Κοτόπουλο με μανιτάρια και λιαστή ντομάτα

Υλικά κοτόπουλο: 1 περίπου 1.200 γρ., σε μερίδες.

αλάτι: όσο θέλετε.

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο.

μανιτάρια: 300 γρ. σε φετάκια.

λιαστές ντομάτες: 2 κονσέρβας, χοντροκομμένες.

κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα.

σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες.

κρασί λευκό ξηρό: 100ml.

ντοματάκια κονσέρβας: 300 γρ. ψιλοκομμένα.

εστραγκόν ή θυμάρι: λίγο, ψιλοκομμένο.

ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού.

ρύζι: για το σερβίρισμα.

Προετοιμασία: 40 λεπτά.

Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μερίδες: 4.

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου, μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Κατόπιν τις βγάζετε και ρίχνετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια.

Σοτάρετε για 6’-7’ και προσθέτετε το σκόρδο και τα ντοματάκια κονσέρβας. Ανακατεύετε για 1’-2’. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα τις μερίδες του κοτόπουλου και σβήνετε με το κρασί.

Ρίχνετε λίγο ζεστό νερό, το θυμάρι ή το εστραγκόν, τις λιαστές ντομάτες και αλατοπίπερο.

Σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα και 15’. Το συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι.

Πηγή: icookgreek.com


Νεότερη Παλαιότερη