Quantcast

$type=grid$mt=show$mt=hide$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Επεισόδια στο Κουκάκι: Προσφυγή αστυνομικών στον Άρειο Πάγο για να γίνουν κακούργημα οι κατηγορίες

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών οργανώσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τα όσα έγιναν κατά την επιχείρηση εκκένωση των δύο υπό κατάληψη κτηρίων στο Κουκάκι κι είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ανδρών της ΟΠΚΕ.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης να παραπέμψει τους συλληφθέντες με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος έχει σηκώσει θύελλα, ενώ αναφέρθηκε στο ζήτημα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ότι θα έπρεπε να αξιοποιηθεί το βιντεοληπτικό υλικό. Τη σκυτάλη των αντιδράσεων πήρε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, προχωρώντας σε καταγγελία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με παράλληλη κοινοποίηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Ο πρόεδρος της Ε.ΑΣ.Υ.Δ.Α., Γιώργος Σταματάκης και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Σπήλιος Κρικέτος, στην προσφυγή τους, κάνουν λόγο για επιθέσεις συντονισμένες, προσχεδιασμένες με πέτρες, ξύλα και τσιμεντόλιθους που είχαν σκοπό να προκαλέσουν, είτε θάνατο, είτε βαριά σωματική βλάβη των ενστόλων που επιχειρούσαν.

Παράλληλα, σε δηλώσεις τους, αφήνουν αιχμές για τον τρόπο που οι εισαγγελικές αρχές χειρίστηκαν το θέμα των διώξεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η συμπεριφορά του Εισαγγελικού λειτουργού που άσκησε τη δίωξη, αν μη τι άλλο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων που τελούνται από ομάδες ατόμων, τα οποία ενεργούν οργανωμένα θέτοντας τους πολίτες σε σοβαρό κίνδυνο, αψηφώντας δε και χλευάζοντας τις διωκτικές αρχές, κατά των οποίων επιτίθενται «με άμεσο δόλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση».

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν ακόμα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προβεί «σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου, αφού γίνει ορθός χαρακτηρισμός των πράξεων που τέλεσαν οι συλληφθέντες καταληψίες, να διωχθούν για τις πράξεις αυτές και ενδεχομένως να ελεγχθούν πειθαρχικά οι Εισαγγελικοί Λειτουργοί που, κατά την άποψή μας, δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους όπως επιβαλλόταν».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικης;

«Ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο των αστυνομικών υπαλλήλων, ένας από τους κύριους σκοπούς του οποίου είναι η καταβολή κάθε δυνατής και νόμιμης προσπάθειας και προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων των μελών μας, αλλά και η διαφύλαξη της σωματικής τους ακεραιότητας, σας αναφέρουμε τα παρακάτω:

Όπως είναι παγκοίνως γνωστό, κατά τον περασμένο Δεκέμβριο επιχειρήθηκε νόμιμη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στα υπό κατάληψη κτίρια στην Ματρόζου και Παναιτωλίου, στην περιοχή «Κουκάκι», παρουσία αντιπροσώπου της Εισαγγελικής Αρχής, η οποία είχε επιτυχή έκβαση.

Στη συνέχεια, όμως, τα κτίρια αυτά ανακαταλήφθηκαν από τους αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές, με συνέπεια την εκ νέου επέμβαση της αστυνομίας, κατά το αμέσως προηγούμενο Σάββατο, 11-1-2020. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εξαπολύθηκε σφοδρότατη επίθεση εναντίον των αστυνομικών που ελάμβαναν μέρος στην επιχείρηση, με στοχευμένη ρίψη εναντίον τους διαφόρων βαρέων αντικειμένων και με τον άμεσο σκοπό, όχι μόνον να τους εμποδίσουν από την επιχειρούμενη εκκένωση του κτιρίου, αλλά πρωτίστως να τους πλήξουν καίρια και να τους θανατώσουν.

Συγκεκριμένα, όπως αποδεικνύεται και από τις ληφθείσες φωτογραφίες, αλλά και τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα οποία προβλήθηκαν από όλους τους πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς, οι ευρισκόμενοι στο ισόγειο έξωθεν του κτιρίου αστυνομικοί, δέχονταν από τους επάνω ορόφους του κτιρίου ξύλα, πέτρες, τσιμεντόλιθους και ό,τι άλλο αντικείμενο υπήρχε πρόσφορο στα χέρια των καταληψιών, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 ΣΝ για τις πρώτες βοήθειες, και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Οι ενέργειες αυτές των καταληψιών, αρκετοί εκ των οποίων συνελήφθησαν, ήταν απολύτως συντονισμένες μεταξύ τους, προσχεδιασμένες (καθ’ όσον δεν νοείται να υπάρχουν μέσα σε ένα σπίτι πέτρες, ξύλα και τσιμεντόλιθοι), και είχαν ως σκοπό να προκαλέσουν, είτε το θάνατο, είτε τη βαριά σωματική βλάβη των νομίμως ενεργούντων αστυνομικών, εναντίον των οποίων με μένος εξαπέλυσαν την επίθεσή τους.

Εκδηλώθηκαν δε οι ενέργειες αυτές, από σύνολο πολλών ατόμων, τα οποία οργανώθηκαν για να διαπράξουν το παραπάνω κακούργημα, σε βάρος μάλιστα δημόσιας (ήτοι της αστυνομικής) αρχής, την οποία ήθελαν να εξαναγκάσουν να απόσχει από τη νόμιμη ενέργεια της εκκένωσης του κτιρίου.

