14 Ιουν 2019
- Δημ.- 14 Ιουν 2019 - 9:45 π.μ.

6 Πράγματα Που Πρέπει Να Κάνετε Στο Σπίτι Εάν Έχετε Ευαίσθητα Δόντια

Έχετε ποτέ νιώσει έναν σουβλερό πόνο στα δόντια αφού φάγατε παγωτό; Ίσως είναι τα ζεστά ροφήματα και οι σούπες που σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Όποια και αν είναι η πηγή της ενόχλησής σας, δεν χρειάζεται να «κάνετε μορφασμούς και να το αντέχετε».
Μπορείτε να βοηθήσετε στη μείωση της ευαισθησίας των δοντιών σας μέσω κάποιων απλών αλλαγών στην καθημερινή σας ρουτίνα. Δοκιμάστε τις 6 σπιτικές θεραπείες που ακολουθούν.

1. Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες. Εάν υποφέρετε από ευαισθησία στα δόντια, η Sarasota Dentistry συνιστά να αποφεύγετε τρόφιμα που είναι πολύ ζεστά ή υπερβολικά κρύα. Αυτά απλά θα επιδεινώσουν το πρόβλημα.
2. Αποφύγετε τους λευκαντικούς παράγοντες. Το WebMD αναφέρει ότι οι λευκαντικοί παράγοντες τείνουν επίσης να κάνουν τα δόντια ευαίσθητα. Η αποφυγή τους (αν τα δόντια σας δεν είναι πραγματικά αποχρωματισμένα), θα ήταν η καλύτερη επιλογή.
3. Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα για ευαίσθητα δόντια. Η χρήση της οδοντόκρεμας για ευαίσθητα δόντια συνιστάται από την κλινική Mayo. Μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή οδοντόβουρτσα.
4. Γαριφαλέλαιο. Το γαριφαλέλαιο είναι γνωστό για την ικανότητά του να μουδιάζει. Η Colgate λέει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απευθείας βάζοντας μερικές σταγόνες σε ένα κομμάτι βαμβάκι και στη συνέχεια τρίβοντάς το πάνω στα ούλα σας. Αν αυτό σας είναι πολύ ισχυρό, αραιώστε το γαριφαλέλαιο πρώτα με ένα λάδι βάσης, όπως το λάδι καρύδας.
5. Ξεπλύνετε με αλατόνερο. Το Stylecraze συνιστά να κάνετε στοματικές πλύσεις με αλατόνερο για να καταπολεμήσετε τα βακτήρια που μπορεί να είναι υπεύθυνα για την ευαισθησία των δοντιών σας. Ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε 240 ml ζεστό νερό. Ακολουθήστε αυτή τη μέθοδο δύο φορές την ημέρα, πρωΐ και βράδυ.
6. Μασήστε τσίχλα. Η Colgate έχει ανακαλύψει ότι η μάσηση τσίχλας χωρίς ζάχαρη, μειώνει την ευαισθησία των δοντιών. Η θεωρία είναι ότι η διέγερση παραγωγής σάλιου βοηθά στην καταπολέμηση της ευαισθησίας.
Ευτυχώς που υπάρχουν απλές και εφικτές λύσεις! Δεν χρειάζεται να πίνετε τα ποτά σας ή να τρώτε το παγωτό και τη σούπα σας σε θερμοκρασία δωματίου πια!
*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.
Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • loading...
    • Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 6 Πράγματα Που Πρέπει Να Κάνετε Στο Σπίτι Εάν Έχετε Ευαίσθητα Δόντια Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
    Scroll to Top