Μελιτζάνες με γιαούρτι

ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 455kcal (ανά μερίδα)
ΛΙΠΟΣ: 17g.
ΠΡΩΤΕΐΝΕΣ: 23g.
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 60g.
ΧΟΛΗΣΤΕΡINH: 10mg.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.
2 μελιτζάνες σε φέτες (μεγάλες)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κολοκυθάκια σε φέτες
4 (416γρ) πατάτα βραστές σε φέτες
1 ½ φλ. χυμός ντομάτας
4κ/κια λάδι
600γρ. γιαούρτι άπαχο
8Κ τριμμένη αναρή
8Κ πινόλια
2 φύλλα μπακλαβά
Φύλλα μαρουλιού
Ξίδι βαλσάμικο
Αλάτι (με βότανα)
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε τις μελιτζάνες και κόψετε τις σε λεπτές φέτες. Κόψετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες. Τοποθετήστε σε σειρά εναλλάξ τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί. Ραντίστε τα με το ξίδι και αλατίστε τα. Ψήστε τα στο φούρνο για 5-10 λεπτά (μοιράστε τα για δυο στρώσεις). Μισοψήστε τις πατάτες. Κόψετε τες σε λεπτές φέτες και απλώστε τις πάνω από τα λαχανικά. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί και απλώστε ένα διπλό φύλλο μπακλαβά (αφήστε το να εξέχει). Απλώστε μια στρώση από μελιτζάνες και κολοκυθάκι και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι με μαϊντανό. Προσθέστε τις πατάτες και καλύψετε τα με 200γρ γιαούρτι. Σκορπίστε από πάνω τα πινόλια. Καλύψετε την πίτα με τα τελευταία υλικά. Απλώστε τα υπόλοιπο γιαούρτι. Περιχύστε το χυμό ντομάτας και το λάδι και απλώστε την τριμμένη αναρή. Ψήστε σε μέτριο φούρνο 170-190°C για 25-30 λεπτά.
ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.com


Νεότερη Παλαιότερη