$type=grid$la=hide$h=400$cm=hide$a=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

Σνίτσελ χοιρινά με υπέροχη σάλτσα μανιταριών

Πεντανόστιμα σνίτσελ με τραγανή κρούστα και χυμώδες μαλακό χοιρινό κρέας στο τηγάνι περιχυμένα με μια υπέροχη σάλτσα μανιταριών Μαδέρα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε το τέλειο γεύμα στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, και όχι μόνο, με πατατούλες φούρνου ή τηγανιτές. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

Για τα σνίτσελ
4 κομμάτια χοιρινά τρανς (160 γρ. περίπου το καθένα)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μέτρια αυγά, καλά χτυπημένα
2 – 2½ φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη ή 1½ – 2 φλ. ψίχουλα ψωμιού (2-3 ημερών ψωμί χτυπημένο σε ψίχουλα στο μούλτι)
ελαιόλαδο ραφινέ ή ηλιέλαιο (που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίας) για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα μανιταριών
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε μέτριες φέτες
70 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού ή κότας (1/3 από ένα ζωμό ψυγείου σε ζεστό νερό)
300 ml κρασί Madeira ή εναλλακτικά 200 ml μαυροδάφνη+100 ml Metaxa 5*
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για τα σνίτσελ: Έχετε ζητήσει από το χασάπη σας να “χτυπήσει” ισόπαχα τα κομμάτια χοιρινού σε πάχος λίγο λιγότερο από μισό εκατοστό. Αν δεν σας το έχει χτυπήσει ο χασάπης τότε το βάζετε ανάμεσα σε 2 λαδόκολες ή μεμβράνες και το χτυπάτε με σφυρί για να πλατύνει και λεπτύνει σε πάχος μισό εκατοστό περίπου. Αλατοπιπερώνετε καλά τα χτυπημένα κομμάτια και από τις 2 πλευρές.
Παίρνετε 3 φαρδιά μπολ. Στο πρώτο ρίχνετε το αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά και τα χτυπάτε πολύ καλά και στο τρίτο τη τριμμένη φρυγανιά ή τα ψίχουλα ψωμιού. Βουτάτε ένα κομμάτι κρέατος πρώτα στο αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά και από τις 2 πλευρές, και μετά το τινάζετε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Στη συνέχεια το βουτάτε στα χτυπημένο αυγά και τέλος στη τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας σε κάθε στάδιο να καλύπτεται τελείως και από όλες τις πλευρές. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 σνίτσελ και τα αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε ύψος 1-1½ εκ. που να καλύπτει τουλάχιστον μέχρι τη μέση τα σνίτσελ και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει τηγανίζετε το κάθε κομμάτι σνίτσελ για περίπου 2 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό-ροδαλό χρώμα και γίνει τραγανή η κρούστα του.
Μην αναποδογυρίζετε τα σνίτσελ μέσα στο λάδι πολλές φορές γιατί θα μαλακώσει η κρούστα τους και ρουφήξουν πολύ λάδι και επίσης μην τα τρυπήσετε καθόλου με πιρούνι γιατί θα χάσουν τα υγρά τους. Τα βγάζετε με τσιμπίδα από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τα διατηρείτε ζεστά.
Για τη σάλτσα μανιταριών: Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτριες φέτες. Διαλύετε στο ζεστό νερό το ζωμό βοδινού ή κότας και ετοιμάζετε και όλα τα άλλα υλικά θα θα χρειαστείτε για τη σάλτσα σας.
Σε ένα τηγάνι λιώνετε σε μέτρια φωτιά τα 30 γρ. από το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντάς τα συχνά για περίπου 4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Στο πρώτο λεπτό θ’ απορροφήσουν το βούτυρο αλλά στη συνέχεια θα αρχίσουν να το αποβάλλουν μαζί με τα υγρά τους. Τα βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε μπολ.
Στο ζεστό τηγάνι με όσο από το βούτυρο έχει μείνει προσθέτετε και τα υπόλοιπα 40 γρ. βούτυρο και αφού λιώσει, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή, ρίχνετε τις 2 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να έχετε μια πάστα βουτύρου. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά το ζωμό ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχετε μια λεία σχετική πηχτή σάλτσα.
Προσθέτετε σταδιακά το κρασί ανακατεύοντας διαρκώς για 2-3 λ ή μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει και να πήζει ελαφρώς η σάλτσα. Στη συνέχεια ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα μανιτάρια με τους ζωμούς τους από το μπολ και τα ανακατεύετε με τη σάλτα για 1-2 λ περίπου να ζεσταθούν καλά.
Σερβίρετε ζεστά τα σνίτσελ, τα περιχύνετε με τη σάλτσα μανιταριών, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα συνοδεύετε με πατάτες φούρνου (συνταγή εδώ) και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

sintayes.gr

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1613,ΑΝΔΡΑΣ,305,ΑΡΘΡΑ,764,ΑΣΤΕΙΑ,52,ΑΧΑΪΑ,351,ΓΥΝΑΙΚΑ,945,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,112,ΔΙΑΦΟΡΑ,403,ΔΙΕΘΝΗ,4117,ΕΘΝΙΚΑ,362,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,40,ΕΛΛΑΔΑ,7501,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,491,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,770,ΕΡΓΑΣΙΑ,103,ΖΩΔΙΑ,625,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,572,ΚΡΗΤΗ,535,ΚΥΠΡΟΣ,789,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,87,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,797,ΠΑΙΔΙ,290,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,341,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,343,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,492,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2093,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,441,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,177,ΣΙΝΕΜΑ,86,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,984,ΣΧΕΣΕΙΣ,380,ΤΑΞΙΔΙΑ,361,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1023,ΥΓΕΙΑ,1026,ΧΡΗΣΙΜΑ,345,AUTOMOTO,519,LIFESTYLE,737,MEDIA,765,PEOPLE,91,VIRAL,287,
ltr
item
istioforos news: Σνίτσελ χοιρινά με υπέροχη σάλτσα μανιταριών
Σνίτσελ χοιρινά με υπέροχη σάλτσα μανιταριών
https://1.bp.blogspot.com/-p5o3zNrO_vs/X13fuQY2dxI/AAAAAAADKMs/tYxHenwYvdYw3e5Hoaj4be_qPhsIVAJGgCLcBGAsYHQ/s640/1.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-p5o3zNrO_vs/X13fuQY2dxI/AAAAAAADKMs/tYxHenwYvdYw3e5Hoaj4be_qPhsIVAJGgCLcBGAsYHQ/s72-c/1.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2019/09/blog-post_909.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2019/09/blog-post_909.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy