8 Ιουν 2019
- Δημ.- 8 Ιουν 2019 - 11:38 μ.μ.

Νεκρός ο πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής Συρίας που είχε γίνει τζιχαντιστής οπλαρχηγός

Ο πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής Συρίας, Άμπντελ Μπασίτ Σαρούτ, που είχε προσχωρήσει στη συριακή τζιχαντιστική οργάνωση Τζαΐς Αλ Ίζα υπέκυψε στα τραύματά του.
Ο Σαρούτ είχε τη φήμη ότι ήταν εφτάψυχος. Είχε γλιτώσει από τουλάχιστον τέσσερις απόπειρες δολοφονίας.
Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές που πρόσκεινται στην ισλαμική συριακή αντιπολίτευση, ο Σαρούτ τραυματίστηκε βαριά τις προηγούμενες ημέρες σε σφοδρές συγκρούσεις με τον συριακό στρατό στη βορειοδυτική Συρία. Πέθανε το Σάββατο.
Ο Σαρούτ ηγήθηκε των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Συρία στην πόλη καταγωγής του, τη Χομς, στο ξέσπασμα της συριακής εξέγερσης.
Στη συνέχεια, όταν ξεκίνησαν οι ένοπλες συγκρούσεις, εντάχθηκε αρχικά στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και πολέμησε στη μάχη της Χομς.
Κάποια στιγμή κυκλοφόρησε η φήμη ότι είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, δίχως όμως να προκύψουν ισχυρές αποδείξεις που να τεκμηριώνουν αυτές τις πληροφορίες.
Ήταν ένας από τους οπλαρχηγούς της οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ίζα, που αποτελεί συνιστώσα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
Στην παρούσα φάση η οργάνωσή του μάχεται ως σύμμαχος της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα).
Τις τελευταίες εβδομάδες ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από τη Ρωσία, επιτίθεται στους τζιχαντιστές που κατέχουν εδάφη στη βορειοδυτική Συρία.
Οι τρομοκράτες ελέγχουν την επαρχία της Ιντλίμπ και λίγα εδάφη από τις γειτονικές επαρχίες Λαοδίκειας, Χάμα και Χαλεπιού.
Η Τουρκία, που τους υποστηρίζει, ασκεί πιέσεις από τη Ρωσία να σταματήσουν αυτές οι επιχειρήσεις.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Νεκρός ο πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής Συρίας που είχε γίνει τζιχαντιστής οπλαρχηγός Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top