$type=grid$la=hide$h=400$cm=hide$a=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

Το πολυτιμότερο στη ζωή ειναι οι συναισθηματικοί δεσμοί και όχι τα υλικά αγαθά

Αισθανόμαστε πραγματικά στο σπίτι μας όταν είμαστε κοντά σε ανθρώπους για τους οποίους νοιαζόμαστε πραγματικά. Το πιο πολύτιμο πράγμα στη ζωή δεν είναι τα υλικά αγαθά αλλά οι συναισθηματικοί δεσμοί.

Μπορεί να ξεχνάμε το γεγονός αυτό, ή μπορεί να υπάρχουν ορισμένες στιγμές που δεν του δίνουμε μεγάλη σημασία. Ωστόσο τελικά όλα γίνονται πιο εύκολα όταν κάποιος μας συντροφεύει.

Με τον καιρό το πραγματικό νόημα βρίσκεται σε μια συναισθηματική καρδιά γεμάτη αγάπη και φιλία, ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για τον εαυτό μας ή για άλλους ανθρώπους. Με τον καιρό μαθαίνουμε να δίνουμε αξία στην ικανοποίηση που μας δίνει το να αγαπάμε, να έχουμε έναν ώμο να κλάψουμε και μια αγκαλιά να μας προσφέρει ζεστασιά.

Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΣΩΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΜΑΣ

Η συναισθηματική ευημερία προέρχεται από τις ικανοποιητικές, υγιείς και αμοιβαίες σχέσεις με τις οποίες διανθίζουμε το μονοπάτι της ζωής μας.

Οι φίλοι και οι συγγενείς έχουν διαφορετική σημασία κατά τα διάφορα ζωτικά στάδια που απαρτίζουν τη συναισθηματική μας εξέλιξη.

Όταν το καταλάβετε αυτό, θα ξέρετε ότι δεν χρειάζεται να ζητήσετε τίποτε άλλο εκτός από τις σχέσεις σας με άλλους ανθρώπους.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα χρήματα, η εργασία ή η τέλεια εμφάνιση δεν έχουν πλέον τόση σημασία όση είχαν κάποτε στη νοερή λίστα μας με τα απαραίτητα πράγματα που θέλουμε στη ζωή μας.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Η διανοητική στάση μας καθορίζεται από τις προτεραιότητές μας. Γι’αυτό, όταν κοιτάζουμε πίσω, σκεφτόμαστε κάτι όπως, «έχω αλλάξει τόσο πολύ!».

Είμαστε ανθρώπινα όντα και, εξ ορισμού, είμαστε όντα που αλλάζουν, μαθαίνουν και ξεμαθαίνουν σε κάθε τομέα της πραγματικότητάς τους.

Οι διαφορετικές εμπειρίες μάς κάνουν να συνειδητοποιούμε πόσο εφήμερη είναι η ζωή. Έτσι, σιγά-σιγά δίνουμε όλο και μεγαλύτερη αξία στην εμπειρία της σύνδεσης με τους άλλους με ξεχωριστό τρόπο, στους συναισθηματικούς δεσμούς και στο να έχουμε κάποιον με τον οποίον να μπορούμε να γελάσουμε και να κλάψουμε όποτε το χρειαζόμαστε.

Έχουμε ανάγκη την κοινωνική σύνδεση για να αισθανόμαστε ολοκληρωμένοι, έτσι τελικά συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει κάτι που τα χρήματα δεν μπορούν ποτέ να αγοράσουν. Δεν είμαστε πλούσιοι παρά μόνο αν έχουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μέσα στα βάθη της καρδιάς μας.

«Υπάρχουν άνθρωποι μαγικοί, ορκίζομαι ότι τους έχω δει. Κρύβονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι μεταμφιεσμένοι ως συνηθισμένοι άνθρωποι. Κρύβουν την ξεχωριστή τους ύπαρξη.

Προσπαθούν να συμπεριφέρονται όπως οι άλλοι. Γι’αυτό μερικές φορές είναι τόσο δύσκολο να τους βρούμε. Όταν, όμως, τους ανακαλύπτουμε, δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν μπορούμε ποτέ να τους ξεχάσουμε.

Μην το πείτε σε κανέναν, όμως λένε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια μαγεία τόσο δυνατή που, αν σας αγγίξουν μία φορά, θα σας αγγίζουν για πάντα».

-Άγνωστος συγγραφέας-

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ «ΜΑΓΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ

Οι «μαγικοί άνθρωποι» είναι εκείνοι που φέρνουν ευτυχία στη ζωή μας. Εκείνοι που μας βοηθούν να πετάξουμε, να λάμψουμε και να απαλλαγούμε από όλα τα περιττά βάρη που συσσωρεύουμε στην πορεία μας αυξάνοντας το συναισθηματικό φορτίο μας.

