14 Ιουν 2019
- Δημοσιεύτηκε - 14 Ιουν 2019 - 6:23 μ.μ.

Αχτσιόγλου: Η στάση του Κ.Μητσοτάκη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ελλείμματα και χρεοκοπία


Αντιπαραβάλλοντας το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά την εκπρόσωπο του κόμματος, εξασφαλίζει νέες θέσεις εργασίας με δικαιότερη φορολογία, η Έφη Αχτσιόγλου στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, υποστήριζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υπόσχεται επιστροφή σε ένα σχέδιο που χρεοκόπησε τη χώρα.Αναλυτικά, η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου:

«Για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης η Ελλάδα έχει κερδίσει την αυτοπεποίθηση της μιας χώρας που στέκεται στα πόδια της. Ακριβώς επειδή θέσαμε κανόνες και βάλαμε σε τάξη τα δημόσια οικονομικά είμαστε σε θέση να υλοποιούμε πολιτικές ενίσχυσης και ελάφρυνσης της κοινωνίας που μπορούν να συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή βλέπουμε τη ΝΔ και ιδίως τον κ. Μητσοτάκη στη νησιώτικη περιοδεία του να υπόσχεται την επιστροφή σε ένα σχέδιο που χρεοκόπησε τη χώρα. Σε ένα μείγμα μονομερών φοροαπαλλαγών για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αθέμιτου ανταγωνισμού και παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στο Καστελόριζο είναι πραγματικά αποκαλυπτική. Είναι δηλωτική μια στάσης που τιμωρεί τους συνεπείς και υπόσχεται ασυλία στην παραβατικότητα, υπονοώντας πως οι επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν δεν θα ελέγχονται και θα υπάρχουν άβατα για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Πρόκειται για μια στάση η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία ελλειμμάτων και στη χρεοκοπία και τελικά σε πολιτικές λιτότητας για τους πολλούς για συνεπείς εργοδότες και επιχειρήσεις για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ οι κανόνες και η τήρηση τους από όλους είναι εγγυήσεις ότι ζουμε σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα όλων. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βήμα μπροστά. Για μια κοινωνία με αυτοπεποίθηση με νέες θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς με δικαιοτερη φορολογία και αποτελεσματικότερο κράτος με ανάπτυξη για όλους και ασφάλεια για την κοινωνία».

Η αναφορά Τσίπρα στον διάλογο Μητσοτάκη με επιχειρηματία

Στο ίδιο θέμα, σχετικά με τον διάλογο που είχε επιχειρηματίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ΣΔΟΕ στο Καστελόριζο, αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για 20 συγκλονιστικά δευτερόλεπτα: «Αυτά τα 20 δευτερόλεπτα αυτής της στιχομυθίας μεταξύ τους, είναι η συμπύκνωση των αιτιών της κρίσης, είναι η συμπύκνωση των αιτιών της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας της χώρας μας (...) ο επιχειρηματίας που λέει ότι είναι δικαίωμα μου η φοροδιαφυγή και ο πολιτικός που του κτυπά την πλάτη», δήλωσε
newspost.gr


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Αχτσιόγλου: Η στάση του Κ.Μητσοτάκη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ελλείμματα και χρεοκοπία Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top