Πώς να αποκτήσεις υπέροχα πόδια το καλοκαίρι..

Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος, οι εξορμήσεις στις παραλίες είναι ένα must. Επίσης, αποτελεί απόδραση από την καθημερινή ρουτίνα και από την ανυπόφορη υπερβολική ζέστη των μεγαλουπόλεων. Καλώς ή κακώς, όταν μια γυναίκα πηγαίνει στην παραλία τραβάει πολλά αντρικά βλέμματα πάνω της, άλλες φορές με τρόπο θαυμασμού για το υπέροχο σώμα της και άλλες φορές με αρνητικό τρόπο για το όχι και τόσο υπέροχο κορμί της. Όπως όλες οι γυναίκες ξέρουν πολύ καλά, το καλοκαίρι στις παραλίες είναι πολύ δύσκολο να κρύψουν τις ατέλειες του σώματός τους φορώντας απλά και μόνο το μαγιό τους. Ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάζουν οι άντρες σε μια γυναίκα στην παραλία είναι τα πόδια της.
Τα πόδια της γυναίκας αποτελούσαν από πάντοτε αντικείμενο θαυμασμού και πόθου από την πλευρά των αντρών. Τα πόδια της γυναίκας αποτελούν πόλο έλξης ιδιαίτερα δε όταν μια γυναίκα βρίσκεται στην παραλία που εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένη να δείξει τα πόδια της δεδομένου ότι ακόμα και να ήθελε δεν υπάρχει τρόπος να τα κρύψει. Για το λόγο αυτό, δεν υπάρχει γυναίκα που να μην θέλει να αποκτήσει υπέροχα πόδια για το καλοκαίρι. Μια γυναίκα που έχει πολύ όμορφα πόδια, αισθάνεται πολύ όμορφα με τον εαυτό της, βελτιώνει πολύ σημαντικά την αυτοπεποίθησή της και κερδίζει πολλά σχόλια θαυμασμού από πολλούς άντρες.
Ποιοι είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τα υπέροχα πόδια;
Για να μπορέσει μια γυναίκα να αποκτήσει υπέροχα πόδια, θα πρέπει κατ’ αρχήν να δει ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την συνολική εικόνα των ποδιών. Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, σε πολλές περιπτώσεις, το πόσο όμορφα είναι τα πόδια μια γυναίκας είναι καθαρά υποκειμενικό. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι αντικειμενικοί παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο. Ορισμένοι από αυτούς όπως το ύψος της γυναίκας, το μήκος των ποδιών της, κ.τ.λ. δεν μπορούν ούτε να διορθωθούν ούτε να αλλάξουν. Μην πανικοβάλλεστε κορίτσια… Υπάρχουν και ένα σωρό άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν πολύ σημαντικά το κατά πόσο ελκυστικά είναι τα πόδια μιας γυναίκας, οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν αρκεί η γυναίκα να το θελήσει. Έτσι οι παράγοντες (όλοι) που επηρεάζουν την συνολική εικόνα των ποδιών μιας γυναίκας είναι:
  • το μήκος των ποδιών: Τα μακριά πόδια έχουν την τάση να είναι πολύ ελκυστικά (δυστυχώς αυτός ο παράγοντας δεν μπορεί να αλλάξει δεδομένου ότι το ύψος της κάθε γυναίκας είναι σταθερό).
  • το δέρμα των ποδιών: Η μέθοδος αποτρίχωσης παίζει ουσιαστικό ρόλο στο πόσο απαλή και λεία θα είναι η επιδερμίδα των ποδιών. Γενικά, η υφή της επιφάνειας του δέρματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην συνολική εικόνα των ποδιών.
  • σφιχτά πόδια: Τα σφιχτά πόδια από γυμναστική τείνουν να είναι πολύ πιο ελκυστικά σε σχέση με πόδια που παρουσιάζουν χαλαρότητα. Ένα έμπειρο μάτι καταλαβαίνει αμέσως την διαφορά.
  • ψεγάδια: Ορισμένα ψεγάδια όπως κυτταρίτιδα, ραγάδες, φλεβίτιδα κ.τ.λ. μπορούν να χαλάσουν εντελώς την συνολική εικόνα των ποδιών.
  • το λίπος: Η υπερβολική συσσώρευση λίπους στα πόδια (συνήθως παρατηρείται σε παχουλές γυναίκες) επηρεάζει πολύ αρνητικά την εμφάνιση των ποδιών.
  • το χρώμα των ποδιών: Τα πολύ άσπρα πόδια εκτός του ότι αναδεικνύουν όλα τα ελαττώματα που μπορεί να έχει μια γυναίκα στα πόδια της, δεν είναι και τόσο ωραία όσο τα μαυρισμένα από τον ήλιο πόδια. Υπομονή κορίτσια… Με τρία τέσσερα μπανάκια θα αρχίσετε να παίρνετε πολύ ωραίο χρωματάκι.
 

Πώς μια γυναίκα θα αποκτήσει υπέροχα πόδια για το καλοκαίρι;

 
Για να αποκτήσει μια γυναίκα υπέροχα πόδια για το καλοκαίρι θα πρέπει απλά να δώσει βαρύτητα σε όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την συνολική εμφάνιση των ποδιών. Όσο αφορά το ύψος των ποδιών δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Όσο αφορά το δέρμα των ποδιών, όπως είπαμε και πριν έχει να κάνει κυρίως με την μέθοδο αποτρίχωσης. Αν μία μέθοδος αποτρίχωσης δημιουργεί προβλήματα στην υφή της επιδερμίδας, τότε η γυναίκα θα πρέπει να σκεφτεί και άλλες εναλλακτικές μεθόδους. Η υφή του δέρματος των ποδιών μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά και από την ηλιακή ακτινοβολία (κοκκινίλες, μικροεγκαύματα, κ.τ.λ.) Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνεται σωστή χρήση αντηλιακού. Όσο αφορά τα σφιχτά πόδια η λύση είναι μία και λέγεται γυμναστική. Μπορείς να δοκιμάσεις αεροβική γυμναστική,πιλάτες,γιόγκα, ή ακόμα και γυμναστική με βάρη (για τα πόδια). Αργά ή γρήγορα θα ανταμειφτείς. (Αν θέλεις δες το άρθρο σύσφιξη και ανόρθωση γλουτών). Για την κυτταρίτιδα υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να την καταπολεμήσεις, ωστόσο θα πάρει κάποιο χρόνο. Στα άρθρα του blog Δυναμική Γυναίκα με τίτλους: κυτταρίτιδα και συμβουλές και πώς να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα χωρίς πλαστική επέμβαση μπορείς να βρεις ορισμένους τρόπους για να την καταπολεμήσεις. Όσο αφορά το περιττό λίπος στα πόδια οι λύσεις είναι δύο και το καλύτερο είναι να συνδυαστούν. Έτσι, καλό είναι να ακολουθήσεις μια καλή δίαιτα και να την συνοδέψεις με σωστή γυμναστική. Τέλος, όσο αφορά το χρώμα, όπως είπαμε και πριν θέλει λίγο υπομονή και με τρία τέσσερα μπάνια θα δεις μεγάλη διαφορά. Μια λύση αποτελεί και το σολάριουμ ωστόσο είναι λίγο δαπανηρή.

Νεότερη Παλαιότερη