25 έξυπνα και διαχρονικά κόλπα που είναι χρήσιμα σήμερα όπως ήταν και το 1880

Στη σημερινή εποχή, με το διαδίκτυο να ξεχειλίζει από κάθε λογής πληροφορίες, είναι εύκολο να λύσουμε οποιαδήποτε απορία μας. Τι γινόταν, όμως, στο παρελθόν;
Το 1880 η εταιρία τσιγάρων Gallaher είχε υιοθετήσει έναν έξυπνο τρόπο για να προσεγγίσει πελάτες. Ενσωμάτωνε στο πακέτο της κι ένα “κόλπο” για να λύνονται καθημερινοί μπελάδες.
Και μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, αλλά τα μυστικά που μοιράζονταν τότε με τους πελάτες της, είναι διαχρονικά! Θα σας φανούν πολύ χρήσιμα!
1. Πως να δέσετε σωστά έναν επίδεσμο.
kolpo1
Ακουμπήστε το πόδι σας ψηλά, πάνω σε μια καθαρή πετσέτα. Ξεκινήστε να τυλίγετε τον επίδεσμο πρώτα από πάνω, γύρω κι ύστερα πίσω από το πόδι, σπειροειδώς. Στο τέλος, στερεώστε τον επίδεσμο ακριβώς κάτω από τον αστράγαλο.
2. Αντισταθμίστε τη διαφορά στα παπούτσια σας.
kolpo2
Αν νιώθετε πως τα παπούτσια σας δεν είναι όμοια, μπορείτε να κάνετε ένα κόλπο για να περπατάτε άνετα. Κόψτε ένα κομμάτι βελούδο κι εφαρμόστε το πίσω στη φτέρνα με προσοχή. Μπορείτε να το κολλήσετε κιόλας με μια ισχυρή κόλλα. Έτσι θα αντισταθμίσετε τις μικρές διαφορές που μπορεί να έχουν τα παπούτσια σας μεταξύ τους.
3. Αυξήστε τη δύναμη των πνευμόνων σας.
kolpo3
Ισιώστε το κορμί σας και τεντώστε το κεφάλι σας προς τα πίσω. Εισπνεύστε βαθιά, μέχρι οι πνεύμονες να διογκωθούν πλήρως και εκπνεύστε. Επαναλάβετε την άσκηση πρωί και βράδυ.
4. Πως θα καταλάβετε τον καιρό.
kolpo4
Ρίξτε μια ματιά στον πρωινό ουρανό. Αν υπάρχει σύννεφο στον ορίζοντα, παρακολουθήστε την πορεία του. Αν αυτό σταδιακά μεγαλώνει, τότε σίγουρα θα βρέξει. Αν όχι, τότε δεν έχετε να ανησυχείτε για κακοκαιρία.
5. Πως να στερεώσετε ένα καπάκι κατσαρόλας.
kolpa5
Στερεώστε ένα μανταλάκι στην κατσαρόλα κι αφήστε το καπάκι της να ακουμπήσει εκεί πάνω. Έτσι θα την έχετε όσο ανοιχτή επιθυμείτε!
6. Πως θα ανάψετε φωτιά χωρίς ξύλα!
kolpa6
Ένα καλό προσάναμμα για τη φωτιά σας είναι φύλλα χαρτιού, τα οποία θα τα έχετε στρίψει όπως δείχνει και η φωτογραφία.
7. Εμποδίστε τα γυαλιά σας να θολώσουν.
kolpa7
Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να θολώνουν τα γυαλιά οράσεως. Αν, όμως, τα σαπουνίζετε καθημερινά με σαπούνι, ένα λεπτό, αόρατο φιλμ σαπουνιού μένει στην επιφάνεια τους και τα προστατεύει από το να θολώσουν!
8. Πως θα γλιτώσετε τις μύγες.
kolpa8
Ρίξτε λίγο βόρακα στο καλάθι των αχρήστων σας. Έτσι θα γλιτώσετε τις ενοχλητικές μύγες.
9. Πως θα προσανατολιστείτε, κρατώντας μόνο ένα ρολόι.
kolpa9
Στρέψτε το χέρι με το ρολόι προς τον ήλιο. Τοποθετήστε σταυρωτά ένα χορταράκι ή ένα σύρμα μεταξύ της ώρας που δείχνει το ρολόι σας και του “12” που έχει ευθυγραμμιστεί με τον ήλιο. Εκεί που κάνει γωνία, είναι ο νότος.
10. Θεραπεύστε το διάστρεμμα.
kolpa10
Κρατήστε το πόδι σας ψηλά και δεμένο με έναν νωπό επίδεσμο. Για να τον κρατήσετε μάλιστα βρεγμένο, χωρίς να χρειαστεί να τον αλλάζετε κάθε τόσο, βουτήξτε τη μία του άκρη σε μια κανάτα με νερό.