Καταλαβαινόμαστε, αισθανόμαστε σιγουριά και νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας όταν είμαστε μαζί τους. Πρόκειται για υγιείς, αμοιβαίες σχέσεις που δημιουργούν μια όμορφη σύνδεση ανάμεσα σε εμάς και το περιβάλλον μας.

Η ειλικρινής ματιά αυτών των μαγικών ανθρώπων φωτίζει τις λύπες μας και μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε. Πρόκειται για σχέσεις που μας βοηθούν να είμαστε περισσότερο συνειδητοί, περισσότερο ευαίσθητοι και περισσότερο ικανοί συναισθηματικά και κοινωνικά.

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να μάθουμε μονάχα μέσα από τους συναισθηματικούς δεσμούς που δημιουργούμε. Για παράδειγμα, μαθαίνουμε τη σημασία του να συναισθανόμαστε, του να ακούμε, του να επιτρέπουμε στο άλλο άτομο να λέει αυτό που θέλει να πει, του να δημιουργούμε καλές σχέσεις, του να λαμβάνουμε τους άλλους υπόψη μας και του να πραγματοποιούμε ρευστές και αποτελεσματικές ανταλλαγές.

Και πάλι, το κλειδί αναμφισβήτητα είναι το να απομακρυνθούμε από ασήμαντες ανάγκες και το να αφιερώσουμε χρόνο για να ενισχύσουμε τους συναισθηματικούς δεσμούς μας.

Ο λόγος είναι ότι η δημιουργία σύνδεσης μας κάνει να εμπλεκόμαστε συναισθηματικά με τη ζωή. Μας ενθαρρύνει να γίνουμε καλύτεροι και να αποκαλύψουμε τις σκιές που σκοτεινιάζουν την καθημερινότητά μας.

Είναι υπέροχο να έχουμε γύρω μας ανθρώπους που έχουν ειλικρινείς σχέσεις και που μπορούν να δημιουργούν φιλίες χωρίς εγωισμό, υποκρισία και αρνητικά συναισθήματα.

Αυτό δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, όλοι τελικά αισθανόμαστε ότι αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι να μείνουμε εκεί που αισθανόμαστε σπίτι μας χάρη στους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας.

Επομένως αγαπήστε τους σημαντικούς ανθρώπους που αποτελούν μέρος της ζωής σας και κρατήστε τους κοντά σας, επειδή η ζωή σας εξαρτάται από αυτό. Ο μόνος τρόπος να βιώσετε ευημερία στην καθημερινή σας ζωή είναι μέσα από τους συναισθηματικούς δεσμούς σας.

ΠΗΓΗ: MEYGEIA.GR
Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1595,ΑΝΔΡΑΣ,305,ΑΡΘΡΑ,765,ΑΣΤΕΙΑ,52,ΑΧΑΪΑ,350,ΓΥΝΑΙΚΑ,945,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,112,ΔΙΑΦΟΡΑ,402,ΔΙΕΘΝΗ,4096,ΕΘΝΙΚΑ,360,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,40,ΕΛΛΑΔΑ,7455,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,492,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,766,ΕΡΓΑΣΙΑ,103,ΖΩΔΙΑ,624,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,568,ΚΡΗΤΗ,532,ΚΥΠΡΟΣ,788,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,87,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,793,ΠΑΙΔΙ,290,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,341,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,343,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,492,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2082,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,441,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,177,ΣΙΝΕΜΑ,86,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,984,ΣΧΕΣΕΙΣ,379,ΤΑΞΙΔΙΑ,360,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1021,ΥΓΕΙΑ,1026,ΧΡΗΣΙΜΑ,345,AUTOMOTO,517,LIFESTYLE,735,MEDIA,758,PEOPLE,91,VIRAL,287,
ltr
item
istioforos news - Ιστιοφόρος νέα: Το πολυτιμότερο στη ζωή ειναι οι συναισθηματικοί δεσμοί και όχι τα υλικά αγαθά
Το πολυτιμότερο στη ζωή ειναι οι συναισθηματικοί δεσμοί και όχι τα υλικά αγαθά
https://2.bp.blogspot.com/-E2N3BkZ050U/WimiEt93ZNI/AAAAAAAJjIM/XpA3znI64Xwby7EsOjOmNqqpxRYO1k4igCLcBGAs/s1600/1.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-E2N3BkZ050U/WimiEt93ZNI/AAAAAAAJjIM/XpA3znI64Xwby7EsOjOmNqqpxRYO1k4igCLcBGAs/s72-c/1.jpg
istioforos news - Ιστιοφόρος νέα
https://www.istioforosnews.com/2020/05/blog-post_128.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2020/05/blog-post_128.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy