Απλές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να μας εξοικονομήσουν χρήματα!

Κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορεί να έχουν αποτέλεσμα στο πορτοφόλι μας και στα έξοδα που κάνουμε κάθε μήνα.

Υιοθετώντας κάποιες από τις παρακάτω συνήθειες μπορεί να κάνετε περισσότερη οικονομία και να δείτε μια μικρή διαφορά στην τσέπη σας.
Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές:


1. Απενεργοποιείτε τις ηλεκτρονικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε

Δεν είναι ανάγκη να αφήνετε τον υπολογιστή σας στην αναμονή, ενώ είναι στην πρίζα ή την τηλεόραση ανοιχτή, ενώ είστε σε άλλο δωμάτιο και δεν ακούτε. Εφόσον μπορείτε, καταναλώνετε λιγότερο ρεύμα, κάντε το και θα δείτε διαφορά στο λογαριασμό σας.
2. Χρησιμοποιείστε φυσικά καθαριστικά

Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε μια περιουσία σε δέκα διαφορετικά καθαριστικά και απορρυπαντικά. Αγοράστε τα απαραίτητα και χρησιμοποιείστε διάφορα υλικά που έχετε στην κουζίνα σας και είναι πολύ αποτελεσματικά στο καθάρισμα. Ξύδι, λεμόνι και μαγειρική σόδα κάνουν θαύματα στο καθάρισμα και επιπλέον δεν επιβαρύνουν την υγεία μας.
3. Ελέγχετε τις βρύσες και το καζανάκι

Μην αφήνετε τις βρύσες και το καζανάκι έστω και με πολύ μικρές διαρροές. Στο τέλος της ημέρας οι ποσότητες του νερού που έχουν χαθεί είναι πολύ σημαντικές.
4. Επιλέξτε συγκεκριμένες λάμπες

Αγοράζετε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και LED ή λάμπες αλογόνου, αντί για τους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως και δείτε διαφορά στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: baby.gr

Νεότερη Παλαιότερη