11. Πως θα κουβαλήσετε μια βαριά κανάτα.
kolpa11
Ο σωστός τρόπος να κρατήσετε μια βαριά κανάτα, είναι να την έχετε κατακόρυφα. Έτσι το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα και δεν κινδυνεύετε να χυθεί το περιεχόμενό του.
12. Πως θα βγάλετε μακριά καρφιά.
kolpa12
Πολλές φορές είναι δύσκολο να αφαιρέσετε μεγάλα καρφιά από το ξύλο. Στην περίπτωση αυτή, οφείλετε να εφαρμόσετε το χρυσό κανόνα της μηχανικής. Μην προσπαθήσετε να τραβήξετε απευθείας το καρφί. Χρησιμοποιήστε ως βάση ένα κομμάτι ξύλου, αυξάνοντας έτσι την απόσταση μεταξύ εργαλείου και καρφιού και τραβήξτε. Θα βγει ευκολότερα!
13. Πως θα ανιχνεύσετε μια διαρροή αερίου.
kolpa13
Αλείψτε το σωλήνα του αερίου με σαπούνι. Αν εμφανιστούν φυσαλίδες, σημαίνει ότι έχετε διαρροή.
14. Πως να παγώσετε το κρασί, χωρίς πάγο.
kolpa14
Τυλίξτε το μπουκάλι με ένα βαμβακερό ύφασμα και βάλτε το κάτω από το κρύο νερό της βρύσης. Σε δέκα περίπου λεπτά θα έχετε το κρύο σας κρασάκι έτοιμο!
15. Πως θα βράσετε σπασμένα αυγά!
kolpa15
Προσθέστε λίγο ξύδι στο νερό και τα αυγά θα βράσουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα!
16. Πως θα προστατεύσετε ένα πολύτιμο βάζο.
kolpa16
Αυξήστε το βάρος του γεμίζοντάς το με άμμο. Έτσι ελαχιστοποιείτε τον κίνδυνο να σας πέσει και να σπάσει.
17. Αφαιρέστε λεκέδες από θαλασσινό νερό από τα καφέ σας παπούτσια.
kolpa17
Διαλύστε ένα κομμάτι σόδας στο μέγεθος ενός κάστανου, με δύο κουταλιές ζεστό γάλα. Όταν στεγνώσουν τα παπούτσια σας, γυαλίστε τα με το σκεύασμα και θα φύγουν αμέσως οι λεκέδες.
18. Πως θα καθαρίσετε μια ελαιογραφία.
kolpa18
Ξεσκονίστε τον πίνακα κι ύστερα τρίψτε τον απαλά με μια καθαρισμένη ωμή πατάτα. Θα γίνει σαν καινούριος.
19. Πως θα διατηρήσετε κομμένα λουλούδια.
kolpa19
Τοποθετήστε τα σε ζεστό νερό για λίγο. Ύστερα, κόψτε λίγο τα άκρα τους και βάλτε τα σε κρύο νερό. Θα ξανανιώσουν!
20. Πως θα ελέγξετε αν είναι φρέσκος ένας αστακός.
kolpa20
Την ώρα που τον βράζετε, τραβήξτε προς τα πίσω την ουρά του κι αφήστε την. Αν επιστρέψει απότομα στην αρχική της θέση, τότε ο αστακός είναι φρεσκότατος. Αν γυρίσει αργά, τότε όχι.
21. Πως θα κόψετε φρέσκο ψωμί σε λεπτές φέτες.
kolpa21
Βουτήξτε το μαχαίρι του ψωμιού σε καυτό νερό κι ύστερα σκουπίστε το. Όσο θα είναι ζεστό το μαχαίρι, θα μπορέσει να κόψει τις φέτες του ψωμιού όπως τις θέλετε.
22. Πως θα μαζέψετε σπασμένα γυαλιά.
kolpa22
Μαζέψτε τα θραύσματα γυαλιού με ένα βρεγμένο πανί. Έτσι θα μπορέσετε να μαζέψετε και τα πιο μικρά θραύσματα, που δεν πιάνει εύκολα το μάτι.
23. Πως θα καθαρίσετε καινούρια παπούτσια.
kolpa23
Μια εύκολη μέθοδος είναι να τα τρίψετε με μισό λεμόνι κι αφού στεγνώσουν να περάσετε και το βερνίκι.
24. Πως θα βγάλετε ένα δαχτυλίδι που κόλλησε στο χέρι.
kolpa24
Απλώστε σαπούνι στο χέρι σας και προσπαθήστε να βγάλετε το δαχτυλίδι. Αν δεν είναι πολύ πρησμένες οι αρθρώσεις σας, τότε θα τα καταφέρετε. Αν όχι, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν κοσμηματοπώλη.
25. Πως θα χωρέσετε ένα κερί σε στενή βάση.
kolpa25
Βυθίστε τον πάτο του κεριού σε ζεστό νερό. Όταν μαλακώσει, μπορείτε να στενέψετε τη βάση του ώστε να χωρέσει στο κηροπήγιό σας.

Νεότερη Παλαιότερη