$type=grid$la=hide$h=400$cm=hide$a=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

Τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας

Υπάρχουν μερικά σημάδια που δείχνουν πως οι φιλίες μας είναι όντως αληθινές!

Αναγνώρισέ τα και δώσε στους φίλους που το αξίζουν τη θέση που τους αρμόζει στην καρδιά και στη ζωή σου.
Οι φίλοι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, τα άτομα αυτά με τα οποία μοιραζόμαστε τα μυστικά μας, γελάμε διασκεδάζουμε αλλά και κλαίμε στις δύσκολες στιγμές. Είναι το αποκούμπι μας και οι άνθρωποι απέναντι στους οποίους πετάμε κάθε προσωπείο και δείχνουμε τον αυθεντικό μας εαυτό.
Κι όμως, υπάρχουν ειλικρινείς φιλίες αλλά και ύπουλες ή απλά επιφανειακές. Ευτυχώς, βέβαια, υπάρχουν κάποια αλάνθαστα σημάδια που μας δείχνουν πως η εκτίμησή μας δεν είναι λανθασμένη και οι φίλοι που έχουμε δίπλα μας είναι όντως αληθινοί! Αναγνώρισέ τα…
Οι αληθινοί φίλοι… 

* Μας τονώνουν το ηθικό

Ένα απο τα μεγαλύτερα λάθη που συχνά κάνουμε οι περισσότερες είναι η αυστηρή αυτοκριτική. Οι αληθινοί φίλοι πάντα είναι εκεί για να μας ανυψώσουν το ηθικό και να μας βοηθήσουν να δούμε την πραγματικότητα. Είτε πρόκειται για κάποια φοβία ή ανασφάλεια, λίγη ενθάρρυνση από τους φίλους πάντα βοηθά κάθε φορά που η αυτοπεποίθησή μας κατρακυλά στα τάρταρα.
Σκέψου για παράδειγμα μια σημαντική απόφαση ή ένα μεγάλο βήμα που σκέφτεσαι να πάρεις. Μπορεί όλα να σου φαντάζουν βουνό και να φοβάσαι να αναλάβεις νέες ευθύνες και προκλήσεις. Ο σωστός ο φίλος, θα σε ωθήσει στο να ρισκάρεις και να προσπαθήσεις λεγοντάς σου το πόσο αξίζεις και πόσο υποτιμάς τον εαυτό σου με το να μην πιστεύεις στις δυνάμεις σου.  Είναι ωραίο να έχεις φίλους που σου τονώνουν το ηθικό και σου δίνουν τη δύναμη να προχωρήσεις και να πετύχεις ακόμη κι όσα φαντάζουν ακατόρθωτα.

* Μας κατσαδιάζουν όταν κάνουμε λάθη

Οι καλοί οι φίλοι βέβαια δεν μας «γλύφουν τ΄αφτιά». Είναι εκεί για να μας ανυψώνουν μεν το ηθικό αλλά και για να μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα επισημαίνοντας τα λάθη μας. Η ειλικρίνεια είναι κι αυτή συστατικό της αληθινής φιλίας, αρκεί βέβαια κάθε κακώς κείμενο να λέγεται με τον σωστό τον τρόπο. Ο σωστός και καλός φίλος δε θα σε στήσει στον τοίχο αλλά θα σου επισημάνει με ευγένεια τα λάθη και τα στοιχεία του χαρακτήρα σου που θα έπρεπε να διορθώσεις.

* Είναι εκεί για ότι χρειαστεί

Το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να σου κάνει ένας φίλος δεν είναι άλλο από την συμπόνοια. Οι αληθινοί φίλοι γνωρίζουν να ακούν και να συμπάσχουν. Είναι πάντα δίπλα σου στη χαρά και τη λύπη. Ακόμη κι αν οι αποστάσεις δε βοηθούν, το τηλέφωνο αλλά και το διαδίκτυο δίνουν λύσεις έτσι ώστε να ξέρεις πότε ένας φίλος είναι πάντα εκεί για εσένα όταν τον χρειστείς.

* Ξέρουν να ακούν

Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να μιλήσεις με κάποιον αλλά η κουβέντα γρήγορα γυρνά στα δικά του προβλήματα και ανησυχίες; Οι καλοί οι φίλοι γνωρίζουν να είναι σωστοί ακροατές, να ακούν και να συμπονούν. Οι συνομιλίες με τους φίλους τους αληθινούς ποτέ δεν είναι μονόπλευρες, αυτό να το θυμάσαι.

* Μας στηρίζουν στα δύσκολα

Είναι καλό να έχουμε φίλους που γιορτάζουν τη χαρά μας αλλά οι γνήσιοι φίλοι φαίνονται σε περιόδους… κρίσης. Ποιός μένει δίπλα σου όταν χωρίσεις; Όταν τα οικονομικά στενέψουν; Όταν για τους χ ή ψ λόγους αδυνατείς να βγεις μαζί τους για διασκέδαση; Οι πραγματικοί φίλοι φαίνονται στις δύσκολες στιγμές. Όταν αυτές έρθουν, αξιολόγησε τις φιλίες σου και δώσε σε κάθε έναν από αυτούς τη θέση που του αρμόζει. Όσοι σου συμπαραστέκονται έμπρακτα δεν μπορούν να έχουν την ίδια θέση στη ζωή σου και στη καρδιά σου με όσους στα δύσκολα… λάκησαν.

* Μας βοηθούν να αποβάλλουμε το στρες

Ένα από τα χαρακτηριστικά μιας αληθινής φιλίας είναι κι αυτό. Η παρουσία και μόνο ενός φίλου αληθινού θα σε κάνει να ξεχαστείς και να αφήσεις το άγχος κατά μέρος. Ακόμη κι αν δε σε συμβουλέψει,  ο καλός ο φίλος θα βρει τον τρόπο να σε κάνει να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις. Μια κουβέντα, ένα συμπονετικό άγγιγμα ή μια πρόσκληση για έξοδο αρκεί…

* Μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα

Είναι καλό να έχεις φίλους που σε κρατούν στη γή όταν τα μυαλά σου «παίρνουν αέρα».  Οι καλοί οι φίλοι θα σε συμβουλέψουν και θα σε προειδοποιήσουν για τους κινδύνους όταν κρίνουν πως ξεπερνάς τα όριά σου. Κανείς δεν είδε καλό από κόλακες.

* Είναι ειλικρινείς (με κάθε τίμημα)

Οι αληθινοί φίλοι θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους και τις φοβίες τους και θα φερθούν με ειλικρίνεια ακόμη κι αν γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο θα σε στεναχωρούσε. Σκέψου ένα απλό σενάριο: Η κολλητή σου γευματίζει με συναδέλφους σε ένα εστιατόριο και ξαφνικά βλέπει τον αγαπημένο σου να μπαίνει στο μαγαζί αγκαλιά με μια άλλη… Πώς πρέπει να φερθεί; Να στο πει ή να στο αποκρύψει; Η φίλη η αληθινή θα σου αποκάλυπτε την αλήθεια, ρισκάροντας ακόμη και τη φιλία σου.

* Η φιλία τους δεν παύει όσο κι αν αλλάξει η ζωή τους

Η δουλειά, ο γάμος, η οικογένεια, τα παιδιά και γενικότερα η ρουτίνα της καθημερινότητας μας γεμίζουν με φορτωμένο πρόγραμμα και κατ΄επέκταση μειώνουν τον ελέυθερο χρόνο μας. Κι όμως οι πραγματικοί φίλοι δεν αφήνουν τις υποχρεώσεις να οδηγήσουν στη διακοπή μιας σχέσης. Ακόμη κι αν οι επαφές αραιώνουν, οι καλοί οι φίλοι πάντα θα επιδιώκουν την επικοινωνία και την επαφή μαζί σου.

* Ξέρουν να συγχωρούν

Όλοι μας κάποια στιγμή θα κάνουμε λάθη. Αυτή είναι και η στιγμή που οι φιλίες δοκιμάζονται. Πώς θα φερθείς εσύ απέναντι στο φίλο; Πώς θα δεχτεί αυτός την ειλικρινή συγγνώμη; Οι φιλίες φαίνονται στη σύγκρουση. Οι πραγματικοί οι φίλοι γνωρίζουν να ζητούν συγγνώμη αλλά και να συγχωρούν.

* Μας εξελλίσουν

Οι πραγματικοί φίλοι μας βοηθούν να εξιλλιχθούμε και να γίνουμε καλύτεροι, δίχως προσκολλήσεις στο παρελθόν. Μας βοηθούν να ονειρευτούμε μια βελτιωμένη, καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να προσπαθήσουμε γι΄αυτή. Μας εμπνέουν και μας δίνουν δύναμη βγάζοντάς μας τον καλύτερο εαυτό μας.
newsone.gr

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1565,ΑΝΔΡΑΣ,305,ΑΡΘΡΑ,764,ΑΣΤΕΙΑ,52,ΑΧΑΪΑ,341,ΓΥΝΑΙΚΑ,944,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,111,ΔΙΑΦΟΡΑ,401,ΔΙΕΘΝΗ,4022,ΕΘΝΙΚΑ,355,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,7309,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,493,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,753,ΕΡΓΑΣΙΑ,103,ΖΩΔΙΑ,619,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,560,ΚΡΗΤΗ,524,ΚΥΠΡΟΣ,784,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,87,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,782,ΠΑΙΔΙ,290,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,339,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,341,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,489,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2056,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,441,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,177,ΣΙΝΕΜΑ,86,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,984,ΣΧΕΣΕΙΣ,379,ΤΑΞΙΔΙΑ,360,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1012,ΥΓΕΙΑ,1024,ΧΡΗΣΙΜΑ,343,AUTOMOTO,517,LIFESTYLE,732,MEDIA,742,PEOPLE,91,VIRAL,285,
ltr
item
istioforos news : Τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας
Τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας
https://4.bp.blogspot.com/-LlBqRbrj6Ps/WwRavVDXpII/AAAAAAAAu3k/SJeA_gcm7ZsGt_zmjFPcx0dFfB5VIyaaQCLcBGAs/s1600/newego_LARGE_t_821_106353967_type12905.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-LlBqRbrj6Ps/WwRavVDXpII/AAAAAAAAu3k/SJeA_gcm7ZsGt_zmjFPcx0dFfB5VIyaaQCLcBGAs/s72-c/newego_LARGE_t_821_106353967_type12905.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2019/09/blog-post_7316.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2019/09/blog-post_7316.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy