Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ σάλπισε την Αντίσταση, όταν τα αστικά κόμματα καλούσαν τον λαό σε υποταγή


Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στον χαιρετισμό του το Σάββατο στο 15ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τόνισε ότι η ΚΕ του ΚΚΕ «εκφράζει για μια ακόμη αφορά, τον σεβασμό της για τις θυσίες και την χωρίς τέλος ανιδιοτελή προσφορά των αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης, των μαχητών και μαχητριών του θρυλικού ΕΛΑΣ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΝ, της ΟΠΛΑ, της Εθνικής Αλληλεγγύης, καθώς και των αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που έδωσαν σκληρές μάχες σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες».

Ανέφερε ότι το Συνέδριό διεξάγεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την αντιλαϊκή πολιτική.

Επισήμανε ότι η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την έξοδο από τη βαθιά οικονομική καπιταλιστική κρίση και μια αδύνατη και επισφαλή οικονομική ανάκαμψη, ενώ παρότι το καπιταλιστικό σύστημα «πήρε μια ανάσα με την κυβερνητική διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ» τα προβλήματα «είναι μπροστά και οι προοπτικές ανάπτυξης δεν είναι τόσο ρόδινες όσο προσπαθεί η ΝΔ να τις παρουσιάσει».

«Η στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης και των καπιταλιστών, με τις ενώσεις τους και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους είναι: Η πιο βαθιά πρόσδεση στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, όπως φαίνεται και με τη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» με τις ΗΠΑ και ταυτόχρονα η εξασφάλιση της μέγιστης κερδοφορίας για τις ανάγκες μιας καπιταλιστικής ανάπτυξης που θα ξεζουμίζει μόνο το λαό και θα εντείνει την εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η είτε η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, είτε η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ «είναι ανάπτυξη για το κεφάλαιο που προϋποθέτει το τσάκισμα των εργασιακών, λαϊκών δικαιωμάτων».

Επισημαίνοντας ότι η κατάσταση «εξακολουθεί να καθορίζεται και να σηματοδοτείται από τις αντεπαναστατικές ανατροπές» και ότι «ιδιαίτερα, σε συνθήκες οικονομικών κρίσεων, φουντώνουν ανορθολογικές και αντιδραστικές θεωρίες, συντηρητισμός και αυταπάτες, έως και ξαναβγαίνουν από το αυγό του φιδιού φασιστικά μορφώματα και κόμματα» ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι είναι σημαντικό δεδομένο «η ύπαρξη του ΚΚΕ. Με τον επαναστατικό του χαρακτήρα, με επιρροή στο κίνημα και τις λαϊκές μάζες, με κύρος στο διεθνές κίνημα».

«Το ΚΚΕ είναι περήφανο γιατί στην υπερεκατοντάχρονη ηρωική ιστορική του διαδρομή, ξεχωρίζει η πρωτοπόρα δράση του

- για τη λαϊκή απελευθερωτική πάλη στην περίοδο της κατοχής και την απελευθέρωση του λαού μας από το ναζισμό,

- η πάλη του στην ταξική αναμέτρηση του Δεκέμβρη του 1944,

- η τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Το Κόμμα, είναι περήφανο γιατί στην έναρξη του Β' Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού Πολέμου και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν, με την έναρξη του ιταλοελληνικού πολέμου (28 Οκτώβρη 1940), αν και βαριά χτυπημένο από τη μεταξική δικτατορία, σάλπισε την Αντίσταση, όταν τα αστικά κόμματα καλούσαν το λαό σε υποταγή γιατί τάχα ο εχθρός ήταν ανίκητος.

Το Κόμμα μας έδωσε κατεύθυνση στην πάλη του λαού ενάντια στην ξένη εισβολή, με τα τρία γράμματα του Ν. Ζαχαριάδη» υπογράμμισε.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «ο ΔΣΕ, είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι οι κοινωνικές αντιθέσεις δεν χωράνε στα ιδεολογήματα της λεγόμενης «εθνικής ομοψυχίας» και της κατάργησης των ταξικών διαχωριστικών γραμμών».

Σημείωσε την προσπάθεια αμαύρωσης από τα αστικά επιτελεία της δεκαετίας 1940-1949, καθώς, όπως εξήγησε μεταξύ άλλων επειδή ο καπιταλισμός δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, επιδιώκουν «να έχει «σβήσει από το χάρτη» κάθε φωνή αμφισβήτησης του εκμεταλλευτικού συστήματος ή ακόμη και αν υπάρχει να είναι ακίνδυνη για την αστική εξουσία».

