Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με μπεσαμέλ

Μία διαφορετική πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι είναι το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με μπεσαμέλ.
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο
Ελαιόλαδο
Ζωμός κότας
Αλάτι & πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
3 κουταλιές βούτυρο
3 ½ κουταλιές αλεύρι
500 ml ζωμός κότας
200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
Για το σερβίρισμα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα φιλέτα, αφού τα έχετε αλατοπιπερώσει καλά. Σβήνετε με το ζωμό και αφήνετε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 15’.
Φτιάχνετε την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι. Προσθέτετε σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό κότας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα ¾ της γραβιέρας.
Σε μια πιατέλα σερβίρετε τα φιλέτα. Τα περιχύνετε με τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη