$type=grid$la=hide$h=380$a=hide$cm=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και κάστανα..

Yλικά.
για το παντεσπάνι :
80 γρ. αλεύρι
80 γρ. ζάχαρη άχνη
3 μεγάλα αβγά
2 βανίλιες για την κρέμα βουτύρου- σοκολάτας :230 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. κουβερτούρα 60% κακάο, σε μικρά κομμάτια
120 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αβγών
2 κ.σ. κονιάκ για τη γέμιση :2 φλ. τσ. πουρέ κάστανου (σπιτικό ή καλής ποιότητας έτοιμο)
30 γρ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
150 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
μερικά μαρόν γκλασέ

παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο. Καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος, βουτυρωμένο, ένα ορθογώνιο ταψάκι. Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια. Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη βανίλια και τους κρόκους. Όταν αρχίσουν ν' αφρίζουν, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε με κουτάλι τη μαρέγκα, σε τρεις- τέσσερις δόσεις, ανακατεύοντας απαλά. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψάκι, σε στρώμα πάχους 1/2 εκ. Το ψήνουμε γιά 12'-13'. Μόλις κρυώσει λίγο, ραντίζουμε το πίσω μέρος του χαρτιού με νερό και ξεκολλάμε προσεκτικά το παντεσπάνι. Το τυλίγουμε σε χαλαρό ρολό.
Για να φτιάξουμε την κρέμα βουτύρου, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα 2'-3'.
Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μόλις κρυώσει αρκετά, την προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε να ενωθεί καλά. Για την κρέμα κάστανου λυώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου και 2-3 μαρόν ψιλοκομμένα. Μόλις το μείγμα κρυώσει, ενσωματώνουμε τη σαντιγύ.
Ανοίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα κάστανου- σοκολάτας. Το τυλίγουμε ρολό και το ακουμπάμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα βουτύρου, ομοιόμορφα. Κόβουμε λοξά τα δύο τελειώματα του κορμού και τοποθετούμε τα δύο ρολάκια που κόψαμε, πάνω στον κορμό, σαν ρόζους του ξύλου, καλύπτοντας την ένωση με κρέμα. Κάνουμε λοξές ραβδώσεις με το πιρούνι, μιμούμενοι τις ραβδώσεις του φλοιού. Πασπαλίζουμε ελαφρά με άχνη και στολίζουμε την πιατέλα με φρέσκα κόκκινα φρούτα ή διακοσμητικά φυλλαράκια.
olivemagazine.gr
Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,2219,ΑΝΔΡΑΣ,309,ΑΡΘΡΑ,809,ΑΣΤΕΙΑ,53,ΑΧΑΪΑ,489,ΓΥΝΑΙΚΑ,953,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,139,ΔΙΑΦΟΡΑ,431,ΔΙΕΘΝΗ,5851,ΕΘΝΙΚΑ,449,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,86,ΕΛΛΑΔΑ,10412,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,467,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,1077,ΕΡΓΑΣΙΑ,116,ΖΩΔΙΑ,716,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,837,ΚΡΗΤΗ,741,ΚΥΠΡΟΣ,886,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,96,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1061,ΠΑΙΔΙ,302,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,364,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,425,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,515,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2608,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,469,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,179,ΣΙΝΕΜΑ,90,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,984,ΣΧΕΣΕΙΣ,381,ΤΑΞΙΔΙΑ,370,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1166,ΥΓΕΙΑ,1118,ΧΡΗΣΙΜΑ,383,AUTOMOTO,643,LIFESTYLE,468,MEDIA,1029,PEOPLE,102,VIRAL,323,
ltr
item
istioforos news : Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και κάστανα..
Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και κάστανα..
https://1.bp.blogspot.com/-n1_gFP-62PI/XgHmbFns2ZI/AAAAAAACX2o/bt31EikyMEQZqH7iZ4Qc29D7n5aXmLNGwCLcBGAsYHQ/s1600/11-1-890x395_c.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-n1_gFP-62PI/XgHmbFns2ZI/AAAAAAACX2o/bt31EikyMEQZqH7iZ4Qc29D7n5aXmLNGwCLcBGAsYHQ/s72-c/11-1-890x395_c.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2019/12/blog-post_4565.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2019/12/blog-post_4565.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All PostsNot found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣυνέχεια..Reply Cancel replyDeleteby HomePAGESPOSTS View AllΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑARCHIVESEARCH ALL POSTSNot found any post match with your request Back Home THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKEDSTEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All CodeSelect All CodeAll codes were copied to your clipboardCan not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy