$type=grid$la=hide$h=450$cm=hide$a=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

Συνταγή για εορταστικό μπακλαβά

Σας καλωσορίζουμε στον μαγικό και ευωδιαστό κόσμο των χριστουγεννιάτικων γλυκών. Όλα πασπαλισμένα με την αγάπη και το γιορτινό πνεύμα των ημερών.

Υλικά
25-30 φύλλα κρούστας

500 γραμμάρια καρύδια τεμαχισμένα

1 κ. γλ. κανέλα

2 κ. γλ. τριμμένο γαρίφαλο

300 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

Ορισμένα ολόκληρα γαρίφαλα για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Για το σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρη

400 γραμμάρια νερό

80 γραμμάρια γλυκόζης ή μέλι

Ξύσμα από 1 λεμόνι ή από ένα πορτοκάλι

1 στικ κανέλας


Εκτέλεση
Για να προετοιμάσετε αυτή τη συνταγή, αρχίστε με το να λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην το κάψετε.

Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, περάστε το κάτω μέρος και τις πλευρές ενός ταψιού. (Για αυτή τη συνταγή μπακλαβά θα χρειαστείτε ένα μεγάλο ταψί περίπου 40-30 εκατοστά).

Αρχίστε με την επίστρωση των φύλλων στο κάτω μέρος του ταψιού για να σχηματιστεί η βάση του μπακλαβά. Στρώστε τα φύλλα, φροντίζοντας να τα περνάτε με το βούτυρο. Χρησιμοποιήστε περίπου 10-12 φύλλα για τη βάση.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα καρύδια, την κανέλα και το γαρίφαλο. Πασπαλίστε το μείγμα πάνω από κάθε φύλλο και συνεχίστε με αυτή τη διαδικασία μέχρι την κορυφή του μπακλαβά.

Τοποθετήστε τα τελευταία 10 φύλλα, αλείφοντας το καθένα με το λιωμένο βούτυρο. Στο τέλος περάστε τον μπακλαβά με αρκετό βούτυρο.

Τοποθετήστε τον μπακλαβά στο ψυγείο για 15 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να κόψετε, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι.

Αν σας αρέσει η γεύση του γαρίφαλου, τοποθετήστε ένα ολόκληρο γαρίφαλο σε κάθε κομμάτι. Πασπαλίστε με λίγο κρύο νερό και ψήστε τον μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 1 1/2 έως 2 ώρες, μέχρις ότου όλα τα στρώματα φυλλώματος να είναι τραγανά και χρυσά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι για τον μπακλαβά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε όλα τα συστατικά για το σιρόπι, βράζοντάς τα για περίπου 10 λεπτά. Βγάλτε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Μόλις ο μπακλαβάς είναι έτοιμος, ρίξτε μ’ ένα μεγάλο κουτάλι αργά το κρύο σιρόπι πάνω από τον καυτό μπακλαβά, μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Αφήστε τον μπακλαβά να κρυώσει εντελώς και σερβίρετέ τον αφού το σιρόπι έχει απορροφηθεί.

Πηγή: Ethnos.gr

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1611,ΑΝΔΡΑΣ,305,ΑΡΘΡΑ,764,ΑΣΤΕΙΑ,52,ΑΧΑΪΑ,351,ΓΥΝΑΙΚΑ,945,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,112,ΔΙΑΦΟΡΑ,403,ΔΙΕΘΝΗ,4111,ΕΘΝΙΚΑ,362,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,40,ΕΛΛΑΔΑ,7487,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,491,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,770,ΕΡΓΑΣΙΑ,103,ΖΩΔΙΑ,625,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,572,ΚΡΗΤΗ,534,ΚΥΠΡΟΣ,789,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,87,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,795,ΠΑΙΔΙ,290,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,341,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,343,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,492,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2087,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,441,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,177,ΣΙΝΕΜΑ,86,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,984,ΣΧΕΣΕΙΣ,380,ΤΑΞΙΔΙΑ,360,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1021,ΥΓΕΙΑ,1026,ΧΡΗΣΙΜΑ,345,AUTOMOTO,519,LIFESTYLE,737,MEDIA,763,PEOPLE,91,VIRAL,287,
ltr
item
istioforos news - Ιστιοφόρος νέα: Συνταγή για εορταστικό μπακλαβά
Συνταγή για εορταστικό μπακλαβά
https://4.bp.blogspot.com/-UEW252L8itI/XBSQjkmqJ5I/AAAAAAABedU/QoCBrfgJUsw8EX2R3cE37cJJycuRzsB9gCLcBGAs/s640/1544850002_3793190786979.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-UEW252L8itI/XBSQjkmqJ5I/AAAAAAABedU/QoCBrfgJUsw8EX2R3cE37cJJycuRzsB9gCLcBGAs/s72-c/1544850002_3793190786979.jpg
istioforos news - Ιστιοφόρος νέα
https://www.istioforosnews.com/2019/12/blog-post_974.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2019/12/blog-post_974.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy