6 Αυγ 2019
- Δημ.- 6 Αυγ 2019 - 4:00 μ.μ.

Λένε «Στείλε Μου Όταν Φτάσεις» Όσοι Νοιάζονται

Τι να τον κάνεις τον άλλον δίπλα σου αν δεν τρελαίνεται για εσένα. Αν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς να ξέρει αν έφτασες ασφαλής σπίτι σου. Τι τον θες αν δε σε παίρνει τηλέφωνο έστω για να ακούσει τη φωνή σου και να ηρεμήσουν οι σκέψεις του. Τι να τον κάνεις αν δεν είναι τρελός για εσένα.
Ο έρωτας είναι ανιδιοτελής και τρελός. Δίνεις όσα περισσότερα μπορείς για να συγχρονίσεις το άτομο που έχεις δίπλα σου με κάποιο κομμάτι του εαυτού σου, κάνοντάς τον να σε αισθανθεί. Ίσως έτσι γευτεί μια άλλη τρέλα, διαφορετική απ’ τη δική του, ίσως να του αρέσει τόσο ώστε να μείνει.
Τον έρωτα θα τον καταλάβεις στα μικροπράγματα. Δεν είναι ανάγκη να σου κατεβάσει τον ουρανό με τ’ άστρα. Αρκεί μονάχα μια μικρή κίνηση, μα με μεγάλη σημασία, ώστε να σου το αποδείξει.
Όπως για παράδειγμα ένα τράβηγμα για ένα ακόμη φιλί που καταλήγει σε περισσότερα, ένα «Μείνε εδώ σήμερα, είναι αργά κι επικίνδυνα για να κυκλοφορείς έξω τώρα».
Φαίνεται στο κατά πόσο βγαίνει κάποιος απ’ την ασφαλή του ζώνη ώστε να βρεθείτε κάπου στη μέση και να φτιάξετε τον δικό σας ασφαλή χώρο.
Δεν έχει καμία σημασία αν σε κερνάει, σου παίρνει δώρα ή σου αγοράζει λουλούδια, αν δεν ενδιαφέρεται για εσένα, αν δεν ανησυχεί. Για παράδειγμα, έχω μια φίλη που δεν μπορεί να κοιμηθεί με κανέναν δίπλα της, ξέρει ότι δε θα την πάρει ο ύπνος αν δεν είναι μόνη.
Πάντα πήγαινε σπίτι της ή κατέληγε σε άλλο δωμάτιο. Μέχρι που βρέθηκε εκείνος που θέλησε να κοιμηθεί μαζί του κι ας μην τη βόλευε, τουλάχιστον κατάφερε να δώσει κάτι που πάντα έλεγε ότι δεν μπορούσε.
Γιατί ο έρωτας είναι να θυσιάζεις το βολικό σου «δεν μπορώ» και να το μετατρέπεις σε «θέλω να προσπαθήσω». Δε χωρά εγωισμούς και μικρότητες. Γιατί όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται δε φοβούνται να εκτεθούν και θυσιάζονται.
Σου στέλνουν μηνύματα του τύπου «Έφτασες;», «Να έρθω να σε πάω σπίτι αν δεν αισθάνεσαι καλά;». Θα βρουν τρόπο να δείξουν πως νοιάζονται και για να σε δουν θα κινήσουν γη και ουρανό.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν ένα μελτεμάκι, που σε διαπερνά και σε γαληνεύει, όπως μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα με λίγο αγέρα. Γι’ αυτό σου λέω, ο ερωτευμένος άνθρωπος σε ταράζει στα μηνύματα ενδιαφέροντος και σε παίρνει τηλέφωνο κάθε βράδυ για καληνύχτα, γιατί δεν μπορεί να κοιμηθεί αν δε σε ακούσει.
Πολλές φορές ο άνθρωπος φοβάται να δείξει τα αισθήματά του λόγω φόβου έκθεσης, για να μην πληγωθεί. Άπαξ, όμως, ερωτευτείς έχεις ήδη πληγωθεί κι αν δεν το κυνηγήσεις θα χάσεις περισσότερα από όσα θα έχανες αν προσπαθούσες.
Άπαξ και νιώσεις έρωτα έχεις ήδη εκτεθεί σε εσένα τον ίδιο κι είναι χειρότερο να το κρύψεις μέσα σου απ’ το να το εκδηλώσεις. Μεγάλο φορτίο να κουβαλάς αγάπες που πόθησες, όμως όχι αρκετά ώστε να τις ζήσεις. Δεν ωφελεί κανέναν να τα κρατεί μέσα του.
Μη φοβάσαι, λοιπόν. Οι φόβοι υπάρχουν για να τους ξεπερνάς. Στείλε να δεις αν είναι καλά, αν θέλει να σε δει, δίχως να διστάσεις στη σκέψη πως μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή. Όποιος δεν αντέχει τον τρόπο που ερωτεύεσαι, να του λες να φεύγει, δε σου αξίζει και δεν του αξίζεις.
Ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του, ολότελα δικό του τρόπο εκδήλωσης συναισθημάτων και δεν μπορούν όλοι να συγχρονιστούν με όλους.
Συνεπώς, ο τρελά ερωτευμένος σε κάνει να νιώθεις το ενδιαφέρον και το πάθος του ως το κόκαλο. Νοιάζεται και σε προσέχει. Γιατί, λοιπόν, να είσαι με ένα άτομο που δε σου δείχνει τον έρωτά του και το ενδιαφέρον του;
Γιατί να συμβιβαστείς με κάτι που δεν μπορεί να συνδεθεί με εσένα; Ο φόβος δεν οδήγησε ποτέ κανέναν πουθενά πέραν απ’ την αυτοκαταστροφή.
Συντάκτης: Ασημίνα Καποράλη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Λένε «Στείλε Μου Όταν Φτάσεις» Όσοι Νοιάζονται Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top