Κολοκυθόπιτα µε κίτρινη κολοκύθα

Υλικά Συνταγής
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. αλάτι
όσο πάρει (περίπου 1 φλ. και λίγο ακόμα) νερό χλιαρό
Για τη γέμιση
2 κιλά καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
4 αυγά
300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για την αλμυρή κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα, φτιάχνουμε πρώτα το σπιτικό φύλλο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και ξίδι. Λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα. Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη.
Τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30΄. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: καθαρίζουμε την κίτρινη κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες. Είτε την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι σε λεπτές φέτες είτε την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε την κίτρινη κολοκύθα και τη σοτάρουμε έως ότου πιει όλα τα υγρά της, περίπου 15΄. Τότε προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι. Αφήνουμε στη φωτιά 5΄-6΄. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας και τα χτυπημένα αυγά, τον άνηθο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ανοίγουμε τέσσερα πολύ λεπτά φύλλα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χωριάτικα φύλλα εμπορίου).
Λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα 32 ή 34 εκ. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Με πινέλο το λαδώνουμε και απλώνουμε το δεύτερο φύλλο. Αδειάζουμε τη γέμιση. Γυρνάμε πάνω στην πίτα τα φύλλα που προεξέχουν από τις άκρες του ταψιού. Τοποθετούμε σουρωμένο (τσαλακωμένο) το τρίτο φύλλο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τέλος, απλώνουμε το τελευταίο φύλλο τσαλακωμένο.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ραντίζουμε με ελάχιστο νερό με τα δάχτυλα. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, κάτω κάτω, για περίπου 1 ώρα, έως ότου ροδίσει καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε την κολοκυθόπιτα σε κομμάτια.

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1945,ΑΝΔΡΑΣ,302,ΑΡΘΡΑ,645,ΑΣΤΕΙΑ,46,ΑΧΑΪΑ,347,ΓΥΝΑΙΚΑ,908,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,268,ΔΙΑΦΟΡΑ,578,ΔΙΕΘΝΗ,4628,ΕΛΛΑΔΑ,6678,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,1074,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,815,ΕΡΓΑΣΙΑ,326,ΖΩΔΙΑ,519,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,471,ΚΡΗΤΗ,686,ΚΥΠΡΟΣ,546,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,61,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,595,ΠΑΙΔΙ,275,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,259,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,214,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,428,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,1299,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,371,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,172,ΣΙΝΕΜΑ,75,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,942,ΣΧΕΣΕΙΣ,367,ΤΑΞΙΔΙΑ,321,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,704,ΥΓΕΙΑ,1742,ΧΡΗΣΙΜΑ,98,AUTOMOTO,793,LIFESTYLE,1195,MEDIA,1191,PEOPLE,66,VIRAL,134,
ltr
item
istioforos news : Κολοκυθόπιτα µε κίτρινη κολοκύθα
Κολοκυθόπιτα µε κίτρινη κολοκύθα
https://1.bp.blogspot.com/-cJx-P5rqJJg/XbnJRhgRRlI/AAAAAAACRrM/00u5lq6P0_oaKM1W0SvvfLWaumVdfAitwCLcBGAsYHQ/s640/turopita-me-kitrini-kolokutha.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-cJx-P5rqJJg/XbnJRhgRRlI/AAAAAAACRrM/00u5lq6P0_oaKM1W0SvvfLWaumVdfAitwCLcBGAsYHQ/s72-c/turopita-me-kitrini-kolokutha.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2019/10/blog-post_2514.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2019/10/blog-post_2514.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy