5 τρόποι για να έχετε επαφή με το παιδί σας χωρίς να το καταπιέζετε

«Μεταξύ της δουλειάς, του σχολείου, των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, των παιχνιδιών και της γενικότερης ζωής ως μαμά-αφεντικό, δεν...
είναι περίεργο που συχνά αισθάνομαι σαν μέλος μιας ολυμπιακής ομάδας, προσπαθώντας να αλληλεπιδράσω με όλα τα μέλη της οικογένειας, πριν πάρω τη σκυτάλη για να ξεκινήσω μια νέα δραστηριότητα», γράφει στο popsugar.com η μαμά-blogger Jeana Lee Tahnk. Ενώ οι συχνές οικογενειακές συγκεντρώσεις και οι βραδιές ταινιών είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να έρθει πιο κοντά η οικογένεια, έχοντας μικρές στιγμές επαφής καθ' όλη την εβδομάδα, είναι ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά γνωρίζουν ότι έχουν την προσοχή σας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε 5 τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παραμείνετε σε επαφή με τα παιδιά σας.

1. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία υπέρ σας για να παραμείνετε σε επαφή με τα παιδιά σας, εφόσον το επιτρέπει η ηλικία τους. Κατεβάστε διάφορες εφαρμογές που θα βρείτε στο διαδίκτυο και δοκιμάστε να επικοινωνήσετε με τα παιδιά όσο θα βρίσκονται εκτός σπιτιού. Έτσι θα μπορείτε να ξέρετε πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, κάνοντας όμως τη διαδικασία πιο διασκεδαστική, στέλνοντας μηνύματα και emoji στην οθόνη, χωρίς να γίνετε ενοχλητικοί. Είναι διασκεδαστικό να στέλνετε ανέκδοτα και αινίγματα ως ανοιχτές ερωτήσεις που αφήνουν τα παιδιά σε αγωνία και ενθαρρύνουν μια σπουδαία συζήτηση όταν επιστρέψουν στο σπίτι.

2. Μιλώντας για την αποστολή αστείων μηνυμάτων, τα παιδιά αγαπούν επίσης να γνωρίζουν τι κάνουν οι γονείς τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δοκιμάστε να βγάλετε μια αστεία selfie ή μια φωτογραφία όπου κι αν είστε -στην καρέκλα του οδοντιάτρου, στο βενζινάδικο, στο φαρμακείο, έτσι ώστε τα παιδιά να αισθάνονται ότι είναι μέρος της καθημερινότητάς σας. Αυτό πάντα τα βοηθά να αισθάνονται συνδεδεμένοι μαζί σας.

3. Ποτέ μην υποτιμήσετε τη δύναμη ενός σημειώματος στο ταπεράκι με το κολατσιό του σχολείου, για να «φωτίσετε» την ημέρα του παιδιού σας! Ένα σημείωμα για καλή τύχη σε ένα διαγώνισμα ή απλά για να τους πείτε «Καλημέρα», είναι ένας σίγουρος τρόπος για να φέρετε το χαμόγελο στα χείλη τους. Εάν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο εντυπωσιακό, ένα αυτοκόλλητο ή ένα μικρό παιχνίδι είναι μια πραγματικά διασκεδαστική έκπληξη!

4. Στην εποχή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πραγματικά μεγάλη έκπληξη όταν τα παιδιά λαμβάνουν την αλληλογραφία όπως παλιά. Στείλτε γράμματα στα παιδιά μέσω του ταχυδρομείου, με κουπόνια για να περάσουν αποκλειστικό χρόνο με τη μαμά ή τον μπαμπά, τα οποία μπορούν να εξαργυρώσουν όποτε το θελήσουν. Με τα φορτωμένα προγράμματά τους είναι πάντα ωραίο να έχετε προσωπικό χρόνο με κάθε παιδί ξεχωριστά.

5. Ρωτήστε το παιδί πώς πέρασε την ημέρα του στο σχολείο, χωρίς να φανεί ότι το καταπιέζετε. Ένας τρόπος για να το πετύχετε είναι να παίξετε κυνήγι θησαυρού με ερωτήσεις που θα γράψετε σε χαρτάκια που θα κρύψετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Έτσι, όλη η διαδικασία θα γίνει πιο διασκεδαστική για τα παιδιά!

Η δύναμη της απλής αγκαλιάς, του φιλιού και ενός «Σ' αγαπώ» είναι ανυπολόγιστη, αλλά είναι επίσης διασκεδαστικό να κάνετε μερικές επιπλέον χειρονομίες για να υπενθυμίσετε στα παιδιά ότι είστε πάντα εκεί για εκείνα. Κι αν τα κάνετε να γελάσουν, αυτό είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα στην προσπάθειά σας!
Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη