Συμβουλές για αποτοξίνωση από τη ζάχαρη

Μπορεί να έχουμε κάποια διατροφική διαταραχή ή απλώς μια κακή συνήθεια.

Ο καθένας μπορεί να τρώει φαγητά πλούσια σε ζάχαρη που δεν είναι υγιεινά. Μερικά από τα σημάδια που πρέπει να μας θορυβήσουν είναι: να χάσουμε τον έλεγχο και να τρώμε περισσότερο από ό,τι είχαμε σχεδιάσει. Μπορεί να νιώσουμε, όμως, άσχημα και αν υπερβούμε την μικρή ποσότητα γλυκού. Τα χαμηλά επίπεδα ζαχάρου στο αίμα περιλαμβάνουν συμπτώματα όπως η νευρικότητα, το τρέμουλο, ακόμα και κρύο ιδρώτα.

Η ζάχαρη που παίρνουμε από τα γλυκά είναι ένας απλός υδατάνθρακας, μετατρέπεται γρήγορα σε γλυκόζη στο αίμα. Οι απλοί υδατάνθρακες βρίσκονται επίσης στα φρούτα, στα λαχανικά και στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αλλά αυτά έχουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που επιβραδύνουν τη διαδικασία. Αντίθετα το σιρόπι, η σόδα, τα γλυκά και η επιτραπέζια ζάχαρη δεν το κάνουν.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε την κατανάλωση προϊόντων με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Απομακρύνατε όλους τους πειρασμούς. Αυτό σημαίνει ότι στο σπίτι σας αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος πηγαίνετε δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα είδος γλυκού. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αισθάνεστε την επιθυμία να τα καταναλώσετε. Η δύναμη της θέλησης!

Θα πρέπει να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με υγιεινά προϊόντα όπως καρύδια και άλλους ξηρούς καρπούς τα οποία εκτός του ότι είναι πολύ νόστιμα, μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ στο να σας κόψουν την όρεξη μεταξύ των κυρίων γευμάτων σας.

Τα φρούτα, όπως το καρπούζι, οι μπανάνες και οι φράουλες σας βοηθούν ιδιαίτερα στην αντικατάσταση της επιθυμίας σας να καταναλώσετε τέτοιου είδους γλυκά. Αν θέλετε να κάνετε τα smoothies σας λίγο πιο γλυκά, η βανίλια, η κανέλα ή το εκχύλισμα αμυγδάλου αποτελούν μια εξαιρετική λύση. Αυτά τα απλά βήματα είναι ιδανικά για να αποφύγετε τα γλυκά.

Να θυμάστε Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι όλα τα προϊόντα που καταναλώνετε καθημερινά περιέχουν ζάχαρη, άλλα σε μικρότερες και άλλα σε μεγαλύτερες ποσότητες. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε πώς να επιλέγετε προϊόντα που περιέχουν μικρότερες ποσότητες και να αποφεύγετε πάση θυσία την κατανάλωση εκείνων που περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες όπως για παράδειγμα δημητριακά με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, μπισκότα, καραμέλες, και σοκολάτες.

Πιθανότατα στην αρχή θα είναι λίγο δύσκολο να μείνετε μακριά από αυτούς τους νοστιμότατους πειρασμούς αλλά αν πραγματικά θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας ή να προλάβετε μελλοντικά προβλήματα θα πρέπει να έχετε λίγη θέληση και να προσπαθήσετε να μείνετε μακριά από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μια για πάντα.
medlabgr

Νεότερη Παλαιότερη