Ένα εύκολο και νόστιμο σουφλέ τυριών που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Ένα λαχταριστό σουφλέ που λιώνει στο στόμα και αναστατώνει τον ουρανίσκο.
Μπορεί να κυκλοφορούμε ακόμα με καλοκαιρινά ρούχα, μαλλιά, χρώμα. Να κάνουμε βόλτες με το μεσημεριανό ήλιο να μας ζεσταίνει. Να βλέπουμε ταινίες στα θερινά, να τρώμε παγωτό και να πίνουμε παγωμένα ροφήματα.

Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Κανείς δεν ονειρεύεται πια παραλίες, ήλιο και αλμύρα, κανείς δεν πια τόση όρεξη να ξενυχτήσει χορεύοντας τραγούδια που με τα οποία περνάει καλά μόνο αν έχει πιει λίγο παραπάνω.

Αυτό όμως που όλοι, σιγά-σιγά, αρχίζουν να αποζητούν είναι αυτό το λίγο παραπάνω κρύο που θα τους επιτρέψει να φορέσουν μια φθινοπωρινή τάση, να διαβάσουν το βιβλίο τους σε ένα καφέ με φόντο ένα μουντό απόγευμα, να καθίσουν ένα βράδυ μέσα. αγκαλιά με το/τη σύντροφό τους στον καναπέ βλέποντας ταινία ή σειρά, να χωθούν στην κουζίνα και να φτιάξουν ένα λαχταριστό φαγητό που θα μπορούν να απολαύσουν χωρίς ενοχές.

Σε αυτό το τελευταίο, θα θέλαμε να σταθούμε λίγο παραπάνω και να σας συστήσουμε ένα σουφλέ με υφή αφρού, γεύση μεγατόνων και μηδενικό βαθμό δυσκολίας. 


Το σουφλέ της τεμπέλας.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:
8-10 φέτες ψωμί του τοστ (ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού)
2 φλ. κίτρινο τυρί που λιώνει (ή μιξ από κίτρινα τυριά)
1 φλ. χονδροκομμένο μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα, περασμένο από το τηγάνι ή το
φούρνο για να τσιγαριστεί
5 φλ. σπανάκι, πλυμμένο
1/2 του φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 αβγά
1¼ του φλ. γάλα
αλάτι και φρεσκοτρυμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Ξεκινήστε τσιγαρίζοντας σε ελάχιστο λάδι και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να «στεγνώσουν». Τεμαχίστε τις φέτες του τοστ σε 9 κομμάτια και βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αβγά με το γάλα.



Αλατοπιπερώστε και ρίξτε το υγρό με τα αυγά πάνω στο ψωμί. Στην συνέχεια, προσθέστε το τσιγαρισμένο μπέικον, το τυρί και τα λαχανικά και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις το μείγμα.

Βουτυρώστε τη φόρμα ή το πυρέξ και ρίξτε το μείγμα. Συμπληρώστε με λίγο τριμμένο τυρί (αν χρειάζεται και αν θέλετε) και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά (αν βλέπετε ότι θέλει παραπάνω αφήστε το για ακόμα 10 λεπτά).

Όταν περάσουν αποσύρετε το από το φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί και σερβίρετε.

Πηγή

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1675,ΑΝΔΡΑΣ,300,ΑΡΘΡΑ,640,ΑΣΤΕΙΑ,46,ΑΧΑΪΑ,318,ΓΥΝΑΙΚΑ,895,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,231,ΔΙΑΦΟΡΑ,575,ΔΙΕΘΝΗ,4196,ΕΛΛΑΔΑ,5988,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,1159,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,740,ΕΡΓΑΣΙΑ,312,ΖΩΔΙΑ,512,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,428,ΚΡΗΤΗ,622,ΚΥΠΡΟΣ,522,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,58,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,496,ΠΑΙΔΙ,268,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,248,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,209,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,421,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,1112,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,360,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,172,ΣΙΝΕΜΑ,75,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,932,ΣΧΕΣΕΙΣ,362,ΤΑΞΙΔΙΑ,310,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,650,ΥΓΕΙΑ,1708,AUTOMOTO,762,LIFESTYLE,1149,MEDIA,1137,PEOPLE,60,VIRAL,122,
ltr
item
istioforos news : Ένα εύκολο και νόστιμο σουφλέ τυριών που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Ένα εύκολο και νόστιμο σουφλέ τυριών που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
https://1.bp.blogspot.com/-RKl523-G50U/XTSlpkTrCjI/AAAAAAACDJ8/6y3H83oXrsoA_hOdBGIdF1_ryQS4i32cwCLcBGAs/s640/2.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-RKl523-G50U/XTSlpkTrCjI/AAAAAAACDJ8/6y3H83oXrsoA_hOdBGIdF1_ryQS4i32cwCLcBGAs/s72-c/2.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2019/11/blog-post_125.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2019/11/blog-post_125.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy