Πώς να ξυπνάς με τέλεια μαλλιά κάθε μέρα;

Ξυπνάς το πρωί και το πρώτο που αντικρίζεις στον καθρέφτη του μπάνιου είναι τα μαλλιά σου. Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, βλέποντας τα μαλλιά σου καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια μέρα που αυτά θα σε παιδέψουν αρκετά.

Για καλή σου τύχη όμως, υπάρχουν μερικοί κανόνες που αν τους ακολουθήσεις, θα σε βοηθήσουν να ξυπνάς κάθε μέρα με τα τέλεια μαλλιά που ονειρεύεσαι.

1ο κανόνας

Μην ξεχνάς πως το σαμπουάν το τοποθετούμε στην κορυφή της κεφαλής και κάνουμε ένα απαλό μασάζ. Από την άλλη το conditioner πρέπει να τοποθετείται στις άκρες και μόνο εκεί. Το αντίστροφο θα φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως λιπαρή ρίζα και άγριες άκρες.

2ο κανόνας

Αρκετές από εμάς, στεγνώνουμε τα μαλλιά μας με πιστολάκι επειδή τις περισσότερες φορές δεν προλαβαίνουμε να τα αφήσουμε να στεγνώσουν φυσικά. Τις φορές όμως που έχουμε χρόνο στην διάθεσή μας, καλό θα ήταν να τα στεγνώσουμε ταμποναριστά με μια πετσέτα, τρίβοντάς τα κατά μήκος και όχι να κάτσουμε με την πετσέτα στα για 3 ώρες. Η πετσέτα στα μαλλιά για αρκετή ώρα, τα φριζάρει, κρατάει την υγρασία σε αυτά και έτσι δεν στεγνώνουν όπως θα έπρεπε ενώ ενδέχεται μετά από λίγο να “πετάνε” αρκετά και να μην στρώνουν.

3ο κανόνας

Μάθε τι ακριβώς χρειάζονται τα μαλλιά σου. Μίλησε με την κομμώτρια σου να σου εξηγήσει λεπτομερώς την ανάγκη που έχει η τρίχα σου, σε προϊόντα. Για παράδειγμα, πρέπει να ξέρεις αν τα μαλλιά σου είναι από την φύση τους λιπαρά ή ξηρά, για να κατευθυνθείς προς τα σωστά προϊόντα.

4ος κανόνας

Κάνε κατά καιρούς τις σωστές αλλαγές στα μαλλιά σου. Αν για παράδειγμα, τα βλέπεις ταλαιπωρημένα αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να τα κόψεις λίγο ώστε να δυναμώσουν. Πρέπει να καταλάβεις πως και τα μαλλιά έχουν ανάγκες και πως πρέπει να τα προστατεύουμε από τυχόν κινδύνους.

5ος κανόνας

Χρησιμοποίησε τις σωστές βούρτσες και χτένες. Οι βούρτσες με φυσική τρίχα είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Σκέψου μόνο ότι χρησιμοποιούνται από το 1800! Οι τρίχες της βούρτσας ρυθμίζουν φυσικά τα μαλλιά ενώ τονώνουν το τριχωτό της κεφαλής. Συγκεκριμένα άμα έχεις σγουρά μαλλιά είναι ότι πρέπει για σένα.
grxpress

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη