$type=grid$la=hide$a=hide$cm=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

Κοτόπουλο με πέννες και κρεμώδη σάλτσα

Ζουμερό στήθος κοτόπουλου στη σχάρα με πέννες σε μια υπέροχη κρεμώδη άσπρη σάλτσα κάπαρης.
Μια εύκολη Ιταλική συνταγή (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο που θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο:
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου σε κομματάκια
  • 1/2 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο ή ρίγανη ή θυμάρι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τις πέννες:
  • 2 φλ. τσαγιού πέννες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
  • 2 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κοτόπουλο: Βάζετε όλα τα υλικά για το κοτόπουλο μέσα σε μια σακούλα τροφίμων [poly bag], τη κλείνετε καλά και την αφήνετε σε πυρέξ μέσα στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο για 6 ώρες τουλάχιστον. Ιδανικά μπορείτε να το αφήσετε και όλη τη νύχτα.
  2. Αφού μαριναριστούν τα ψήνετε σε τηγάνι γκριλιέρα [με σχάρα] ή στο φούρνο και από τις δύο πλευρές. Μην τα παραψήσετε και χάσουν τους χυμούς τους. Τα βγάζετε σε πιατέλα, τα αφήνετε να “σταθούν” για λίγα λεπτά και μετά τα κόβετε σε λωρίδες για να τα σερβίρετε με τις πένες.
  3. Για τις πένες: Εν τω μεταξύ, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο φτιάχνετε και τις πένες. Τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό αλ” τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Κρατάτε 3/4 φλ. νερό από αυτό που τις βράσατε, τις σουρώνετε και τις λαδώνετε με το ελαιόλαδο. Τις τοποθετείτε σε μεγάλη πιατέλα.
  4. Λιώνετε στην ίδια κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το σκόρδο. Σωτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα να αρωματισθεί το βούτυρο, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, τη κρέμα γάλακτος, λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσατε, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και σιγοβράζετε για 1/2 λεπτό.
  5. Προσθέτετε τη παρμεζάνα, το βασιλικό, τη κάπαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέστε και άλλο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσατε αν είναι απαραίτητο.
  6. Περιχύνετε τις πένες με τη σάλτσα, τοποθετείτε από πάνω το κομμένο σε φέτες κοτόπουλο, πασπαλίζετε (προαιρετικά) με επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε.
sintayes.gr
Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,2454,ΑΝΔΡΑΣ,310,ΑΡΘΡΑ,813,ΑΣΤΕΙΑ,54,ΑΧΑΪΑ,543,ΓΥΝΑΙΚΑ,955,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,150,ΔΙΑΦΟΡΑ,447,ΔΙΕΘΝΗ,6266,ΕΘΝΙΚΑ,477,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,94,ΕΛΛΑΔΑ,11411,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,464,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,1175,ΕΡΓΑΣΙΑ,127,ΖΩΔΙΑ,742,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,926,ΚΡΗΤΗ,802,ΚΥΠΡΟΣ,907,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,103,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1161,ΠΑΙΔΙ,303,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,367,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,442,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,522,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2732,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,477,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,179,ΣΙΝΕΜΑ,91,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,985,ΣΧΕΣΕΙΣ,383,ΤΑΞΙΔΙΑ,370,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1197,ΥΓΕΙΑ,1149,ΧΡΗΣΙΜΑ,386,AUTOMOTO,668,LIFESTYLE,493,MEDIA,1082,PEOPLE,104,VIRAL,329,
ltr
item
istioforos news : Κοτόπουλο με πέννες και κρεμώδη σάλτσα
Κοτόπουλο με πέννες και κρεμώδη σάλτσα
https://1.bp.blogspot.com/-7H50ETyzo78/Xgp05CWbRSI/AAAAAAACY6M/T7allRCU1iQdZZusgQxrdP8yiOmxsWLqQCLcBGAsYHQ/s1600/IMG_0714-638x350.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-7H50ETyzo78/Xgp05CWbRSI/AAAAAAACY6M/T7allRCU1iQdZZusgQxrdP8yiOmxsWLqQCLcBGAsYHQ/s72-c/IMG_0714-638x350.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2019/12/blog-post_9264.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2019/12/blog-post_9264.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All PostsNot found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣυνέχεια..Reply Cancel replyDeleteby HomePAGESPOSTS View AllΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑARCHIVESEARCH ALL POSTSNot found any post match with your request Back Home THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKEDSTEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All CodeSelect All CodeAll codes were copied to your clipboardCan not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy