Πως η γλώσσα σώματος αποκαλύπτει το χαρακτήρα μας


Έως και 80% των πληροφοριών που λαμβάνουμε από ένα άτομο κατά τη συνομιλία, ή άλλη οπτική επαφή μαζί του μεταδίδεται με μη λεκτικά μηνύματα. Αυτό είναι γνωστό ως γλώσσα σώματος. Πολλές φορές όμως, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ποια ακριβώς συναισθήματα προσπαθούν να εκφράσουν οι άλλοι μέσω του σώματός τους.
Στα παρακάτω παραδείγματα με εικόνες, μπορείτε να δείτε τις λεπτεπίλεπτες διαφορές στην στάση του σώματος, ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις του άλλου.
γλώσσα σώματος
Αριστερά: Η γυναίκα φαίνεται να βαριέται. Δεξιά: Φαίνεται ότι δείχνει ενδιαφέρον
γλώσσα σώματος
γλώσσα σώματος
Οι άντρες θεωρούν την στάση καθίσματος μιας γυναίκας ως πιο θελκτική, αν είναι όπως στα αριστερά. Αν η γυναίκα κάθεται όπως στα δεξιά, οι άντρες την βλέπουν ως πιο ντροπαλή και συνεσταλμένη.γλώσσα σώματος
Όταν κάποιος τρίβει το μάτι του, μπορεί να σημαίνει ότι ενδόμυχα θέλει να ΜΗΝ αντικρύσει κάτι. Αλλά μπορεί απλά να σημαίνει και ότι δεν βλέπει κάτι καλά, οπότε μην βιάζεστε να βγάλετε συμπέρασμα.
γλώσσα σώματος
Αν κάποιος κάθεται με αυτό τον τρόπο απέναντί σας, τότε μάλλον είναι "κλειστός" ως προς εσάς. Με τους αντίχειρες προς τα πάνω δείχνει ότι είναι διαρκώς σε απόστασή από εσάς.
γλώσσα σώματος
Στάση ατόμου που είναι ξεροκέφαλος, μοχθηρός και δεν σέβεται τη γνώμη των άλλων.
Νεότερη Παλαιότερη