Είστε ευτυχισμένοι; 10 πράγματα που αποκαλύπτουν την ευτυχία!

Οι συνήθειες που ακολουθούμε καθημερινά επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας, τη διάθεση και την αποδοτικότητάς μας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι παρατηρείται να έχουν μια σειρά κοινών συνηθειών και χαρακτηριστικών που τους βοηθούν να αποδώσουν στο μέγιστο.
από την Όλγα Στάμου

1.Ξεκινούν τη μέρα τους θέτοντας στόχους
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν την κάθε μέρα σαν μια ευκαιρία να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά τους. Ξεκινούν τη μέρα τους γράφοντας σε μια λίστα τα πράγματα που πρέπει να φέρουν εις πέρας καθημερινά και αποφεύγουν τις άσκοπες δραστηριότητες. Η λίστα και κυρίως η προσπάθεια πραγματοποίησης τους, βοηθά στον περιορισμό της αναβλητικότητας και κάνει τα άτομα να επιδιώκουν αποτελέσματα από τη δράση τους.
2.Θέτουν προτεραιότητες
Ένα σημαντικό συστατικό της επιτυχίας είναι οι σωστές προτεραιότητες. Δεδομένου πως ο χρόνος των περισσότερων είναι περιορισμένος, για να καταφέρετε να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας χρειάζεται να τους θέτετε σε σαφή προτεραιότητα και να μην αποπροσανατολίζεστε από λιγότερο ασήμαντες ασχολίες που σας κάνουν να απομακρύνεστε από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
3.Έχουν  πρόγραμμα στην καθημερινότητά τους
Ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό των επιτυχημένων ανθρώπων είναι πως δρουν καθημερινά βάση ενός προγράμματος το οποίο είναι με μικρές τροποποιήσεις μέρος μιας ρουτίνας. Αυτό τους κάνει να μπορούν να ανταποκρίνονται σε πολλαπλές ανάγκες χωρίς να μειώνεται η παραγωγικότητα τους.

4.Περνούν χρόνο μέσα στη μέρα μόνοι τους
Παρότι πολλοί νιώθουν μοναξιά όταν δεν βρίσκονται με κόσμο, οι επιτυχημένοι άνθρωποι επιδιώκουν λίγο χρόνο μέσα στη μέρα να τον περνούν μόνοι τους και να χαλαρώνουν, να ανασυγκροτούνται, να οργανώνουν τη σκέψη τους.
5.Φροντίζουν τη φυσική τους κατάσταση
Εν προκειμένω ταιριάζει απόλυτα η φράση «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Το να κάνετε κάποια μορφή άσκησης και να προσέχετε τι τρώτε σας κάνει να νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας με αποτέλεσμα να βρίσκεστε σε μια πιο ενεργητική κατάσταση και να έχετε περισσότερη διάθεση να δουλέψετε για την επίτευξη αποτελεσμάτων.
6.Ξεκουράζονται και κοιμούνται καλά
Για να είστε σε θέση να φέρετε εις πέρας μια σειρά πολλαπλών υποχρεώσεων παρά τους εξαντλητικούς ρυθμούς, χρειάζεται να είστε ξεκούραστοι και να διασφαλίζετε τουλάχιστον 7-8 ώρες ύπνου ημερησίως.
7.Δε σταματούν ποτέ να μαθαίνουν
Το να θεωρήσει κάποιος πως έχει φτάσει στον ύψιστο βαθμό γνώσεων πάνω στο αντικείμενό του είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει. Στον διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο,νέες γνώσεις έρχονται συνέχεια στο φως και οι άπειρες γνώσεις δε μπορεί να κατακτηθούν πλήρως από έναν άνθρωπο. Χρειάζεστε να είστε πάντοτε ανοιχτοί σε νέες πληροφορίες  και να επιδιώκετε συνεχώς την επιμόρφωσή σας.

8.Διαθέτουν  πειθαρχία και αυτοκυριαρχία
Τα πετυχημένα άτομα ξέρουν να ελέγχουν και να επιβάλλονται στον εαυτό τους. Μπορούν να θέτουν όρια στη δράση τους και να πειθαρχούν ως προς το πως θα πρέπει να λειτουργήσουν για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν χάνουν το στόχο τους και δεν αποπροσανατολίζονται.
9.Έχουν επιμονή
Δεν τα παρατάνε εύκολα. Επιμένουν και συνεχίζουν να προσπαθούν μέχρι τελικά να τα καταφέρουν. Ξέρουν πως οι αποτυχίες είναι μέρος της διαδικασίας και αφού μάθουν μέσα από αυτές, κρατούν τη γνώση και ξαναπροσπαθούν.
10.Έχουν αυτογνωσία
Ένας ακόμα θεμέλιος λίθος της επιτυχίας είναι η αυτογνωσία. Μόνο γνωρίζοντας τα δυνατά και τα αδύνατα σας σημεία μπορείτε να δουλέψετε πάνω στις αδυναμίες σας και να χρησιμοποιήσετε τα “δυνατά” σας χαρτιά. Η αποδοχή του εαυτού σας είναι ο μόνος δρόμος προς τη βελτίωση και την επιτυχία.


Νεότερη Παλαιότερη