Δεν είναι ντροπή να είσαι μόνη σου. Ντροπή είναι να μένεις σε μια σχέση επειδή «πρέπει»

Για να μπορέσω να εξηγήσω όλα όσα  με κάνουν να ντρέπομαι επειδή είμαι μόνη μου, θα πρέπει να εξηγήσω την τωρινή μου κατάσταση όσον αφορά το θέμα των σχέσεων.

Ακόμα πιο συγκεκριμένα, πρέπει να σας πω για τις άσχημες εμπειρίες που με «έκαψαν» στο σημείο να πιστεύω, ότι δεν μπορώ να κάνω μια σχέση. Έχω φτάσει να θεωρώ ότι απλά ο έρωτας δεν είναι για μένα. Δεν σημαίνει ότι δεν έχω ευκαιρίες να βρώ κάποιον. Υπάρχουν άντρες που ενδιαφέρονται να βγούν μαζί μου και ενώ κάνω σεξ συχνά, θεωρώ ότι είμαι μόνη μου, χωρίς καμία δέσμευση.
Αρκετοί μου ζήτησαν πρόσφατα να κάνουμε σχέση και τους είπα όχι. Δεν θα κάνω σχέση με κανέναν, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα με ξαναπληγώσει κάποιος. Δεν ξέρω τι θέλουν οι άντρες και δεν πιστεύω στην αγάπη.
Φεύγω μακρυά από κάθε πιθανότητα να κάνω σχέση και δεν νομίζω ότι αξίζει να πάρω καν το ρίσκο. Δεν θέλω να χάσω χρήματα, χρόνο και να παραμελήσω ξανά τους φίλους μου. Δεν πιστεύω πως όσοι ενδιαφέρονται για εμένα, ότι θέλουν να με αγαπήσουν κιόλας.
Μέσα σε όλα αυτά όμως, ντρέπομαι που είμαι τόσο καιρό μόνη μου. Είτε μου αρέσει είτε όχι είναι ένα κοινωνικό στίγμα. Έχω ακούσει αρκετά πράγματα, από το ότι δεν είμαι καλή για να παντρευτώ, στο ότι πρέπει να αλλάξω τα πάντα επάνω μου για να βρώ κάποιον. Νομίζω λοιπόν ότι έχει έρθει η ώρα να μιλήσουμε για αυτό το θέμα και κυρίως για όλα όσα φοβόμαστε να παραδεχτούμε.
Αυτός/ή που θα σε κατακρίνει, ίσως να είναι σαν και εσένα.
Τον περισσότερο καιρό ο κόσμος δεν νοιάζεται αν είμαι μόνη. Όταν χώρισα την πρώτη φορά, ανέπτυξα μια αρκετά σοβαρή αλκοολική εξάρτηση, από τη στεναχώρια μου. Όταν είσαι μόνη αρκετό καιρό, αρχίζεις να νιώθεις και αποτυχημένη. Αναρωτιέμαι που κάνω λάθος και γιατί δεν μπορώ να βρώ κάποιον να ταιριάξω. Μόλις θα βρώ την τέλεια δικαιολογία θα νιώσω πολύ καλύτερα. Αυτές όμως οι απόψεις ακούγονται συχνά και όπως είναι λογικό, δεν σταματάνε να με πληγώνουν.
Αν σκέφτεσαι συνέχεια τι φταίει και είσαι μόνη σου, θα αρχίσεις να τρελαίνεσαι.
Οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να σε οδηγήσουν στην τρέλα. Προσωπικά γίνομαι αρκετά επιθετική και βγάζω αρκετό μίσος απέναντι στους άντρες. Ενώ έχω καταφέρει να διαχειριστώ αρκετά από όλα όσα μου έχουν συμβεί, ακόμα γυρνάω την πλάτη σε όσους προσπαθούν να με φλερτάρουν.
Είναι ενοχλητικό όταν ένα ζευγάρι περηφανεύεται για το πόσο ευτυχισμένο είναι.
Ναι, χαίρομαι για όσους βρήκαν το ταίρι τους και είναι πλέον παντρεμένοι μαζί του. Οι περισσότεροι θέλουν όμως να σto «τρίψουν» στη μούρη, πόσο ευτυχισμένη δηλαδή είναι η σχέση τους, με αποτέλεσμα να φαίνονται ανυπόφοροι στα δικά μου μάτια.
Οι άνθρωποι που σου δίνουν ανεπιθύμητες συμβουλές, μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα για την επιλογή σου.
Έχω φτάσει στο σημείο όπου έχω σταματήσει να ελπίζω στην αγάπη και δεν θέλω να ακούσω πως αν χάσω κάποια κιλά, ή αν βάψω τα μαλλιά μου ξανθά θα βρώ κάποιον. Με υποτιμά σαν άνθρωπο και ειλικρινά με πληγώνει πάρα πολύ.
Αν με ένοιαζε πραγματικά, θα άλλαζα κάτι από μόνη μου. Οι περισσότεροι όμως θα πρέπει να γνωρίζουν κάποια πράγματα πριν προσπαθήσουν να με συμβουλεύσουν για το κομμάτι των σχέσεων. Με προσβάλλει όλο αυτό και νιώθω ότι με μειώνει σαν άνθρωπο.
Συμβαίνει και στους άντρες.
Σοκαρίστηκα πρόσφατα όταν έμαθα ότι ένας φίλος μου, δέχεται σχόλια από συναδέλφους του επειδή έχει επιλέξει να είναι μόνος του. Από όσα μου είπε, προσβάλλουν τον ανδρισμό του και του είπαν πως δεν θεωρούν ότι του αρέσουν οι γυναίκες, εξαιτίας των επιλογών του. Είμαι σίγουρη ότι τον πλήγωσαν πολύ.
Όταν είσαι μόνη σου μπορεί να επηρεαστούν όλες οι συνήθειες σου.
Δεν βγαίνω τόσο συχνά όσο παλιά και συνήθως ζούσα, έτρωγα και κοιμόμουν με μόνη σκέψη τη διασκέδαση. Δεν θέλω να φαίνομαι μια «απελπισμένη γυναίκα» στα μάτια των άλλων, ακόμα και αν έχω βγεί μόνο για να πιώ ένα ποτό. Έχω ανθρώπους που μπορώ να βγώ για ένα φαγητό, αλλά έχω αρχίσει να κλείνομαι στο σπίτι, γιατί νιώθω παράξενα έξω.
Υπάρχουν αρκετοί που μένουν σε άσχημες σχέσεις γιατί φοβούνται να μείνουν μόνοι τους.
Για αρκετούς ανθρώπους μια σχέση υπάρχει απλά για να λένε ότι υπάρχει. Αν είσαι μόνη σε μια περασμένη ηλικία οι άνθρωποι σε κοιτούν παράξενα. Αναρωτιέμαι πόσοι βρίσκονται σε μια σχέση με μια γυναίκα που μισούν να βλέπουν, μόνο και μόνο γιατί έτσι είναι το «σωστό» και αναρωτιέμαι πόσες γυναίκες μένουν με έναν άντρα που τις κακοποιεί, γιατί πολύ απλά δεν θέλουν να πεθάνουν μόνες τους. Θεωρώ ότι τα ποσοστά είναι πάρα πολλά εκεί έξω.
Είμαστε όλοι ένοχοι.
Το ομολογώ, έχω κατηγορήσει αρκετές γυναίκες επειδή είναι μόνες τους. Είναι τόσο συνηθισμένο στην κοινωνία μας που δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την ζημιά που έχουμε κάνει, μέχρι να είναι πολύ αργά.
Νεότερη Παλαιότερη