Σύγχρονη Ζωή: 5 Σημεία Που Δείχνουν Ότι Τα Ραντεβού Είναι Πολύ Πιο Δύσκολα Σήμερα Απ’ ότι Κάποτε

Τα ραντεβού έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Οι κανόνες σχετικά με το πως θα συναντηθούν δύο singles, που θα πάνε και ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό είναι πολύ πιο χαλαροί από ό, τι ήταν πριν από μια ή δύο γενιές.
Επιπλέον, οι online εφαρμογές και το διαδίκτυο έχουν επεκτείνει το πεδίο των ραντεβού μας πολύ πιο πέρα από τους φίλους και τη γειτονιά, και μας επιτρέπουν να συλλέγουμε πληροφορίες για ένα άτομο πριν το συναντήσουμε πρώτη φορά.
Υπάρχουν όμως κάποιες πτυχές των ραντεβού στον 21ο αιώνα, που είναι πολύ πιο περίπλοκες και επικίνδυνες από αυτές που είχαν να αντιμετωπίσουν οι γονείς μας.
1. Τα social media δίνουν υπερβολικά πολλές πληροφορίες για τον πιθανό συντροφό σας και τη σχέση σας
Μια γρήγορη ματιά στη λίστα των φίλων και στις φωτογραφίες τους μπορεί να σας αποκαλύψει τις πολιτικές απόψεις και τα χόμπι τους, ακόμα και τι έφαγαν το προηγούμενο βράδυ.
Όλες αυτές οι πληροφορίες όμως μπορεί να έχουν το κόστος τους. Γνωρίζοντας πάρα πολλά για έναν πιθανό σύντροφο προτού καν τον συναντήσετε, μπορεί να σας οδηγήσει στο ραντεβού σας με προσχηματισμένη εικόνα για το άτομο αυτό.
Εάν πιστεύετε ότι γνωρίζετε ήδη τα πάντα, μπορεί να τον δείτε μόνο όπως θα θέλατε και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα. Επιπλέον, ένα πρώτο ραντεβού είναι πάντα πιο ευχάριστο εάν έχετε να μιλήσετε για πράγματα που δεν χρειάζεται να προσποιήστε ότι γνωρίζετε ήδη.
Τα ραντεβού στην εποχή του Facebook και του Instagram μπορεί να είναι επίσης περίπλοκα, ειδικά όταν ακόμα προσπαθείτε να αποφασίσετε πώς θα παρουσιάσετε τον εαυτό σας.
2. Ο ορισμός του ραντεβού έχει αλλάξει
Για τους γονείς σας, το ραντεβού θα ήταν κάπως έτσι: ο πατέρας σας θα έπαιρνε τη μητέρα σας από το σπίτι της, μάλλον κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια, θα την συνόδευε σε δείπνο ή στον κινηματογράφο και θα την άφηνε στην πόρτα του σπιτιού της, υποσχόμενος ευγενικά ότι θα της τηλεφωνήσει το πρωί.
Σήμερα, ένα ραντεβού μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να συναντήσετε τον σύντροφό σας μαζί με ένα φίλους σε ένα μπαρ μέχρι να δείτε ταινίες στο Netflix και να μείνετε στο σπίτι.
Αν και κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι κάθε δραστηριότητα μαζί μπορεί να είναι ποιοτική, μπορεί εύκολα να βολευτείτε και να αφήσετε αυτές τις λιγότερο ρομαντικές επιλογές να γίνουν ο κανόνας.
3. Η πληρωμή στο ραντεβού
Με την εξέλιξη των κανόνων των ραντεβού, εξελίχθηκαν και οι κανόνες σχετικά με το ποιος πληρώνει το λογαριασμό. Στο παρελθόν, όταν κάποιος ζητούσε από μια γυναίκα να βγει ραντεβού μαζί του, ήταν αυτονόητο ότι θα πλήρωνε εκείνος.
Σήμερα όμως, είναι εξίσου πιθανό να πληρώσουν και οι δύο.Η φράση «ο άνδρας να πληρώσει τον λογαρσιασμό», δεν είναι πλέον τόσο ιπποτικός, ίσως ακούγεται και εντελώς σεξιστικός. Εκτός αν και οι δύο έχετε συμφωνήσει από πριν για το ποιος θα πληρώσει.
4. Τα μηνύματα κάνουν τα ραντεβού πολύ πιο απρόσωπα
Το κινητό τηλέφωνο μπορεί να κάνει την επικοινωνία με το ραντεβού σας πολύ πιο εύκολη. Αλλά αυτές οι ενοχλητικές μικρές συσκευές μπορούν επίσης να γίνουν εξαιρετικά απρόσωπες.
Η αποκρυπτογράφηση των emojis και των συντομογραφιών σε ένα μήνυμα μπορεί να οδηγήσουν σε πολλά κενά ερμηνείας – ή ακόμη χειρότερα, σε παρερμηνεία. Και αν έχετε βγει με κάποιον που ελέγχει συνεχώς τα μηνύματα και τις ενημερώσεις του Facebook, τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγάλη ενόχληση.
5. Τα ραντεβού μέσα από το διαδίκτυο μπορεί να είναι παραπλανητικά
Τα ραντεβού μέσα από το διαδίκτυο είναι ένας όλο και πιο δημοφιλής τρόπος για να συνδέονται τα ελεύθερα άτομα.
Σύμφωνα με μια έρευνα του Pew Research Center το 2015, το 59% των ενηλίκων πιστεύουν ότι τα διαδικτυακά ραντεβού είναι ένας καλός τρόπος για να συναντώνται οι άνθρωποι, ενώ το 2005 το ποσοστό αυτό ήταν στο 44%.
Και ενώ μπορεί να αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση αντί για την αναμονή σε ένα μπαρ, μπορεί μερικές φορές να διαπιστώσετε ότι ένα εντυπωσιακό προφίλ στα Μέσα δεν αντιπροσωπεύει πιστά το άτομο που εμφανίζεται στο ραντεβού.
Μια παλαιότερη φωτογραφία στο προφίλ, ένα φουσκωμένο βιογραφικό ή μια παράλειψη σημαντικών γεγονότων μπορεί να σας κάνει να νομίζετε ότι θα βγείτε ραντεβού με κάποιον άλλο από αυτόν που στην πραγματικότητα θα συναντήσετε.
Πηγές: huffingtonpost.grIndependent / SPIDERSTOCK VIA GETTY IMAGES

Νεότερη Παλαιότερη