10 Αυγ 2019
- Δημ.- 10 Αυγ 2019 - 12:25 π.μ.

Το Βελιγράδι κάλεσε τους όρους αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι έχει επανειλημμένα εκφράσει επιλογές για επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου, αλλά «κανείς δεν το εκτίμησε».
Σύμφωνα με τον Σέρβο ηγέτη, το πρόβλημα είναι ότι για όλες τις φιλοδοξίες του Βελιγραδίου να βρει μια εποικοδομητική προσέγγιση στο πρόβλημα, η Δύση δεν έχει εκφράσει αντιπροτάσεις. Το μόνο πράγμα που συνεχίζουν να κάνουν εκεί είναι μια προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις στη Σερβική ηγεσία. «Ας δούμε τις ιδέες σας, γιατί δεν τις έχω ακούσει. Τίποτα άλλο παρά όλο και περισσότερη πίεση σε μένα «, δήλωσε ο Βούτσιτς σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Prva την Πέμπτη, 8 Αυγούστου.
Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «η Σερβία δεν θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου αν δεν λάβει τίποτα ως αντάλλαγμα», και σε διεθνές επίπεδο η θέση της είναι γνωστή-το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου δεν θα επιλυθεί με την εξευτελιστική στάση της Σερβίας.
Ξεχωριστά, ο επικεφαλής της Δημοκρατίας επέστησε την προσοχή στα σχέδια των αρχών του Κοσσυφοπεδίου για να αποκτήσουν τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της αμφισβητούμενης επαρχίας Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια, όπου ζουν κυρίως οι Σέρβοι, διασφαλίζοντας ότι η περιοχή δεν θα πάει στην Πρίστινα. «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», είπε.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Το Βελιγράδι κάλεσε τους όρους αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top