Μιλώντας για τους «ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς» που οξύνονται στην ευρύτερη περιοχή τόνισε ότι η Ελλάδα, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μετατρέπεται σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικής πολεμικής δράσης.

Προειδοποίησε ότι το σφιχταγκάλιασμα με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όπως και η συμμετοχή στην ΕΕ, δεν αποτελούν εγγύηση σταθερότητας, ούτε ασπίδα προστασίας και ασφάλειας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, προστασίας του λαού μας.

«Καμιά εμπιστοσύνη, εδώ και τώρα οργάνωση της πάλης, για να κλείσουν οι βάσεις, να γυρίσει στην Ελλάδα ο ελληνικός στρατός που βρίσκεται έξω από τα σύνορα, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ» τόνισε.

Κάλεσε σε ισχυροποίηση της δράσης στις οικογένειες των αντιστασιακών, των μαχητών του ΔΣΕ και των πολιτικών προσφύγων, «προκειμένου να συμβάλλουμε στη συσπείρωση και συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ».

Σημείωσε την ανάγκη απεγκλωβισμού των οικογενειών των αντιστασιακών, των μαχητών του ΔΣΕ, των πολιτικών προσφύγων από την πολιτική των «ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και των οπορτουνιστικών δυνάμεις ΛΑΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ,».

«Τους αγώνες της Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους αγώνες του λαού μας, δεν τους χαρίζουμε σε κανέναν, πολύ περισσότερο στο ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει τα εύσημα από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, αφού πρώτα τους «ξέπλυνε» ως δολοφόνους λαών» τόνισε.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «συνεχίζουμε μαζί, με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο, για τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, ώστε να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος».

«Είμαστε σίγουροι ότι οι εργασίες του Συνεδρίου σας, οι αποφάσεις του, θα συμβάλλουν ώστε να ανέβει πολλά σκαλιά πιο ψηλά το μπόι μας.

Στην ακούραστη δράση για να ευοδωθούν οι στόχοι του Συνεδρίου σας και για να δυναμώσουμε το ΚΚΕ. Για να κάνει την αντεπίθεση, στην πάλη για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό» κατέληξε στο χαιρετισμό του ο Δ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΑΠΕ

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1794,ΑΝΔΡΑΣ,307,ΑΡΘΡΑ,732,ΑΣΤΕΙΑ,51,ΑΧΑΪΑ,353,ΓΥΝΑΙΚΑ,935,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,370,ΔΙΑΦΟΡΑ,511,ΔΙΕΘΝΗ,4822,ΕΘΝΙΚΑ,204,ΕΛΛΑΔΑ,7210,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,927,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,1027,ΕΡΓΑΣΙΑ,374,ΖΩΔΙΑ,545,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,563,ΚΡΗΤΗ,544,ΚΥΠΡΟΣ,702,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,82,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,901,ΠΑΙΔΙ,286,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,318,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,299,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,475,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,1642,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,430,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,174,ΣΙΝΕΜΑ,85,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,972,ΣΧΕΣΕΙΣ,376,ΤΑΞΙΔΙΑ,355,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,918,ΥΓΕΙΑ,1289,ΧΡΗΣΙΜΑ,298,AUTOMOTO,979,LIFESTYLE,662,MEDIA,933,PEOPLE,79,VIRAL,264,
ltr
item
istioforos news : Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ σάλπισε την Αντίσταση, όταν τα αστικά κόμματα καλούσαν τον λαό σε υποταγή
Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ σάλπισε την Αντίσταση, όταν τα αστικά κόμματα καλούσαν τον λαό σε υποταγή
https://3.bp.blogspot.com/-WyA13JRU6F8/XcelVH-zPdI/AAAAAAAJzL0/FK_T-n0icQwVc7PxfQhUfXkVeQPi_IbSgCLcBGAsYHQ/s640/kou_252863_126846_type13262.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-WyA13JRU6F8/XcelVH-zPdI/AAAAAAAJzL0/FK_T-n0icQwVc7PxfQhUfXkVeQPi_IbSgCLcBGAsYHQ/s72-c/kou_252863_126846_type13262.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2019/11/blog-post_978.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2019/11/blog-post_978.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy