Τι Λέει Μια Γυναίκα Που Θέλει Να Χωρίσει;

Ούτε οι άντρες, ούτε οι γυναίκες λένε στ’ αλήθεια αυτά που εννοούν. Εμείς ξέρουμε και θα σου πούμε, για να σταματήσεις να αγχώνεσαι.
“Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω”. Η πιο κλασική ατάκα χωρισμού—τόσο κλασική, μάλιστα, που δεν πιστεύουμε ότι την έχει χρησιμοποιήσει κάποιος εδώ και δεκαπέντε χρόνια, απλά και μόνο επειδή ποτέ δεν έχει ειπωθεί ειλικρινά.
Και επειδή οι χωρισμοί είναι ευαίσθητες καταστάσεις, εγωισμοί τσακίζονται, συναισθήματα παίρνουν φωτιά και τσιρίδες αντηχούν στις γειτονιές, αποφασίσαμε να σου κάνουμε μια λίστα με τις πιο συνηθισμένες ατάκες χωρισμού που θα ακούσεις από μια γυναίκα. Και τι αληθινά σημαίνουν.

Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω
Μετάφραση: Προφανώς φταις εσύ. Δεν ταιριάζουμε, εγώ δεν σκοπεύω να αλλάξω και, αντικειμενικά τώρα, δεν σε εκτιμάω και πολύ για να σου πετάω την πιο κλισέ ατάκα του κόσμου. Συγγνώμη.
Μπορούμε να παραμείνουμε φίλοι
Μετάφραση: Το ξέρεις πως θα θέλουμε να κάνουμε σεξ σύντομα, οπότε ας αφήσουμε τουλάχιστον αυτό το παραθυράκι ανοιχτό, μέχρι να βρούμε καλύτερα γκομενάκια, οκέι; Οκέι, να ‘σαι καλά, σ’ αγαπώ, όχι, όχι όπως παλιά, συγγνώμη.
Νιώθω ότι προχωράμε πολύ γρήγορα
Μετάφραση: Έχω απογοητευτεί, επειδή ειλικρινά νόμιζα πως θα περνούσα καλύτερα μαζί σου, αλλά αν είναι να το ζούμε σαν παντρεμένοι από τον τρίτο μήνα, εγώ λέω να πάω σπίτι μου.
Δεν μου αξίζει κάποιος σαν εσένα
Μετάφραση: Όντως έχω αρκετή ανασφάλεια μέσα μου για να το πιστεύω αυτό. Αλλά υπάρχουν δύο σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις.
Α) Δεν πρόκειται να σου δείξω αυτή την ανασφάλεια, επειδή φοβάμαι και η ίδια να την αντιμετωπίσω, οπότε συγγνώμη για το καριολέ μου ύφος, και
Β) το να καταπολεμήσω την ανασφάλειά μου θα είναι μια μεγάλη, κουραστική διαδικασία, και δεν μου αρέσει να κουράζομαι, άρα θεωρώ πως είναι καλύτερο να σταματήσω να προσπαθώ. Καλή τύχη. Επίσης, Χριστέ μου, σταμάτα να είσαι τόσο καλούλης, θα σε εκμεταλλεύονται.
Συγγνώμη
Μετάφραση: Ελπίζω να καταλαβαίνεις. Και ελπίζω να καταλαβαίνεις επειδή σε περίπτωση που δεν, εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω, επειδή σε σαράντα λεπτά από τώρα έχω κανονίσει είτε να κλαίω στον καναπέ σε εμβρυακή στάση, είτε να κάνω το πιο ηλίθιο σεξ της ζωής μου με κάποιον απ’ το Tinder, ειλικρινά δεν ξέρω, θα μάθουμε μόλις τελειώσω αυτό το μπουκάλι ροζέ.
Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ
Μετάφραση: …μόνο που μετά από τέσσερις μήνες, θα σταματήσεις να εμφανίζεσαι στις αναμνήσεις μου ως “ο χαμένος μου έρωτας” και τα credits θα σε αναφέρουν ως “ο Μαλάκας”. Και επίσης θα είσαι πιο άσχημος.
newsone.gr
Νεότερη Παλαιότερη