8 πράγματα που κάνεις και πάντα θα τον ενοχλούν

Συνήθειες, στάσεις και συμπεριφορές που του χτυπάνε άσχημα και κυρίως δεν πηγαίνουν εσένα μπροστά.

Είναι αφορμή για φάγωμα, εστίες ψυχροπολεμικής έντασης, πραγματάκια που κάνεις και κατά βάθος ξέρεις ότι είναι λίγο εκνευριστικά. Μερικές φορές υιοθετείς μία από τις παρακάτω στάσεις στη σχέση σου και λίγο επίτηδες (είναι το γνωστό "Ξέρω οτι του σπάει τα νεύρα, αλλά ΟΚ αυτή είμαι", άλλοτε πάλι το κάνεις ασυναίσθητα.

Αν δεν θες εννοείται πως δεν υπάρχει λόγος ν' αλλάξεις για χάρη κάποιου άλλου.

Απλά σκέψου πώς θα ένιωθες εσύ αν π.χ. ανέφερε την πρώην του κάθε λίγο και λιγάκι.

Αν θες να αφαιρέσεις από τη συμπεριφορική παλέτα σου κάτι από τα παρακάτω, δεν θα το κάνεις για εκείνον, αλλά κυρίως για σένα.

Παραείσαι Drama Queen

Κάθε φορά που νιώθεις παραμελημένη ή αδικημένη ή απλά στεναχωρημένη με τη συμπεριφορά του, πατάς τα κλάματα και δραματοποιείς την κατάσταση όσο δεν πάει. Αυτή η έλλειψη ψυχραιμίας δε βοηθάει κανέναν, άσε που μπαίνουν κι όλα τα προβλήματα στο ίδιο τσουβάλι.


Αργείς μόνιμα

Αυτό το "οι γυναίκες πάντα καθυστερούν" είναι λιγάκι σεξιστικό στο βάθος του. Υπάρχει κάποιο επιστημονικό τεκμήριο ότι δεν έχεις την αίσθηση του χρόνου; Όχι. Κάπου γραμμένο ότι θα αργείς πάντα και θα έχεις το ακαταλόγιστο; Ούτε. Και βασικά, δεν χρειάζεται. Η συνέπεια είναι αρετή κι εννοείται πως αν τον στήνεις συνέχεια, "γιατί έτσι" θα έχει κάθε λόγο να εκνευριστεί.

Είσαι συνέχεια κρεμασμένη πάνω του

Ο προσωπικός χώρος είναι πολύτιμος. Επίσης, οι άνθρωποι πιέζονται όταν αυτό δεν γίνεται σεβαστό. Θα μπορούσα να προσθέσω εδώ "ειδικά ένας άντρας", αλλά δεν θα το κάνω, γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται για unisex συμπεριφορά. Μην το παρακάνεις με την επικοινωνία σας και όσο ερωτευμένη κι αν νιώθεις, προσπάθησε να κατανοήσεις πως δεν σημαίνει ότι δεν σε θέλει όταν θέλει να βγει με την παρέα του ή απλά να κοιτάζει το ταβάνι ολομόναχος.

Ζηλεύεις παράφορα

Η φυσιολογική ζήλια, η ζήλια μεταξύ αστείου και σοβαρού, η τεχνητή ζήλια και κάθε μορφή ζήλιας πλην της παθολογικής είναι ανεκτή και θεμιτή. Αν όμως κάνεις σκηνή κάθε φορά που μιλάει με μία φίλη του ή κάνει like σε μια φωτογραφία και εκείνος τα παίρνει στο κρανίο, ε, έχει δίκιο. Η ζήλια ποτέ δεν αποτρέπει κανέναν από το να κάνει κάτι που παραπέμπει (ή είναι καραμπινάτη) απιστία. Απλά δημιουργεί ένταση και πίεση.

Σχολιάζεις τα πάντα

Όπου "σχολιάζεις" βάλε ένα "κουτσομπολεύεις". Μια πολύ ενοχλητική συνήθεια που ίσως έχεις και αν τον εκνευρίζει, θα το έχεις καταλάβει. Ελπίζουμε να μην είναι κι εκείνος μια από τα ίδια και θάβετε τον κόσμο παρέα. Μπορεί να τα βρίσκετε σ' αυτό το επίπεδο, αλλά ποιον ευνοεί; Αν παρατηρείς πως κάθε φορά που βγάζεις το φτυαράκι μαζεύεται, να το εκτιμήσεις (και να βάλεις το φτυαράκι στη θέση του).

Μιλάς αρκετά για τους πρώην σου

Συζήτηση από συζήτηση έχει διαφορά. Άλλο ν' αναφέρεις κάτι αυθόρμητα, μια στο τόσο, κι άλλο να υποβάλλεις τον ίδιο και τη σχέση σας σε μία ενοχλητική, υπόγεια διαδικασία σύγκρισης. Σπαστικό και ξενερωτικό attitude.

Γκρινιάζεις

Ε είναι κλισέ αυτό με τη γυναικεία γκρίνια. Κρατάμε σαφείς αποστάσεις- η γκρίνια δεν έχει φύλο-. Αν είσαι από εκείνα τα άτομα που η πρώτη τους μηχανική αντίδραση είναι η μουρμούρα και που ζουν για τη βρίσκουν ψέγοντας τους άλλους και κυρίως τον άνθρωπό τους, ίσως ήρθε η ώρα να γίνεις λίγο πιο ευχάριστη και αποτελεσματική. Βγάλε το χέρι σου από το συγκεκριμένο μοχλό πίεσης. Με τη γκρίνια δεν βελτιώνεται κανείς. Μόνο αντίδραση θα προκαλέσεις.

Του μιλάς απότομα (μπροστά σε κόσμο)

Ας μην επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα. Προφανώς και τον ενοχλεί να του μιλάς μειωτικά, όπως και τον οποιονδήποτε άνθρωπο με αξιοπρέπεια. Εσένα χαρακτηρίζει αρνητικά αυτή η συμπεριφορά, όχι εκείνον. Αν δεν σου κάνει, μπορείς να τον χωρίσεις, δεν θα σε εμποδίσει κανείς.

Νεότερη Παλαιότερη