Κεφτέδες φούρνου με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά για 4 άτομα:
Για τους κεφτέδες:
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (προτιμάμε από λαιμό, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά. Για πιο άπαχο αποτέλεσμα, επιλέγουμε κιμά από τρανς, ουρά ή νουά και βάζουμε και λίγο λάδι στο ζύμωμα)
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες (προαιρετικά)
1 μεγάλο μάτσο μαϊντανός
(τα φύλλα), ψιλοκομμένος
1 αυγό (προτιμάμε βιολογικό)
3 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα, μουσκεμένες και στυμμένες
αλάτι και πιπέρι
Για το ταψί:
  • 3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μισές φέτες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 600 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
  • 2 αβγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


Διαδικασία:
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Αν το μείγμα είναι κάπως σκληρό, βουτάμε τα χέρια σε νερό και ζυμώνουμε ξανά μέχρι να γίνει αφράτο. Δεν χρειάζεται να το αφήσουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Για το ταψί: Σε ευρύχωρο τηγάνι βάζουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια· τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο και να «πέσουν». Τότε τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με το μαϊντανό. Τα αδειάζουμε σε ένα ταψί.
Κεφτέδες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Πλάθουμε κεφτέδες και τους βάζουμε ανάμεσα στα κρεμμύδια. Προσέχουμε οι κεφτέδες να ακουμπούν στο ταψί, όχι να στέκουν πάνω από τα κρεμμύδια. Γίνονται 14 – 16 κομμάτια. Ραντίζουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό και φουρνίζουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια και να ροδίσουν οι κεφτέδες.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε σ’ ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, το σκόρδο, αλατοπίπερο και τις 2 κουταλιές λάδι. Τραβάμε μια στιγμή το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια το μείγμα του γιαουρτιού.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει στην επιφάνεια μια ντελικάτη κρούστα, όχι όμως να σφίξει πολύ το γιαούρτι. Συνοδεύουμε το φαγητό με ένα πιλάφι και μαρουλοσαλάτα.
Tι πίνουμε: Ανοίγουμε μια φινετσάτη Ρετσίνα νέας εποχής.

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1843,ΑΝΔΡΑΣ,301,ΑΡΘΡΑ,644,ΑΣΤΕΙΑ,46,ΑΧΑΪΑ,334,ΓΥΝΑΙΚΑ,905,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,260,ΔΙΑΦΟΡΑ,577,ΔΙΕΘΝΗ,4527,ΕΛΛΑΔΑ,6475,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,1089,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,788,ΕΡΓΑΣΙΑ,319,ΖΩΔΙΑ,517,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,463,ΚΡΗΤΗ,670,ΚΥΠΡΟΣ,540,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,60,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,568,ΠΑΙΔΙ,273,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,256,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,214,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,426,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,1246,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,369,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,172,ΣΙΝΕΜΑ,75,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,942,ΣΧΕΣΕΙΣ,366,ΤΑΞΙΔΙΑ,320,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,694,ΥΓΕΙΑ,1738,ΧΡΗΣΙΜΑ,82,AUTOMOTO,787,LIFESTYLE,1184,MEDIA,1175,PEOPLE,64,VIRAL,129,
ltr
item
istioforos news : Κεφτέδες φούρνου με σάλτσα γιαουρτιού
Κεφτέδες φούρνου με σάλτσα γιαουρτιού
https://3.bp.blogspot.com/-EL1FoDf4Bv0/W2mbFj2k6AI/AAAAAAABDsg/vp_EoSr6oPwmJ0gyVT8f9ytu1IsMEfBxwCLcBGAs/s640/meatball-gyro-mint-yogurt-sauce.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-EL1FoDf4Bv0/W2mbFj2k6AI/AAAAAAABDsg/vp_EoSr6oPwmJ0gyVT8f9ytu1IsMEfBxwCLcBGAs/s72-c/meatball-gyro-mint-yogurt-sauce.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2019/08/blog-post_156.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2019/08/blog-post_156.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy