10 Αυγ 2019
- Δημ.- 10 Αυγ 2019 - 12:21 π.μ.

Η Ρωσία απάντησε στη δήλωση του Ερντογάν για την Κριμαία

Ακτή της Μαύρης Θάλασσας στο Koktebel
ΜΌΣΧΑ, 8 Αυγ-RIA Novosti. Οι Ρώσοι πολιτικοί αντέδρασαν στη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κριμαία.
Την προηγούμενη ημέρα, ο Τούρκος ηγέτης μετά από συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την προσχώρηση της Χερσονήσου στη Ρωσία και θα εξακολουθήσει να εξετάζει την προστασία των δικαιωμάτων των Τατάων της Κριμαίας ως προτεραιότητα. Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Σεργκέι Τσέικοφ, μια τέτοια θέση δείχνει ότι η Άγκυρα δεν καθοδηγείται από την αλήθεια και την πραγματικότητα.
«Η Κριμαία θα ζήσει χωρίς την αναγνώριση της Τουρκίας. Το κύριο πράγμα είναι ότι η Ρωσία μας αναγνωρίζει ως αναπόσπαστο μέρος της. Αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα για τους Κριμιανούς, από την γνώμη άλλων χωρών «, ανέφερε στο RIA Novosti.
Την ίδια στιγμή, ο Τσέικοφ σημείωσε ότι σε πολλά θέματα των διεθνών σχέσεων η Μόσχα και η Άγκυρα έχουν παρόμοιες απόψεις, και παραμένει να βρεθεί κατανόηση στο θέμα της Κριμαίας.
Η συνάδελφός του Όλγα Kovitigi σημείωσε ότι η Τουρκία πρέπει να οικοδομήσει ένα νέο μοντέλο σχέσεων με την Κριμαία, αλλά θα πάρει λίγο χρόνο.
«Μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, την Χερσόνησο επισκέπτονται τακτικά ξένοι αντιπρόσωποι, μεταξύ άλλων από ευρωπαϊκές χώρες-πολιτικά και δημόσια πρόσωπα, εκπρόσωποι επιχειρηματικών και πολιτιστικών κύκλων», πρόσθεσε η Kovitigi σε συνέντευξη με το RIA Novosti
Με τη σειρά της, η Βουλευτής της Κρατικής Δούμας Ναταλία Ποκλοσκάγια δήλωσε ότι η θέση του Ερντογάν δεν ήταν έκπληξη.
«Δεν υπάρχει καμία έκπληξη από τη θέση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν για τη μη αναγνώριση του δημοψηφίσματος στην Κριμαία. Είναι γνωστό ότι μόνο ένας γενναίος, ισχυρός και ανεξάρτητος ηγέτης μπορεί να πει την αλήθεια και να λάβει ανεξάρτητες, υπεύθυνες αποφάσεις για τις οποίες θα εξαρτηθεί η μελλοντική παγκόσμια δομή «, έγραψε στο Facebook.
Η Ποκλοσκάγια πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης υπάρχουν ελάχιστοι τέτοιοι ηγέτες στον σύγχρονο κόσμο. Ο Βουλευτής του Κοινοβουλίου της Κριμαίας Βλαντισλαβ Γκαντζάρα κάλεσε τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου «φλερτ» με την Ουκρανία.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια πολιτική με δύο σταθμά του Τουρκικού κράτους στη δήλωση του Ερντογάν», ανέφερε στο RIA Novosti.
Ο Γκαντζάρα εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η Άγκυρα κατανοεί de facto ότι η Κριμαία είναι Ρωσία.
Ο επικεφαλής της εθνικής και πολιτιστικής αυτονομίας της Κριμαίας των Τατάρων Eyvaz Umerov δήλωσε ότι η δήλωση του Ερντογάν αντιφάσκει προς την εταιρική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας και αγνοεί τη δημοκρατική θέληση των κατοίκων της χερσονήσου.
«Ο Ερντογάν, πριν κάνει δηλώσεις σχετικά με τους Τατάρους της Κριμαίας και το καθεστώς της Κριμαίας, θα πρέπει τουλάχιστον να ρωτήσει για τη διάθεση των ίδιων των Τατάρων της Κριμαίας στην Κριμαία και να ξεκινήσει διάλογο με τους εκπροσώπους του λαού από την Κριμαία, και όχι με τους απόκληρους που δραπέτευσαν από εκεί»-κατέληξε ο Umerov. Η Κριμαία επέστρεψε στη Ρωσία με δημοψήφισμα που διεξήχθη το Μάρτιο του 2014 μετά από πραξικόπημα στην Ουκρανία. Πάνω από το 95% των κατοίκων της χερσονήσου υποστήριξαν την επανένωση με τη Ρωσία. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το δημοψήφισμα διεξήχθη δημοκρατικά, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το θέμα της Κριμαίας είναι «κλειστό εντελώς».
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Η Ρωσία απάντησε στη δήλωση του Ερντογάν για την Κριμαία Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top