4 Ιουν 2019
- Δημ.- 4 Ιουν 2019 - 10:15 π.μ.

Πόσο σωστό είναι να αγκαλιάζουμε κάποιον που μόλις γνωρίσαμε -Τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι

Οι αγκαλιές είναι κάτι πολύ όμορφο που μας κάνει να νιώσουμε αμέσως καλύτερα.
Ειδικά όταν έρχονται από ανθρώπους που αγαπάμε. Λένε ότι ένας άνθρωπος χρειάζεται πέντε αγκαλιές την ημέρα (τουλάχιστον) για να είναι ευτυχισμένος και συμφωνούμε.
Τι γίνεται όμως όταν γνωρίζουμε έναν άγνωστο; Μπορούμε να τον αγκαλιάσουμε ή καλύτερα να το αφήσουμε;
Μια αγκαλιά είναι ευγενική και φιλική, ωστόσο, αν αγκαλιάσουμε κάποιον που δεν θέλει μπορεί να του φανεί αγενές ή απότομο.
Οι «huggers», αυτοί δηλαδή που αγκαλιάζουν συχνά, το θεωρούν σαν μια ζεστή κίνηση που καλωσορίζει τον άλλον. Έρευνες έχουν δείξει, μάλιστα, ότι το να αγκαλιάζεις κάποιον, μπορεί να προάγει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το να αγκαλιάσεις κάποιον που μόλις γνώρισες, δείχνει ότι είσαι ένα ευγενικό άτομο που είναι ανοιχτό και φιλικό.
Και στην τελική, είναι μόνο μια αγκαλιά!
ShutterstockShutterstock Από την άλλη πλευρά, όμως, η ανεπιθύμητη φυσική επαφή μπορεί να θεωρηθεί ως ασέβεια ή εισβολή στον προσωπικό χώρο. Η αγκαλιά είναι κάτι οικείο και αν δεν είσαι άνετος με τον άλλον ακόμη, πρέπει να το σκεφτείς περισσότερο πριν το τολμήσεις.
Οπότε, τι από τα δύο είναι προτιμότερο;

Όταν πας να αγκαλιάσεις κάποιον που μόλις γνώρισες, υπάρχει τρόπος να αποφύγεις τα λάθη. Πρώτα απ’ όλα, προσπάθησε να καταλάβεις τι αποπνέει ο άλλος. Αν, για παράδειγμα, είσαι σε εργασιακό περιβάλλον, μην το προσπαθήσεις. Αν είσαι κάπου πιο κοινωνικά, και γνωρίσεις μια γυναίκα που κρατάει τις αποστάσεις, μπορείς να ξεκινήσεις με μια χειραψία.
shutterstockshutterstock Αν έρθει όμως προς εσένα, μπορείς να την αγκαλιάσεις.
Ακόμη, τσέκαρε το περιβάλλον. Αν κανείς δεν αγκαλιάζει τον άλλον, τότε άφησέ το. Ακόμη, δες τις διαφορετικές κουλτούρες και συνήθειες αν ταξιδεύεις σε άλλη χώρα. Σε κάποιες χώρες η αγκαλιά θεωρείται αγένεια ενώ άλλοι είναι πιο γενναιόδωροι.
Όπως και να έχει, μια ζεστή αγκαλιά είναι πάντα καλοδεχούμενη!
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Πόσο σωστό είναι να αγκαλιάζουμε κάποιον που μόλις γνωρίσαμε -Τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top