Γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα


Υλικά για 17-18 κομμάτια.

Θα χρειαστείτε:
Για τα γιουβαρλάκια:
Κιμά (μοσχαρίσιο) 600 γρ.
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού ( το βάζουμε για να σφίξει το μείγμα)
1 αυγό
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ένα μικρό ποτήρι του κρασιού ρύζι (νυχάκι)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα βαθύ μπολ ή μικρή λεκάνη, βάζετε όλα τα υλικά και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Αφήνετε στην άκρη, προκειμένου να ετοιμάσετε τη σάλτσα.

Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο βούτυρο και όταν κάψει, ρίχνετε μισό κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ. Ανακατεύετε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα, να μην κολλήσει. Στη συνέχεια, ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας και ένα ποτήρι νερό. Μετά, προσθέτετε λίγο αλάτι και αφήνετε τη σάλτσα, να πάρει μια βράση.

Στο μεταξύ, πλάθετε σε μικρά μπαλάκια το μείγμα του κιμά και ρίχνετε ένα-ένα, στη σάλτσα που βράζει. Φροντίζετε να μην έχετε πολύ δυνατή τη φωτιά στο μάτι. Βάζοντας τα μπαλάκια στη σάλτσα, φροντίζετε επίσης να μισο-σκεπάζονται από το υγρό. Εάν είναι λίγο το νερό, προσθέστε. Εαν πάλι είναι περισσότερο (και τα γιουβαρλάκια κολυμπάνε), ανεβάζετε για λίγο την ένταση στο μάτι προκειμένου ν'απορροφηθεί το έξτρα νερό.
Υπολογίστε ότι ο χρόνος μαγειρέματος που απαιτούν για να γίνουν τα γιουβαρλάκια, (σε χαμηλή φωτιά) είναι τρία τέταρτα. Στο τέλος, θα πρέπει να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε στη σάλτσα, αλάτι ή πιπέρι

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1934,ΑΝΔΡΑΣ,301,ΑΡΘΡΑ,644,ΑΣΤΕΙΑ,46,ΑΧΑΪΑ,347,ΓΥΝΑΙΚΑ,907,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,268,ΔΙΑΦΟΡΑ,576,ΔΙΕΘΝΗ,4624,ΕΛΛΑΔΑ,6661,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,1074,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,815,ΕΡΓΑΣΙΑ,326,ΖΩΔΙΑ,517,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,470,ΚΡΗΤΗ,685,ΚΥΠΡΟΣ,545,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,61,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,594,ΠΑΙΔΙ,273,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,259,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,214,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,428,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,1289,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,371,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,172,ΣΙΝΕΜΑ,75,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,940,ΣΧΕΣΕΙΣ,365,ΤΑΞΙΔΙΑ,321,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,703,ΥΓΕΙΑ,1740,ΧΡΗΣΙΜΑ,96,AUTOMOTO,793,LIFESTYLE,1194,MEDIA,1191,PEOPLE,66,VIRAL,134,
ltr
item
istioforos news : Γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα
Γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα
https://1.bp.blogspot.com/-mvABdat506o/XeaaRDBSWNI/AAAAAAACVdk/1q9UQnZg3h01K2REIAkmSsQ-rPNE9A1YACLcBGAsYHQ/s640/giouvarlakia-3.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-mvABdat506o/XeaaRDBSWNI/AAAAAAACVdk/1q9UQnZg3h01K2REIAkmSsQ-rPNE9A1YACLcBGAsYHQ/s72-c/giouvarlakia-3.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2019/12/blog-post_721.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2019/12/blog-post_721.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy