$type=grid$la=hide$h=400$cm=hide$a=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

Ανεπάρκεια της βιταμίνης B12! Ποια είναι τα συμπτώματα, και πως να τα θεραπεύσετε;

Οι βιταμίνες αποτελούν το κλειδί για κάθε ικανότητα του σώματος. Οι Β βιταμίνες, ειδικά η βιταμίνη Β12 και τα φολικά διαβρωτικά, έχουν ουσιαστικό μέρος στις διάφορες λειτουργίες του σώματος. Η έλλειψη της βιταμίνης Β12 μπορεί να προτρέψει πολυάριθμες περιπλοκές, συμπεριλαμβανομένων της μεγαλοβλαστικής αναιμίας. Επιπλέον, αυτή η βιταμίνη είναι ζωτικής σημασίας για την τυπική πρόοδο των αιμοπεταλίων και των νευρικών κυττάρων.
Τα κόκκινα αιμοπετάλια γίνονται στο μυελό των οστών. Στη μακριά πιθανότητα ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη της βιταμίνης Β12, τα κόκκινα αιμοπετάλια θα έχουν σποραδικό πλαίσιο και σχήμα, μπορεί να χάσουν τη βασική ικανότητα τους, η οποία είναι η μεταφορά του οξυγόνου σε όλα τα όργανα και τους ιστούς.
Η βιταμίνη Β12 : Τα Συμπτώματα της έλλειψης
Συνήθως, τα πρώτα σημάδια περιλαμβάνουν κακή συγκέντρωση, φόβο ή άγχος, προβλήματα με το δέρμα και τα μαλλιά ( έκζεμα , δερματίτιδα, μύκητες), κόπωση και μυϊκό πόνο.
Περαιτέρω, μια μεγαλύτερη ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές διαταραχές του νευρικού, και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις – σοβαρές βλάβες στα νεύρα του νωτιαίου μυελού, οδηγώντας σε παράλυση. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12 προκαλεί επίσης σοβαρή αναιμία, η οποία αναπτύσσεται σταδιακά και πολύ αργά..
Τα συμπτώματα ξεκινούν με ξαφνική αδυναμία, η οποία περαιτέρω ακολουθείται από κόπωση, βραδυκαρδία και ωχρότητα.
Αυτή η κατάσταση συνοδεύεται από :
Απώλεια όρεξης
Φούσκωμα
Στομαχόπονο
Πολλοί συχνές κενώσεις διάρροιας
Αίσθημα καύσου στη γλώσσα, ειδικά όταν καταναλώνετε μερικά ξινά τρόφιμα
Απώλεια της αίσθησης της γεύσης
Καταθλιπτικές αλλαγές
Διαταραχές της μνήμης
Παραισθησία των άκρων, ιδιαίτερα των ποδιών, η οποία οδηγεί σε μούδιασμα και μυρμηκίαση.
Εάν η ανεπάρκεια της Β12 διαρκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν πιο σοβαρές επιπτώσεις, όπως η εγκεφαλική βλάβη και η αιμορραγία. Επίσης, η ανύψωση της ομοκυστεΐνης είναι δυνατόν να συμβεί, οδηγώντας σε καρδιακή προσβολή και στεφανιαία νόσο.
Το 70% των ασθενών με νόσο Alzheimer διαγνώστηκαν με έλλειψη Β12. Περαιτέρω στο κείμενο θα εξηγήσουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό να μην αποφεύγετε τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη Β12.
Η ημερήσια δόση της βιταμίνη Β12 ημερήσια δόση – Δοσολογία
Η Β12 είναι η βιταμίνη με την πιο περίπλοκη χημική δομή που περιέχει βασικά μέταλλα και κοβάλτιο, τα οποία είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του σώματος. Η βιταμίνη αυτή είναι πολύ σημαντική για την κατασκευή των DNA και RNA και της μυελίνης (το υλικό που προστατεύει τα νεύρα).
εάν η ανεπάρκεια είναι σοβαρή θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας, ώστε να σας δώσει τη κατάλληλη θεραπεία.
Η κατάλληλη δοσολογία της βιταμίνης Β12 ανάλογα με την ηλικία είναι:
από ενός έως τριών χρονών – 0,9 mcg,
Τα μικρότερα παιδιά ηλικίας από 4-8 έτη- ι 1,2 mcg
Τα παιδιά από 9-13 έτη- έως και 1,8 mcg,
Παιδιά ηλικίας 14 και πάνω- 2,4 mcg,
Έγκυες γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 2.6 mcg,
Γυναίκες που θηλάζουν – 2,8 mcg.
Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι παίρνουν αρκετή βιταμίνη Β12 μέσω της τακτικής κατανάλωσης κρέατος, γάλακτος, αυγών και τυριού, επειδή αυτές οι τροφές είναι μια εξαιρετική πηγή αυτής της βιταμίνης. Η σωστή απορρόφηση της είναι επίσης ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας και απαιτεί υγιές στομάχι και υγιή εντερικό σωλήνα γενικά.
Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β12
Οι καλύτερες πηγές βιταμίνης Β12 είναι ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, των συκωτιών και της καρδιάς του χοιρινού και του βοδινού, κρέατος. Επίσης, αυτή η βιταμίνη μπορεί να βρεθεί στα ψάρια και τα αυγά και σε όλα τα τρόφιμα που περιέχουν γαλακτικό οξύ.
Επιπλέον, τα φυτικά τρόφιμα περιέχουν επίσης βιταμίνη Β12, αλλά σε μικρότερες ποσότητες. Οι χορτοφάγοι συνιστάται να καταναλώνουν πολλούς σπόρους, προϊόντα σόγιας και μπύρας δεδομένου ότι είναι πιο επιρρεπείς σε ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 λόγω της ειδικής φυτικής διατροφής τους.
Αυτή η βιταμίνη μπορεί επίσης να βρεθεί στα κόκκινα παντζάρια στη σόγια, τα φουντούκια, το σουσάμι, τα φύκια κλπ, αλλά σε μικρότερες ποσότητες.
Άλλη μια καλή πηγή βιταμίνης Β12 είναι το ξινολάχανο, και όλα τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε γαλακτικό οξύ, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών τουρσί. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τους ενήλικες δεν είναι περισσότερη από τρία μικρογραμμάρια.
Ωστόσο, ακόμη και αν καταναλώνουν περισσότερη από αυτή τη βιταμίνη, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος υπερβιταμίνωσης επειδή η βιταμίνη Β12 είναι διαλυτή. Επιπλέον, η απορρόφηση της μπορεί μερικές φορές να μην είναι η επιθυμητή και απαιτεί και ασβέστιο.
Ευτυχώς, αν έχετε την κατάλληλη διατροφή δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο ανεπάρκειας βιταμίνης Β12 και έτσι δεν χρειάζεστε οποιαδήποτε συμπληρώματα.
Γιατί είναι η βιταμίνη Β12 τόσο ευεργετική;
Η βιταμίνη Β12 διεγείρει το κατάλληλο σχηματισμό, την ωρίμανση και την ανάπτυξη των ερυθροκυττάρων. Επίσης, μαζί με όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος της ομάδας Β, συμμετέχει στη μετατροπή των λιπών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων σε ενέργεια.
Μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στη θεραπεία των νευρικών διαταραχών, έχει αντι-καρκινογόνες επιδράσεις, ενισχύει τη μνήμη, βελτιώνει την εγρήγορση και μειώνει την ευερεθιστότητα. Αυτός είναι ο λόγος που ονομάζεται «τονωτική βιταμίνη».
Επιπλέον, προστατεύει από την αναιμία, διεγείρει την ανάπτυξη και αυξάνει την όρεξη στα παιδιά. Η βιταμίνη Β12 μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο κατά την έμμηνο ρύση και να μειώσει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης, ενός αμινοξέος που μπορεί να βλάψει τα τοιχώματα των αρτηριών και το οποίο συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, για τη σωστή απορρόφηση της απαιτείται υγιές στομάχι, και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα μπορούν να προκληθούν από ελικοβακτηρίδιο το οποίο προκαλεί μόλυνση των βλεννογόνων μεμβρανών, οδηγώντας σε έλκη.
Σε περίπτωση που έχετε έλλειψη βιταμίνης Β12 ή φυλλικού οξέος, θα πρέπει να βελτιώσετε τη διατροφή σας αμέσως. Ωστόσο, εάν η ανεπάρκεια είναι σοβαρή θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας, ώστε να σας δώσει τη κατάλληλη θεραπεία.

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1598,ΑΝΔΡΑΣ,305,ΑΡΘΡΑ,764,ΑΣΤΕΙΑ,52,ΑΧΑΪΑ,350,ΓΥΝΑΙΚΑ,945,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,112,ΔΙΑΦΟΡΑ,403,ΔΙΕΘΝΗ,4105,ΕΘΝΙΚΑ,361,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,40,ΕΛΛΑΔΑ,7468,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,491,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,766,ΕΡΓΑΣΙΑ,103,ΖΩΔΙΑ,625,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,572,ΚΡΗΤΗ,532,ΚΥΠΡΟΣ,788,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,87,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,794,ΠΑΙΔΙ,290,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,341,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,343,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,492,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2085,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,441,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,177,ΣΙΝΕΜΑ,86,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,984,ΣΧΕΣΕΙΣ,380,ΤΑΞΙΔΙΑ,360,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1021,ΥΓΕΙΑ,1026,ΧΡΗΣΙΜΑ,345,AUTOMOTO,518,LIFESTYLE,737,MEDIA,761,PEOPLE,91,VIRAL,287,
ltr
item
istioforos news - Ιστιοφόρος νέα: Ανεπάρκεια της βιταμίνης B12! Ποια είναι τα συμπτώματα, και πως να τα θεραπεύσετε;
Ανεπάρκεια της βιταμίνης B12! Ποια είναι τα συμπτώματα, και πως να τα θεραπεύσετε;
https://4.bp.blogspot.com/-0ENSYMoFbzU/Ws-N0vS1XvI/AAAAAAAAiV8/gOHltJsDiqgrs0xatizwb0J7GstQloPPACLcBGAs/s1600/1-144.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-0ENSYMoFbzU/Ws-N0vS1XvI/AAAAAAAAiV8/gOHltJsDiqgrs0xatizwb0J7GstQloPPACLcBGAs/s72-c/1-144.jpg
istioforos news - Ιστιοφόρος νέα
https://www.istioforosnews.com/2019/10/b12.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2019/10/b12.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy