Κοτόπουλο piccata -Κάπαρη και λεμόνι

Εύκολο πιάτο, ελαφρύ, ιδανικό για ένα καλό τραπέζι, ακόμη κι αν έχετε ελάχιστο χρόνο.
 
Υλικά
  • 2 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε λεπτό φιλέτο
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές σούπας κάπαρη
  • Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

 
Εκτέλεση
  • Απλώστε τα φιλέτα κοτόπουλο σε τραπέζι κουζίνας, αλατίστε καλά, ρίξτε πιπέρι
  • Αλευρώστε τα ελαφρά -Ζεστάνετε το ελαιόλαδο, τηγανίστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές
  • Να ροδίσει, να μην καεί
  • Ρίξτε στο τηγάνι τον χυμό λεμονιού και την κάπαρη, ροδίστε ακόμη για 5 λεπτά
  • Γυρίστε καλά το κοτόπουλο από τις δύο πλευρές να πάρει χυμούς και αρώματα
  • Συνολικά πρέπει να τηγανιστεί για 15-20 λεπτά
  • Γαρνίρετε με μαϊντανό όταν σερβίρετε με μακαρόνια, πατάτες, πράσινη σαλάτα, ρύζι, σπαράγγια

Νεότερη Παλαιότερη