στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής
Αρνητικά όλα τα δείγματα στα παιδιά που ελέγχθηκαν στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής
https://1.bp.blogspot.com/-eIibRMaqPo0/XxGnenr0F2I/AAAAAAAC_jA/l6o5lwZxvokviQlxKzOgVkLRjtt5kMCBQCLcBGAsYHQ/s1600/1.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-eIibRMaqPo0/XxGnenr0F2I/AAAAAAAC_jA/l6o5lwZxvokviQlxKzOgVkLRjtt5kMCBQCLcBGAsYHQ/s72-c/1.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2020/07/blog-post_490.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2020/07/blog-post_490.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy