4 Ιουν 2019
- Δημ.- 4 Ιουν 2019 - 12:45 μ.μ.

Θέματα συζήτησης που δεν ανοίγεις ποτέ στο πρώτο σας ραντεβού!

Το πολυπόθητο ραντεβού σας επιτέλους κλείστηκε και επικρατεί ενθουσιασμός! Η σκέψη όμως μίας αδιέξοδης συζήτησης ή μίας αμήχανης σιωπής είναι ικανή να να στον στερήσει αυτομάτως. Το πρώτο ραντεβού μπορεί να συγκαταλέγεται στις άβολες καταστάσεις και δυστυχώς αυτό μπορεί να συνεχίζει ακόμα και στο δεύτερο και στο τρίτο… Μάλιστα, το να προκύψει το κατάλληλο και ενδιαφέρον θέμα συζήτησης και για τις δύο πλευρές είναι πολλές φορές δύσκολη υπόθεση. Θα ήταν υπέροχη ιδέα να υπήρχει κάποιο είδος διαιτησίας που να καθοδηγεί σωστά, με κάποιο μαγικό τρόπο, τους δύο εμπλεκόμενους. Όμως, επειδή αυτό είναι ένα φανταστικό σενάριο, σου παρουσιάζουμε όλα τα απαγορευμένα θέματα συζήτησης των ραντεβού, για να είμαστε βέβαιοι ότι θα αποφύγουμε τις κακοτοπιές…

Οι πρώην. Δεν είναι ανάγκη με το «καλημέρα σας» να αναφερθείτε στο ερωτικό παρελθόν σας, ούτε να αναλύσετε όσα σας πλήγωσαν και τις αιτίες χωρισμού, ειδικά αν σας εκθέτουν (π.χ. αν απιστήσατε). Με τον τρόπο αυτό δείχνετε να μην έχετε αποδεσμευτεί συναισθηματικά από προηγούμενες καταστάσεις και πρόσωπα ή ακόμα χειρότερα ότι είστε ακόμα πληγωμένοι ή οργισμένοι. Το καλύτερο είναι σε μία ερώτηση για τον/ την πρώην σύντροφός σας να απαντήσετε καλοπροαίρετα και να δηλώσετε ότι κοιτάζετε μπροστά. Επίσης, φροντίστε να τονίσετε με ρητό τρόπο πόσο όμορφα περνάτε στο σημερινό σας ραντεβού.

Τα οικονομικά. Είναι λεπτό θέμα και απαιτεί επιδέξιους χειρισμούς, ιδιαίτερα όταν δύο άνθρωποι δε γνωρίζονται καλά. Η επίδειξη οικονομικής ισχύος κάνει κάποιον να φαίνεται υπερόπτης, υλιστής και κενός, ενώ η γκρίνια για την κακή του οικονομική κατάσταση μπορεί να κουράσει και να τον κάνει να φανεί αξιολύπητος. Αν σου γίνει η άκομψη ερώτηση “πόσα βγάζεις” η καλύτερη απάντηση είναι η μέση οδός: “όχι τόσα πολλά που να μην ξέρω τι να τα κάνω, αλλά αρκετά για να ζω αξιοπρεπώς και να καλύπτω όλες τις ανάγκες μου”. Από την άλλη πλευρά, αν σε οδηγήσει η περιέργεια να εκστομίσεις εσύ την παραπάνω αδιάκριτη ερώτηση, μαζεψέ το αμέσως λέγοντας ότι δεν μπορείς να πιστέψεις πώς σου ξέφυγε αυτή η αδιακρισία και ότι δεν είναι υποχρεωτική καμία απάντηση στην ερώτησή σου.


Πολιτική. Το θέμα είναι καυτό και εξαιρετικά επικίνδυνο. Για να μην καταλήξεις να ακούς κήρυγμα για τις πολιτικές σου πεποιθήσεις ούτε ακραίες πολιτικές απόψεις και λεπτομερεις αναλύσεις, που μπορεί να καταλήξουν βαρετές, βρες τρόπο να αλλάξεις θέμα. Για κανένα λόγο μη γίνεις αγενής και μην καταφύγεις σε προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς. Κάνε ένα σχόλιο, που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση, του τύπου: “έτσι όπως είναι η σημερινή πολιτική κατάσταση, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση κανενός πολιτικού”. Μπορείς ακόμα να βρεις ένα διακριτικό τρόπο να αλλάξεις θέμα, όπως λέγοντας ότι αν και δεν είσαι αδιάφορος-η για την πολιτική, είχες μια δύσκολη μέρα και θα προτιμούσες να συζητήσεις κάτι πιο ανάλαφρο και πιο διασκεδαστικό. Επικίνδυνα θέματα είναι ακόμη αυτά που άπτονται της θρησκείας και των ανθρώπινων δικαιώματων, καθώς οι πεποιθήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ προσωπικές και αρκετά υποκειμενικές, γι’αυτό απόφυγέ τα!

Περιέργες εξομολογήσεις. Μπορεί από το πρώτο ραντεβού να καλλιεργηθεί μία οικειότητα, όμως δεν είναι ανάγκη να αποκαλυφθούν πολύ προσωπικά θέματα, όπως η λιποαναρρόφηση που έκανες πριν από λίγο καιρό, το επικείμενο διαζύγιο των γονιών σου κι άλλα που μπορεί να κάνουν την παρέα σου να νιώσει άβολα. Αν βρεθείς στη δύσκολη θέση να ακούς ένα σωρό προσωπικές εξομολογήσεις, προσπάθησε να κλείσεις το θέμα με την ατάκα “τουλάχιστον αυτό πέρασε και εσύ έμαθες κάτι από αυτό”. Διαφορετικά, ζήτα συγγνώμη, πήγαινε στο μπάνιο και όταν γυρίσεις φέρε αμέσως ένα επόμενο θέμα συζήτησης. Αν εσύ δεν συγκρατηθείς και κάνεις κάποια περίεργη προσωπική εξομολόγηση, προσπάθησε να αναστρέψεις το κλίμα αμηχανίας, λέγοντας ότι απλά αστειευόσουν (έστω κι αν μιλούσες σοβαρά).

Όπως κι αν κυλάει το πρώτο σας ραντεβού, προσπάθησε να μην αφήσεις το άγχος σου να σε κυριεύσει. Εξάλλου λίγο ή πολύ συνήθως υπάρχει και στις δύο πλευρές, οπότε είναι κάτι που μοιράζεστε στην προκειμένη περίπτωση. Κάνε θετικές σκέψεις, μη χάνεις την ευγένεια και τους καλούς τρόπους σου και μην ξεχνάς να χαμογελάς. Τέλος, δοκίμασε να οδηγείς την κουβέντα σας σε θέματα που σε ευχαριστούν, γιατί σκοπός του ραντεβού, πέρα από τη γνωριμία, είναι και να περάσετε όμορφα!
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • loading...
    • Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Θέματα συζήτησης που δεν ανοίγεις ποτέ στο πρώτο σας ραντεβού! Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
    Scroll to Top