Παρά ταύτα, τα οποία αποδεικνύονται από το βιντεοληπτικό υλικό που όλο το πανελλήνιο έλαβε γνώση του, μετά την προσαγωγή των συλληφθέντων στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον τους για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και μόνον, δηλαδή για πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα!!! Και μάλιστα, σε σημερινή ανακοίνωσή της η Εισαγγελία αναφέρει ότι δήθεν η δίωξη ασκήθηκε όπως ασκήθηκε με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που η Ελληνική Αστυνομία της προσκόμισε (σαν να ήταν ανύπαρκτα τα βίντεο και οι φωτογραφίες)!!!!

Η τοιαύτη συμπεριφορά του Εισαγγελικού λειτουργού που άσκησε τη δίωξη, αν μη τι άλλο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων που τελούνται από ομάδες ατόμων, τα οποία ενεργούν οργανωμένα θέτοντας τους πολίτες σε σοβαρό κίνδυνο, αψηφώντας δε και χλευάζοντας τις διωκτικές αρχές, κατά των οποίων επιτίθενται με άμεσο δόλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Όταν μάλιστα, η ίδια Εισαγγελία, έσπευσε με υπερβάλλοντα ζήλο, να διατάξει προκαταρκτική εξέταση για δήθεν χρήση υπέρμετρης αστυνομικής βίας κατά την επιχειρηθείσα το Δεκέμβριο εκκένωση του κτιρίου!

Διερωτώμεθα, γιατί δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη για τελεσθείσα σε απόπειρα, ανθρωποκτονία από πρόθεση (299 Π.Κ.), ή, έστω, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (310 Π.Κ.), τελεσθείσα στα πλαίσια εγκληματικής, και μάλιστα τρομοκρατικής οργάνωσης του άρθρου 187Α Π.Κ. σε βάρος των συλληφθέντων καταληψιών; Γιατί η υπόθεση κρίθηκε ωσάν να πρόκειται για ήσσονος σημασίας αδικήματα και εισήχθη στην αυτόφωρη διαδικασία;

Με τις παραπάνω επισημάνσεις και με την πεποίθηση ότι εκφράζουμε την περιρρέουσα αγανάκτηση, όχι μόνον των αστυνομικών υπαλλήλων -που αισθάνονται πλέον ότι δεν τυγχάνουν καμίας απολύτως προστασίας από το κράτος-δικαιοσύνη ούτε καν ως θιγόμενοι πολίτες- αλλά και όλων των νομοταγών πολιτών, οι οποίοι με φρίκη και τρόμο παρακολούθησαν την ακραία έκφραση της αναρχίας, παρακαλούμε όπως, στα πλαίσια των καθηκόντων Σας, προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου, αφού γίνει ορθός χαρακτηρισμός των πράξεων που τέλεσαν οι συλληφθέντες καταληψίες, να διωχθούν για τις πράξεις αυτές και ενδεχομένως να ελεγχθούν πειθαρχικά οι Εισαγγελικοί Λειτουργοί που, κατά την άποψή μας, δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους όπως επιβαλλόταν».

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1977,ΑΝΔΡΑΣ,306,ΑΡΘΡΑ,758,ΑΣΤΕΙΑ,51,ΑΧΑΪΑ,392,ΓΥΝΑΙΚΑ,940,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,384,ΔΙΑΦΟΡΑ,521,ΔΙΕΘΝΗ,5508,ΕΘΝΙΚΑ,276,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,18,ΕΛΛΑΔΑ,8304,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,909,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,1139,ΕΡΓΑΣΙΑ,384,ΖΩΔΙΑ,584,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,628,ΚΡΗΤΗ,626,ΚΥΠΡΟΣ,750,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,85,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,989,ΠΑΙΔΙ,290,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,328,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,322,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,483,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,1880,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,438,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,175,ΣΙΝΕΜΑ,85,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,978,ΣΧΕΣΕΙΣ,377,ΤΑΞΙΔΙΑ,359,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,971,ΥΓΕΙΑ,1324,ΧΡΗΣΙΜΑ,324,AUTOMOTO,1004,LIFESTYLE,701,MEDIA,1000,PEOPLE,84,VIRAL,275,
ltr
item
istioforos news : Επεισόδια στο Κουκάκι: Προσφυγή αστυνομικών στον Άρειο Πάγο για να γίνουν κακούργημα οι κατηγορίες
Επεισόδια στο Κουκάκι: Προσφυγή αστυνομικών στον Άρειο Πάγο για να γίνουν κακούργημα οι κατηγορίες
https://1.bp.blogspot.com/-WS9MvAjqG84/Xh798nZw6bI/AAAAAAACbKU/oh_iGMDgp-kCcBOMuIHKdwV3hohJMSpxACLcBGAsYHQ/s640/anakatalipsi-koukaki-3.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-WS9MvAjqG84/Xh798nZw6bI/AAAAAAACbKU/oh_iGMDgp-kCcBOMuIHKdwV3hohJMSpxACLcBGAsYHQ/s72-c/anakatalipsi-koukaki-3.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2020/01/blog-post_347.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2020/01/blog-post_347.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy