8 Ιουλ 2019
- 8 Ιουλ 2019 - 7:20 μ.μ.

Eurogroup: Καμπανάκι για το πλεόνασμα 3,5%

Στο τραπέζι του σημερινού Eurogroup τίθεται η Ελλάδα, ωστόσο η αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου παραπέμπει τις όποιες εξελίξεις για μετά το καλοκαίρι.
«Θα συζητήσουμε για την Ελλάδα στη βάση της έκθεσης της Επιτροπής» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. «Θα αξιολογήσουμε την πρόοδο, τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και τις προκλήσεις» είπε, προσθέτοντας ότι, δεδομένης της αλλαγής της κυβέρνησης, «θα επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα σύντομα».
Από την πλευρά του, αξιωματούχος της ευρωζώνης σημείωσε πως ο στόχος της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% είναι «μέρος της συμφωνίας» του 2018. Ο ίδιος ανέφερε ότι η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας των θεσμών, που θα συζητηθεί σήμερα, παρουσιάζει «καθυστερήσεις» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, καθώς και «ανατροπή ορισμένων μεταρρυθμίσεων», που θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου 3,5%, σχολιάζοντας ότι αυτές οι πολιτικές είναι «στη λάθος κατεύθυνση».
Ο ίδιος τόνισε ότι γνωρίζει πως πολλά κόμματα στην Ελλάδα έχουν αμφισβητήσει αυτόν τον στόχο, ωστόσο ήταν μέρος της συμφωνίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Eurogroup: Καμπανάκι για το πλεόνασμα 3,5% Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top